11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

Tiger Woods ja Ernie Els: Presidents Cupin kapteenit syksyllä 2019

Tiger Woods on parrasvaloissa myös Australiassa 2019 pelattavassa USA:n ja muun maailman joukkueen välisessä ottelussa.

Kansainvälinen ”Muun maailman joukkue” haastaa USA:n tähtijoukkueen  Royal Melbournen kentällä syksyllä 2019.

Samalla kentällä USA on kokenut toistaiseksi ainoan tappionsa muun maailman joukkuetta vastaan vuonna 1998.

Tulevan ottelusarjan kapteeneiksi nimettiin tiistaina Ernie Els sekä Tiger Woods

Molemmilla on kokemusta kahdeksasta Presidents Cupista joista 1998 vuoden lisäksi mieleenpainuvin oli Etelä-Afrikassa, Fancourtin Resortissa 2003 pelattu ottelusarja.

Se päättyi tasatulokseen 17-17, eikä Ryder Cupin tyylistä ”hallitseva mestari saa pitää kannun” -sääntöä ollut voimassa.

Woods ja Els lähtivät uusintaan, joka keskeytettiin ratkaisemattomana kolmen tasatun reiän jälkeen valon puutteen vuoksi.

Uusintaottelun kolme reikää pelattiin lähes pilkkopimeässä.
Kuva: Getty Images)

Tiger Woods on jälkeenpäin kuvaillut uusintareikiä koettelemukseksi jonka aikana hänellä oli ”enemmän painetta kuin kertaakaan aiemmin kisatilanteessa.”

Els komppasi kilpakumppaniaan määritelmällä ” jalkani vapisivat jännityksestä.”

USA on voittanut kaikki muut kymmenen ottelusarjaa, joten Ryder Cupin tasoiseksi spektaakkeliksi se ei ole mediatapahtumanakaan vielä noussut.

Tiger Woods havittelee historiallista kaksoisroolia Melbournessa

Aussit ovat urheiluhullua kansaa ja vuoden 2019 kisasta odotetaan ikonisten kapteenien vauhdittamana tunnelmallista tapahtumaa.

Syksyllä 49 vuotta täyttävä Els on ollut jo monta vuotta pelinsä kanssa varjojen mailla, eikä hänen nousunsa vakavasti otettavaksi ehdokkaaksi joukkueensa pelaajaksi  ole näköpiirissä.

Tiger Woods vastasi omalta kohdaltaan kysymykseen pelaamisen ja kipparoinnin yhdistämisestä lyhyesti ja ytimekkäästi:

”Olen miettinyt sitä mahdollisuutta”

Presidents Cupin vuonna 1994 käynnistyneessä historiassa yksikään kapteeni ei toistaiseksi ole ollut tuplaroolissa.

Tiger Woodsin kapteenin roolista tehtiin oletettavasti päätös jo ennen hänen nousuaan potentiaaliseksi ehdokkaaksi joukkueen pelaajaksi. Kuva: Getty Images

Tiger Woods on tulevassa Ryder Cupissa nimetty jo joukkueensa apulaiskapteeniksi. Mikäli peliesitykset pysyvät alkukauden tasolla tai paranevat, hän nousee  vakavasti otettavaksi ehdokkaaksi  pelaavaksi apulaiskapteeniksi.

Phil Mickelson on ainoa pelaaja, joka on mahtunut mukaan Presidents Cupiin joka ainut kerta vuosien 1994-2017 välillä.

Mickelsonkin muistaa vuoden 2003 ottelusarjan, mutta omalta kohdaltaan poikkeuksellisesta syystä. Hän hävisi kaikki pelaamansa viisi ottelua.

Nick Price tarjosi haastatteluaan rangella

Allekirjoittaneella oli etuoikeus seurata kisaa koko viikon ajan narujen sisäpuolelta. Yleisöä oli vain kourallinen Ryder Cupiin verrattuna, samoin mediaa. Tämä antoi mahdollisuuden päästä hyvin lähelle pelaajia kierrosten ja harjoitussessioiden lisäki myös mediatilaisuuksissa.

Ernie Els (vas.) peri kapteenin roolin presidents cupissa Nick Priceltä ( oik.) joka luotsasi joukkuettaan kolmasti 2013-2017. Kuva kauden 2003 Open Championshipista:  Getty Images

Helpoimmin lähestyttävä pelaajista oli Nick Price, joka paljastui melkoiseksi huumoriveikoksi. Seisottuani arviolta 15 minuuttia rangen reunalla, medialle varatulla alueella hänen edessään seuraamassa entisen maailmanlistan ykkösen treeniä, nopealla tempolla palloja lyönyt zimbabwelainen aloitti keskustelun  sarkastisella kysymyksellä, mutta hyvin lämpimään sävyyn.

”Kirjoitatko tosiaan kaiken puhumani vihkoosi? Jätä nyt ainakin tuhmat vitsit pois”, hän viittasi muiden lähettyvillään olleiden pelaajien kanssa heitettyihin herjoihin.

Price vastaili tämän jälkeen varsin avuliaasti useaan kilpailuun liittyneeseen kysymykseen, jatkaen samalla keskittyneesti lähestymislyöntiensä takomista harjoitusviheriölle. Pricen huomaavainen käytös jäi kerrasta mieleen ja arvostus häntä kohtaan nousi hurjasti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje