25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

Tiger sinetöi Presidents Cupin voiton, Adam Scott haastattelussa!

USA juhlii riehakkaasti Presidents Cupin voittoa Melbournessa

Suuren luokan urheilutapahtuma Presidents Cup saatiin päätökseen Royal Melbournen legendaarisella kentällä Australiassa. Suurta urheilujuhlaa leimasi hyvähenkinen ottelusarja, jota todisti neljän päivän aikana hieman päälle 100 000 katsojaa. Kotiyleisö luonnollisesti toivoi australialaispainotteisen kansainvälisen joukkueen voittoa. Tällä kertaa USA oli kuitenkin terävämpi, vaikka kansainvälisten kiri näytti ajoittain riittävän jopa voitosta taisteluun. Katso video Presidents Cupista, jossa Adam Scottin haastattelu ja kokemukset Suomesta! Kansainväliset tarvitsivat ehdottomasti kovia tuloksia alkupään otteluista. Greg Normanin taktiikka toimi täydellisesti, sillä International-joukkue voitti kaikki neljä ensimmäistä otteluaan. Viimeisestä kahdeksasta USA kuitenkin puristi kotiin kuusi, joka ratkaisi pokaalin kotimatkan toiselle mantereelle. Tiger Woods oli viimeisen päivän suurin hahmo kentällä. Tulos Aaron Baddeleyta vastaan oli lopulta 4/3, Tigerin pelattua kyseiset reiät tulokseen -5, parhaiten kaikista. Kaikki viimeiset neljä ottelua olivat USA:n juhlaa. Jim Furyk voitti Ernie Elsin tuloksella 4/3, joka varmisti hänen puhtaan saldonsa tämän vuoden Presidents Cupissa. Viisi ottelua viisi voittoa. David Toms pieksi Robert Allenbyn 7/5 , joka hävisi kaikki ottelunsa. Kenties huono valinta villiksi kortiksi? Tiger voitti päivän toiseksi viimeisessä matsissa jo mainitun Baddeleyn ja Steve Stricker kaunisteli lukemat 19-15:een voittamalla toiseksi viimeiselle reiälle Y.E Yangin.

The

The Fanatics -faniryhmä piti tunnelmaa yllä Melbournessa

Faniryhmä piti tunnelmaa yllä Parasta vuoden 2011 Presidents Cupissa oli tunnelma. Australialaiset ottivat koko kansainvälisen joukkueen kantaakseen ja erityisesti kuuluisa faniryhmä The Fanatics loisti lauluillaan ja piti tunnelmaa yllä. Palkintojenjakoseremoniassa molemmat kapteenit kiittelivät faniryhmää ja toivoivat lisää vastaavaa kannatusta golfin ympärille. Laulut ja huudot olivat asiallisia, hauskoja ja kannustavia, jotka myös piristivät tunnelmaa jokaisena kisapäivänä. Sama ryhmä tunnetaan paremmin tenniksen Australian Openista, jossa he laulattavat ja villitsevät muuta katsomoa. Samanlainen faniryhmä Suomen urheilukulttuuriin lienee utopiaa? Ottelun loppumisen jälkeen myös USA:n pelaajat menivät ”fanaatikkojen” luo vaihtamaan hattuja ja jakamaan nimikirjoituksia. Tigerille ja muutamalle muulle pelaajalle jäi päähän vihreä fanaatikkojen hattu vielä lehdistötilaisuuteen, samanlainen jota Greg Norman käytti koko päivän.

Adam

Adam Scott otti Presidents Cupissa kovia päänahkoja

Adam Scott nautti tappiosta huolimatta Kansainvälinen joukkue jaksoi lehdistötilaisuuden jälkeen vannoa viikon olleen upea tappiosta huolimatta. Useat kotimaassaan pelanneet nauttivat yleisön tuesta ja tiukoista otteluista. Esimerkiksi Adam Scott sai kunnian voittaa viikon aikana Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin. ”Tottakai se on upeaa pelata tällaisella kentällä ja ilmapiirissä. Fanit olivat loistavia ja kenttä on maailman kenties paras. Ensi vuonna on tavoiteena voittaa major-kilpailu ja nämä ovat loistavaa valmistautumista niihin”, Scott kertoo. Silmiinpistävää kahden viikon aikana oli huomata maailman parhaiden golfareiden maanläheisyys. Lähes jokainen oli haastateltavana erittäin luonnollinen ja jalat tukevasti maan pinnalla. Voiton jälkeisessä lehdistötilaisuudessa USA oli jo oikein ”iloisella” tuulella varsinkin muutamien pelaajien osalta. ”Tuskin lienee mikään salaisuus, että tänään otamme joukkueen kanssa muutamat. Suunnitelma on käydä vähän uhkapelaamassa ja nauttia pari olutta. Katsotaan minne ilta vie”, pidetty kapteeni Couples kertoi voiton jälkeen. Presidents Cup kokemuksena oli erittäin jenkki-tyylinen tapahtuma. Kaikki oli suurta, katsomot täynnä ja seremoniat jopa melko kliseisiä. Huippugolfia mahtavalla kentällä ei pääse seuraamaan joka viikko, joten sen suhteen on oltava erittäin tyytyväinen viikon antiin. Tosiasia kuitenkin on, että golf on loistava tv-laji. 100 000 ihmisen keskellä on mahdoton nähdä kaikkea oleellista paikanpäällä. Parhaan kokonaiskuvan kilpailusta sai pressikeskuksen screeniä tuijottaessa. USA:n joukkueen voitto ratkesi tällä kertaa ehdottomasti hyvään joukkuehenkeen ja kokemukseen yhdessä pelaamisesta. Video viimeisestä päivästä tulossa, jossa Adam Scottin haastattelu! Nikke ja Juho

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje