16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen jaksaa urakoida: Mauritiuksen kisa käynnistyi keskikastissa

Kuluvan viikon kisa on Pulkkaselle jo kauden 30:s. Kuva: Getty Images.

Pulkkanen avasi Mauritiuksen kisan keskikastissa, Ruuska juuttui pohjamutiin.

DP World Tourin vuosi päättyy Mauritiuksella, jossa käynnistyi torstaina Mauritius Open. Kilpailu päättää uudenmuotoisen kauden ’The Opening Swingin’, jonka voittajalle on luvassa lisätienestiä ja pelioikeus muutamaan ison kaliiberin kisaan.

Kilpailu pelataan viime viikolla voittaneen Louis Oosthuizenin suunnittelemalla kentällä, joka kantaa nimeä Heritage La Reserve GC. Oosthuizenin kierros on kesken ja mies on tukevasti keskikastissa. Kisan kärjessä ranskalaisässä Antoine Rozner nykäisi pöytään hurjan, 62 (-10) lyönnin kierroksen, jonka turvin hänen johdokseen kirjattiin kolme lyöntiä.

Suomalaisista kisassa pelaavat Tapio Pulkkanen ja Lauri Ruuska. Pulkkanen käynnisti kisan kelvollisesti tuloksella 70 (-2). Hän jakaa sijaa 46 kierroksen ollessa kesken. Aivan tyytyväinen mies ei kuitenkaan starttiinsa ollut.

”Muutama huono lyönti tänään par-femmoilla maksoi kyllä vähän liikaa. Haastavalta tuntui kenttä harkkakierroksella tiistaina, mutta tänään oli laitettu tiitä eteen aika paljon. Lisäksi monta väylän sivussa ollutta pitkää heinää oli merkattu punaisella esteeksi. Kenttä on ihan uusi ja griinit tuntuvat vähän oudoilta vielä. Vaikea oli lukea ainakin”, hän kommentoi.

Pulkkasen kausi on ollut pitkä. Kisa on hänelle kuluvana vuonna jo 30:s, eikä mies kiistä sitä, että rasitus alkaa tuntua.

”Kyllähän tässä kausi alkaa ehkä enemmänkin henkisesti painaa kuin fyysisesti. Toisaalta omalla pelioikeudella ei näitä kisoja kovin helposti voi väliinkään jättää. Lisäksi voittajalle on tarjolla voittajakategoria”, Pulkkanen linjasi.

Kauden toiseen kisaansa startanneen Lauri Ruuskan alku oli heikko. Ruuska teki tuloksen 77 (+5), jolla hän on kilpailussa viimeisten joukossa. Jatkopaikka vaatisi perjantaina todennäköisesti lähes Roznerin haamukierroksen kaltaista onnistumista. Sinänsä tilanne ei kuitenkaan ole Ruuskalle täysin uusi, sillä myös DPWT:n karsintafinaalin hän käynnisti yskähdellen, mutta paransi kierrostulostaan toisena päivänä kymmenellä lyönnillä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)