11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tiger Sam Sneadin jalanjäljillä

Tige Woods epäonnistui Mastersissa ja US Openissa. The Greenbierin kisa on kenraaliharjoitus Openia varten © Getty Images

Tiger Woodsin golfuran ensimmäinen kisamatka West Wriginiassa pidettävään The Greenbrier Classsiciin on nousemassa melkoiseksi tapaukseksi USA:ssa. Woods valittiin vastikään kahden voittonsa myötä kesäkuun pelaajaksi Tourilla. Kolmattakin pelaamaansa kilpailua, US Openia hän johti puolivälissä pudoten lopussa 21:ksi. Viikonlopun kisa on samalla Tigerin kenraaliharjoitus The Openiin.

Sma

Sma Sneadin tyylinäyte vuoden 2002 Mastersista, vain muutamaan kuukautta ennen hänen kuolemaansa &copy Getty Images

Kauden kolme voittoa ovat aktivoittaneet spekulaatiot siitä, milloin Woods (74) ohittaa ainoan edellään olevan pelaajan, Sam Sneadin (82) PGA Tourin voittojen määrässä. Mikäli alkuvuoden ”normaali” tahti jatkuu, valtikka siirtyy Woodsille parin vuoden sisällä.

Sam Sneadin ura oli uskomaton. Hänen aikanaan oli melkoisia pelimiehiä, kuten Ben Hogan ja Byron Nelson kehissä. Se, että Snead hätyytteli pitkään kärkeä vielä 50 vuotta täytettyään, tekee siitä vielä kovemman”, Woods suitsutti.

Sam Snead saavutti viimeisen virallisen PGA Tourin voittonsa 52 vuoden iässä. Kaikkiaan hänen lasketaan yltäneen ykköseksi epäviralliset kisat mukaanlaskien yli 150 kertaa. Tarkkaa määrää on jälkeenpäin mahdotonta dokumentoida.

Woods on luonnollisesti kisan ykkkössuosikki. Ailahtelevaisuus oli varsinkin alkukaudesta hämmästyttävän suurta. Kauden neljäs voitto voi tulla toki näytöstyyliin.Tger kiitteli edellisviikon ykköstilastaan entistä opiskelukaveriaan Notah Begay III:tta, jonka kanssa käydyt keskustelut toivat hänelle muistikuvan yliopistovuosien puttisuorituksesta.

”Sain niistä ajatuksista kiinni ja puttipelini toimikin näiden pohjalta erinomaisesti”, Woods kiitteli.

The Greenbrier ei ole yhden miehen show. Haastajista nimekkäimpiä ovat Phil Mickelson, tuore US Openin ykkönen Webb Simpson, Keegan Bradley sekä Fedex Cupissa kymmenentenä oleva Carl Pettersson.

Tom Watson valokeilassa

Tom

Tom Watson tulee saamaan melkoisesti ruutuaikaa viikonlopun kisan lisäksi Openissa jonka hän on voittanut viidesti &copy Getty Images

Kenties suurimmat aplodit ykköstiillä tulee saamaan Tom Watson, jolle kisa on vasta kauden neljäs ja toinen PGA Tourilla. Watson hävisi British Openin voiton uusinnassa Stewart Cinkille 2009, seuraavalla kaudella hän oli Mastersissa ja British Openissa sijoilla 18:s ja 29:s. Kun listaan lisää viimevuotisen 22:n tilan Openista, voidaan Watson nimetä nykyajan Sam Sneadiksi kestävyyden osalta.

Syyskuussa 62 vuotta täyttävä Watson on mukana myös kahden viikon kuluttua käynnistyvässä Openissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje