[14][27]
Kilpagolf - LPGA Tour

Tennistähti Petr Kordan tytär karsinnoista LPGA Tourille

Tennisässä Peter Korda tsemppasi 17-vuotiaan tyttärensä Floridan karsintafinaalissa hienoon suoritukseen. © Getty Images

Kunniakkaasti Martina Navratilovan ja Ivan Lendlin luomaa tsekkiläistä tennisperinnettä jatkaneen Peter Kordan tytär Jessica pelasi upeasti sunnuntaina päättyneessä LPGA Tourin karsintafinaalissa. Hän saavutti turnauksessa ainoana amatöörinä parhaan mahdollisen tarjolla olleen kategorian (11) marssien helposti ensi kaudeksi naisten Yhdysvaltain kiertueelle.

Jessica Korda sijoittui Floridassa käydyssä kuuden kierroksen turnauksessa kakkoseksi tuloksellaan -4. Amatööristatuksella pelanneen 17-vuotiaan teinitytön saavutuksen arvoa nostaa sekin, että kisan loppua kohden sää Daytona Beachillä kävi erittäin tuuliseksi ja koleaksi.

”Menetin sunnuntaina tasapainon n. 20 kertaa kovan tuulen takia”, sanoi karsintafinaalia vielä ennen viimeistä kierrosta johtanut Korda.

US Women’s Amateur Championshipissä niin ikään toiseksi sijoittuneelta Kordalta tiedusteltiin mieluisia muodollisuuksia tulostentarkistusteltalla: ”LPGA:n edustaja kysyi minulta vielä tuloskortti kädessäni, haluanko vaihtaa statusta. Olen aina haaveillut ammattilaisuudesta, mutta en uskonut että se tapahtuisi jo tällä kaudella. Minulla on ollut todella hyvä vuosi”, Floridassa asuva lupaus riemuitsi.

Tyttärensä caddiena toiminut Petr Korda oli tenniksenpelaajana parhaimmillaan 90-luvulla. Hän voitti urallaan yhden grand slam -turnauksen, Australian avoimet vuonna 1998. Kuusi vuotta aiemmin Korda kärsi Ranskan avoimissa finaalitappion USA:n Jim Courierille. Maailmanlistalla top-kympissäkin käynyt pelaaja lopetti uransa pian voittoisan Australian turnauksen jälkeen, jouduttuaan epäillyksi kiellettyjen aineiden käytöstä.

Daytona Beachin turnauksen voitti Korean Aree Song (-6), joka oli Kordaa viiden kierroksen jälkeen kaksi lyöntiä jäljessä. Hänen maannaisensa Jimin Jeong oli kolmas (-3).

Karsintafinaalin 20 parasta sai LPGA Tourille kattavan pelioikeuden (kategoria 11) ensi kaudeksi, joukossaan mm. Espanjan Belen Mozo, Ruotsin Pernilla Lindberg sekähollantilaiset Dewi Claire Schreefel ja Christel Boeljon.

Hieman rajoitetumpi pelioikeus heltisi lisäksi 20 muulle pelaajalle. Karsintafinaalissa oli mukana kaikkiaan 120 kilpailjaa.