28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

USA voitti Presidents Cupin yhdeksännen kerran peräkkäin

Yhdysvallat otti Quail Hollow Clubilla pelatussa Presidents Cupissa selvän voiton. Kuva: Getty Images

Xander Schauffele toi Yhdysvalloille ratkaisevan voittopisteen.

Neljän pisteen tappioasemasta Presidents Cupin singeleihin lähtenyt Team International ei onnistunut uhittelemaan Yhdysvaltoja haasteottelun viimeisenä päivänä. Kotijoukkue kuittasi sunnuntain kaksinpelit pistein 6,5–5,5 ja koko turnauksen yhdeksännen kerran peräkkäin numeroin 17,5–12,5.

Ratkaisevan voittopisteen USA:lle toi Xander Schauffele, joka päihitti matsissaan Kanadan Corey Connersin lukemin 1/0. Vaikka vieraat lähtivät Pohjois-Carolinassa Charlottessa pelatun kilpailun päätöspäivään taistelutahtoa rummuttaen, jäi joukkueelle kiinnikurottavaa turhan paljon. Sen olisi pitänyt ottaa USA:n 6,5 pisteen saaliista kolme pistettä enemmän itselleen, joskin iso osa kotijoukkueen voitoista tuli sunnuntaina horjumattoman esityksen jälkeen.

Kansainvälinen joukkue ansaitsee kuitenkin tunnustuksen, sillä se teki Presidents Cupista vielä ottelun. Kahden ensimmäisen päivän jälkeen Team International oli 8–2 häviöllä, ja sen tappiota pidettiin varmana. USA:lla oli teoriassa mahdollisuus sinetöidä koko ottelu jo ennen kaksinpelejä, mutta vieraat heräsivät kamppailemaan lauantaina.

Taistelun ilmentymäksi nousi iso tulevaisuuden tähti Joohyung (Tom) Kim. Hän päihitti lauantain foursomessa ensin K.H Leen kanssa parin Scottie Scheffler-Sam Burns ja iltapäivän fourball-ottelussa Tom Kimin ja Si Woo Kimin käsittelyssä sulivat Patrick Cantlay ja Xander Schauffele.

Si Woo Kim piti vielä toiveita yllä otettuaan makean kaksinpelivoiton Justin Thomasista, mutta Jordan Spiethin (vs. Cameron Davis) ja Patrick Cantlayn (vs. Adam Scott) vaivattomat voitot vastustajistaan alkoivat enteillä odotettua lopputulemaa.

Davis Love III:n luotsaamasta joukkueesta eniten pisteitä haali Spieth, joka voitti kaikki viisi otteluaan. Myös Max Homan neljän ottelun saldo tuotti pelkkiä voittoja. Iso yllätys oli maailmanlistan ykkösen Scottie Schefflerin vaisu kokonaispanos, sillä hän onnistui saalistamaan neljässä ottelussaan vain yhden tasapelipisteen. Voitoitta jäivät myös Kevin Kisner ja Sam Burns.

Tappioitta pelannut Sebastian Munoz antoi sunnuntaina kyytiä Scottie Schefflerille. Kuva: Getty Images

Team Internationalin parhaat pistemiehet olivat Sungjae Im ja Sebastian Munoz, jotka molemmat tilastoivat 2,5 pistettä. Sen sijaan Corey Conners ja Taylor Pendrith hävisivät kaikki neljä kamppailuaan. Kansainvälisessä joukkueessa oli USA:n tavoin kaksi tappiotonta pelaajaa, Christiaan Bezuidenhout ja Munoz. Ensin mainittu pelasi vain kaksi ottelua.

Presidents Cupin mielekkyyttä on viime aikoina kyseenalaistettu USA:n ylivoimaisuuden vuoksi. Haasteottelu on pelattu nyt 14 kertaa ja vain kerran on Team International pystynyt voittoon. Yhden kerran on pelattu tasan.

Tänä vuonna odotettiin jopa USA:n kaikkien aikojen rökälevoittoa, koska kansainvälinen joukkue menetti LIV-kiertueelle useita tähtipelaajiaan. Jenkkien joukkueesta kaikki pelaajat mahtuivat maailmanlistalla top 25:een, kun vierailla oli vain kolme top 25 -pelaajaa. Ryhmästä löytyi myös yksi top 100 -listan ulkopuolella oleva joukkueen jäsen.

Trevor Immelmanin kipparoima Team International laittoi olosuhteet huomioiden kohtalaisen mukavasti USA:lle hanttiin. Yhdysvallat on kurittanut vastustaajansa vuodesta 1994 lähtien käydyssä Presidents Cupissa useita kertoja suurinumeroisemmin kuin Quail Hollow Clubilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • ZZ Top says:

    Alkaa olla tylsä tämä presidents cup. Voisivat tehdä niin että ottavata kansaiväliseen joukkueeseen vaikka englannin mukaan nytkun ne eurosta erosivat. Voisivat tasoittaa puntteja kun Commonwealthin mahti tulee antamaan piiskaa USA:lle joka muutenka entisiä siirtomaita on jos oikein muistan