16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Tähtien taistoa Ryder Cupin nelinpeleissä

USA ja Eurooppa asettivat ensimmäiseen otteluun ykkösparinsa. Jordan Spieth ja Patrick Reed kohtaavat olympiavoittaja Justin Rosen sekä Open Championshipin sankarin Henrik Stensonin.

Ryder Cup käynnistyy arvoisellaan tavalla. USA ja Eurooppa asettivat ensimmäiseen otteluun ykkösparinsa. Jordan Spieth ja Patrick Reed kohtaavat olympiavoittaja Justin Rosen sekä Open Championshipin sankarin Henrik Stensonin.

<a href=Jordan Spieth ( vas.) sai torstaina Tiger Woodsista keskustelukumppanin. Mahdollista, jopa todennäköistä on se, että Woods kiertää aamupäivän pelissä tähtiparin mukana.Kuva Getty Images." width="4545" height="3030" />

Jordan Spieth ( vas.) sai torstaina Tiger Woodsista keskustelukumppanin. Mahdollista, jopa todennäköistä on se, että Woods kiertää aamupäivän pelissä tähtiparin mukana.Kuva Getty Images.

Nelinpelit Hazeltine National Golf Clubilla pyörähtävät käyntiin kello 15.35 Suomen aikaa.

Otteluparit ovat seuraavat:

Patrick Reed/Jordan Spieth vs. Henrik Stenson/ Justin Rose

Phil Mickelson/ Rickie Fowler vs. Rory McIlroy/Andy Sullivan

Jimmy Walker/Zach Johnson vs. Sergio Garcia/Martin Kaymer

Dustin Johnson/Matt Kuchar vs. Lee Westwood/Thomas Pieters

Ryder Cupin avausottelu on todellinen tähtien kohtaaminen. Spieth ja Reed muodostivat vuoden 2014 Ryder Cupissa ensikertalaisina lyömättömän  parin saavuttaen kaksi voittoa ja tasapelin. Rose pelasi kaikki viisi peliä ja voitti niistä kolme peliä Henrik Stenson parinaan. Spieth ja Reed tasasivat Rosea ja Martin Kaymeria vastaan käymänsä nelinpelin.

Patrick Reed piti tilinsä puhtaana kukistamalla Henrik Stensonin kaksinpelissä. Ensimmäinen ottelu on siis todellinen henkien taisto. Pelin tulosta ja suosikkiasemaa on hyvin vaikeaa ennustaa.

Rory McIlroy on toisen ottelun kuuma pelaaja kahden Fedex Cupissa voittamansa kisan myötä. Andy Sullivanin pinnan kestävyyttä mitataan kotiyleisön huutomyrskyssä. Paineita on myös heikosti lähes koko kauden pelanneella Rickie Fowlerilla, joka ei ole voittanut yhtään kahdeksasta Ryder Cup-pelistään.

USA:n joukkue lähtee selvänä ennakkosuosikkina otteluun Eurooppaa vastaan. Kuva Getty Images

USA:n joukkue lähtee selvänä ennakkosuosikkina otteluun Eurooppaa vastaan. Kuva Getty Images

Phil Mickelsonin mielenrauhaa voi painaa hänen kommenttinsa vuoden 2004 kapteeniin Hal Suttoniin liittyen. Lefty muistutti mediatilaisuudessa kapteenin pelisilmästä ja otti esimerkiksi Suttonin päätöksen laittaa eri pallomerkillä pelanneet Mickelson ja Tiger Woods nelinpelipariksi.

Mickelsonin kommentista nousi melkoinen kohu, Sutton pahoitti mielensä ja ilmoitti lähtevänsä kotimatkalle Minneapolisista. Mickelson koetti hyvitellä ajattelematonta kommenttiaan tekstiviestillä ja julkisella anteeksipyynnöllä median kautta.

Euroopan toinen superpari Garcia & Kaymer on suosikkiasemassa Jimmy Walkeria ja Zach Johnsonia vastaan. Walker voitti PGA Championshipin huonon alkukauden jälkeen, Johnson ei ole saanut peliään uomiinsa kuluvalla kaudella.

Lee Westwood ja Thomas Pieters muodostavat yllätysvalmiin parin. He ovat selviä altavastaajia Dustin Johnsonia ja Matt Kucharia vastaan. Eurojen yllätys vaatii Westwoodilta hyvää lähipelipäivää sekä ensimmäistä kertaa kehissä olevalta bighitter Pietersilta pallojen pysymistä väylillä.

Iltapäivän best-ballit käynnistyvät kello 20.30 Suomen aikaa. USA:n aamun peleistä lepäävä nelikko Brand Snedeker, Brooks Koepka, Ryan Moore ja JB Holmes voivat hyvinkin päästä kaikki  mukaan peleihin.

Nähtäväksi jää, pitääkö kapteeni Darren Clarke yhden tai jopa kaksi Euroopan ensikertalaisista Rafa Cabrera-Bello, Chris Wood, Matthew  Fitzpatrick, Danny Willett penkillä myös iltapäivän peleissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje