27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tiger Woodsilla ruosteinen avauskierros Bahaman kutsukilpailussa

Tiger Woods taisi olla torstaina maailman seuratuin urheilija. Kuva: Getty Images

Pitkä pelaamattomuus vaati veronsa päivän viimeisillä rei’illä.

Torstaina koettiin yksi loppuvuoden odotetuimmista hetkistä huippugolfissa, kun Tiger Woods pelasi isännöimässään Hero World Challengessa ensimmäisen kilpailukierroksensa yli puoleen vuoteen.

Urheilullisesti päivä ei ollut hänen osaltaan menestyksekäs. Woods käytti kierrokseensa Albany Golf Clubin kentällä 75 lyöntiä, ja kolme yli -tulos riittää 20 pelaajan kutsuturnauksessa 18. sijaan.

Tiger oli vielä takaysin keskivaiheilla tilanteessa -1. Sitten hänelle kirjattiin peräkkäiset tuplabogey ja kaksi bogia, ja Woods putosi top 10:n tuntumasta tuloslistan häntäpäähän.

”Alku oli hyvä. Par-viitoset jättivät parantamisen varaa. Minulla oli vaikeuksia pysyä pelisuunnitelmassa kierroksen puolivälissä ja lopussa. En vain sitoutunut siihen mitä olin tekemässä ja tunsin. Sellaista pitää itsestäänselvänä, jos pelaisi koko ajan”, Woods sanoi.

Woods nähtiin edellisen kerran tositoimissa huhtikuun Masters Tournamentissä, jonka hän jätti kahden kierroksen jälkeen kesken kipeän jalan vuoksi. Tämän taustalla oli auto-onnettomuudessa helmikuussa 2021 tullut nilkkavamma, joka leikattiin pian Mastersin jälkeen. Toipuminen on pitänyt myöhemmin tässä kuussa 48 vuotta täyttävän Woodsin näihin päiviin saakka sivussa kilpakentiltä.

Tähden kävely kentällä vaikutti päällisin puolin hyvältä, mutta pieni ontuminen näyttäisi jääneen hänelle pysyväksi haitaksi.

”Paikat ovat kipeänä. Tässä riittää tekemistä tälle illalle ja huomiselle saadakseni itseni valmiiksi perjantain kierrokselle. Toivottavasti lyönnit ovat parempia. Nyt tiedän mentaalisesti, mitä minun on tehtävä paremmin. Tänään oli henkisesti ruosteessa, ja tein mielessäni paljon virheitä, joita en normaalisti tee”, Woods sanoi.

Tiger sanoi päässeensä leikkauksen myötä eroon kipeimmästä vaivastaan, mutta asiat ovat vaatineet veronsa. Siinä missä Woods joskus dominoi ylivertaisilla avauksillaan, on näistä ajoista ymmärrettävästi muisto vain. Pallo lähtee tiiltä edelleenkin rivakasti, tosin 276 metrin keskiarvollaan hän sijoittui avauspäivän draivipituustilastossa puoliväliin.

Ei hänenlaisensa golfsankari koskaan totu pelaamaan huonosti, mutta luultavasti Tiger ei enää kolme yli -tuloksen vuoksi menetä yöuniaan.

Woods on harjoitellut ja pelannut harjoituskierroksia jo pidempään. Pelaaminen kilpailuvaihteella on kuitenkin erilaista. Hän kertoi tunteneensa torstain urakan jälkeen kipua jalassa, selässä ja niskassa, mikä johtuu etenkin ”lisävaihteen” käyttöönotosta.

Bahamalla pelattava Hero World Challenge on ennen kaikkea testi Woodsille, joka toivoo osallistuvansa ensi vuonna 4–6 kilpailuun. Jokaiseen turnaukseen ja kierrokseen valmistautuminen vie tätä nykyä valtavasti enemmän aikaa kuin takavuosina.

”Tunteja kuluu enemmän päivän molemmista päistä. Se on ollut sellaista jo vuosia. Sen jälkeen, kun selkävaivat alkoivat, aktivoituminen on kestänyt tunteja ja pelaamisesta toipuminen on vaatinut taas lisää tunteja. On tullut pitkiä päiviä pelata 18 reikää.”

Torstain kaltainen suoritus olisi saanut Tigerin huippuvuosinaan synkälle mielelle. Ei hänenlaisensa golfsankari koskaan totu pelaamaan huonosti, mutta luultavasti Tiger ei enää kolme yli -tuloksen vuoksi menetä yöuniaan.

Hänen caddienaan kilpailussa toimii Woods-taustaisen TGR Ventures -yhtiön varatoimitusjohtaja Rob McNamara. Tigerin pitkäaikainen caddie Joe LaCava siirtyi pomonsa sairausloman aikana Patrick Cantlayn palvelukseen.

Harman ja Finau paalulla

Avauspäivän parasta peliä Hero World Challengessa esittivät Brian Harman ja Tony Finau, jotka käyttivät kierrokseensa 67 (-5) lyöntiä. Jordan Spieth kärkkyy kaksikkoa lyönnin päässä.

Woodsin kanssa torstaina kentän kiertäneen Justin Thomasin esitys oli käytännössä päinvastainen kuin pelikaverillaan. Thomas oli kierrostaan neljän reiän jälkeen kolme yli, mutta pelasi loput reiät viisi alle. Thomas jakaa tuloksellaan 70 (-2) kahdeksatta sijaa.

Tiger saa toiselle kierrokselle seuraa Rickie Fowlerista lähdössä, joka käynnistyy kello 18.02 Suomen aikaa. Kärkiryhmän muodostavien Brian Harmanin ja Tony Finaun starttiaika on kello 19.30.

Hero World Challenge ei ole PGA Tourin virallinen kilpailu, eikä kisassa jaeta FedEx Cupin pisteitä. Pelaajat kartuttavat turnauksessa kuitenkin maailmanlistan pistesaldoaan.

Lue seuraavaksi: Onnistuuko paluu jälleen kerran? – edes amputaation uhka ei ole pysäyttänyt Tiger Woodsia

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)