18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tiger jahtaa kauden kolmatta voittoa

Woodsin peli sujui ilman suurta yleisömassaakin. © Getty Images

On lähes ennenkuulumatonta, että Tiger Woods (-6) sai pelata AT&T Nationalin kolmannella kierroksella ilman ison yleisön läsnäoloa. Näin on käynyt varmasti viimeksi aamukuudelta jonkun ison kisan harjoituskierroksella tai kauan sitten junioriturnauksessa, kun Tiger oli alle 10-vuotias. Onko Woods menettämässä vetovoimansa?

Woodsin peliä seurasi lauantaina alle 100 katsojaa. Mutta se olikin päivän suurin yleisöjoukko. Perjantain ja lauantain vastaisena yönä Congressionalilla riehunut myrsky oli kaatanut kentän alueella puita ja levitellyt risuja ja oksia ympäriinsä. Kisajärjestäjät joutuivat yleisön turvallisuuden vuoksi pitämään katsojat poissa väylien varsilta vapaaehtoisia talkoolaisia lukuun ottamatta.

”Olen pelannut näin pienen yleisön edessä, mutta en käytännössä kilpailukierroksella”, Woods sanoi.

Tämä ei silti Tigeria liiemmin haitannut. Hän on kisassa toisena, lyönnin päässä kärkipaikan ottaneesta Brendon de Jongesta. Eteläafrikkalainen pelasi lauantaina kolmannen perättäisen kuutosella alkaneen kierrostuloksen.

”Normaali Bo Van Pelt -yleisö”

Woodsin lisäksi de Jongea väijyvät lyönnin päässä Bo Van Pelt sekä Seung-yul Noh. Ensimmäistä voittoaan PGA Tourilla tavoitteleva de Jonge ei ole ennen johtanut kiertueen kisaa 54 reiän jälkeen. Hän teki päivän viimeisen birdiensä 12. reiällä lyötyään pallon wedgellä karheikosta sisään.

”Sanoin Tigerille, että paikalla on nyt normaali Bo Van Pelt -yleisö”, Van Pelt naureskeli kierroksen jälkeen. ”Onneksi kukaan ei loukkaantunut siinä myrskyssä. Täytyy nostaa hattua kentänhoitajille, sillä näkemieni kuvien perusteella on pieni ihme että täällä pelattiin tänään golfia.”

Finaalikierroksen johtopallossa pelaavat de Jonge, Woods sekä Van Pelt. Tiger tavoittelee AT&T Nationalissa kauden kolmatta täysosumaansa. Hän voitti edellisen Congressionalilla pelatun AT&T:n vuonna 2009.

Laivastoveteraani Billy Hurley III ja Hunter Mahan jakavat Bethedassa viidettä sijaa kokonaistilanteessa -5.

Felibert selvässä johdossa

Veronica Felibertin otteissa on riittänyt puhtia.  &copy Getty Images

Veronica Felibertin otteissa on riittänyt puhtia. &copy Getty Images

LPGA Touriin kuuluvan Arkansas Championshipin toinenkin kierros sujui Veronica Felibertin (-11) tahdissa. Tuloksen 66 pelannut venezuelaisyllättäjä venytti johtonsa lauantaina jo neljään lyöntiin. Toiselta varapaikalta kisaan mukaan päässyt pelaaja teki virheettömällä kierroksellaan viisi birdietä; kolme Pinnacle Country Clubin kentän ulosmenossa ja kaksi sisääntulossa.

Toista sijaa jakavat Mika Miyazato ja Inbee Park (-7) tekevät Felibertille seuraa finaalikierroksen johtopallossa.

Eurooppalaisista parhaimmissa asemissa ovat yhdeksättä sijaa jakavat Skotlannin Catriona Matthew ja Espanjan Azahara Munoz (-5). Ruotsin Anna Nordqvist (-4) löytyy sijalta 14.

Maailmanlistan ylivoimainen ykkösen Yani Tsengin pelilliset solmut eivät tunnu aukeavan. Taiwanlainen pelasi jo kuudennen perättäisen kierroksensa yli parin ja karsiutui tänä vuonna ensimmäisen kerran finaalikierrokselta. Tseng luonnollisesti toivoo US Women’s Openin alla, että vanha uskomus huonosta kenraalista pitää paikkaansa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje