16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkasen nihkeä vuosi kilpakentillä päättyi karsiutumiseen − pelit jatkumassa CT:llä

Tapio Pulkkasta ei nähdä Mauritius Openissa viikonlopun kierroksilla. Kuva: Getty Images

Myös Lauri Ruuskan tie Mauritiuksen turnauksessa nousi kahden kierroksen jälkeen pystyyn.

Tapio Pulkkanen (+2) ei onnistunut pysyttelemään karsintaviivan paremmalla puolella Heritage Bel Ombressa meneillään olevassa DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi Mauritius Openin toisella kierroksella tuloksen 76, ja putosi jatkosta kolmella lyönnillä.

Hänen jatkohaaveensa murenivat perjantaina lukuisiin virheisiin. Pulkkaselle kirjattiin kaksi tuplabogia ja neljä bogia, joita päivän neljä birdieä eivät riittäneet kompensoimaan.

Pulkkanen oli mukana kauden avanneessa Joburg Openissa, mutta ei mahtunut Etelä-Afrikan kahteen seuraavaan kilpailuun. Hän osallistui viime viikonvaihteessa Abu Dhabissa käytyyn LIV-kiertueen karsintakilpailuun, jossa tuli seinä vastaan kahden kierroksen jälkeen.

Kyseessä oli kauden 2024 viimeinen kilpailu vuoden 2023 puolella. Korttinsa pääkiertueelle menettäneellä Pulkkasella ei liene pääsyä tammikuun DPWT-kisoihin, joten hänen pelinsä jatkunevat helmikuussa Challenge Tourilla.

Pulkkanen tulee viettämään kautensa pääsääntöisesti haastajakiertueella, joista hän kuusi vuotta sitten nousi pistelistan voittajana korkeimmalle ”sarjaportaalle”.

Samankaltaisella kategorialla (kuin Pulkkasella on nyt) viime kaudella pelannut Brandon Stone pääsi yhdeksään DPWT:n pienempään turnaukseen. Eteläafrikkalainen tilastoi 21 kilpailua Challenge Tourilla, jonka rankingin 19. sija nosti hänet välittömästi takaisin pääkiertueelle. Ranskalaista visiittiä haastajakiertueelle toivotaan myös Pulkkaselle.

Lauri Ruuska (+4) pelasi Mauritiuksella toisen kilpailunsa DP World Tourin jäsenenä, ja myös jälkimmäinen päättyi karsiutumiseen. Hän esiintyi tuloksen 71 myötä ryhdikkäämmin Heritage La Reserve Golf Clubin kentällä. Lähtökohdat toiseen päivään olivat kuitenkin lattean avauskierroksen vuoksi heikot. Ruuskan erotti jatkopaikasta viisi lyöntiä.

Mauritius Openin kärkeen nousi komean tuloksen, 65, pelannut Sebastian Söderberg (-10). Ruotsalaisella on lyönnin etumatka Saksan Marcel Schneideriin ja Etelä-Afrikan Jacques P. de Villiersiin.

Lue seuraavaksi: Tapio Pulkkanen jaksaa urakoida: Mauritiuksen kisa käynnistyi keskikastissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  Routagolf says:

  Pulkkasen kortti oli taas kuin joulukuusi koristeineen. Aika kauas on Tapsa pudonnut DP World Tourin tasosta.

   oka says:

   juurikin näin, tasaisuutta pitää saada lisää jos aikoo lähemmäs kärkeä. Lisäksi tuo DP world Tourin taso varsinkin näissä kisoissa on melko vaatimaton, suurin osa ranking 200 – 1000 osastoa.

   Ylipäätään DPWT; n taso liukuu kokoajan alaspäin, kun parhaat pelaajat siirtyvät LIVille tai PGA; lle. Peruskisat, muutamia isompia lukuunottamatta houkuttelevat top 100 pelaajista vain kymmenkunta mukaan. Mielenkiintoista nähdä viiden vuoden päästä mitä kiertueita on, ja pelataanko silloin jo oikeaa World Touria.