21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tuttua kolinaa par-nelosella – Välimäki jysäytti jälleen yhden eaglen sisään väylältä

Sami Välimäki lyömässä avaustaan kentän ykkösellä. Seuraavalla lyönnillä pallo painui jo reikään. Kuva: Getty Images

Sami Välimäen näkymät jatkopaikan suhteen Italian Openissa ovat valoisat.

Sami Välimäki ei olisi voinut aloittaa hienommin Roomassa pelattavan Italian Openin toisen kierroksen takaysiä (1–9). Hän sihtaili lähestymistään Marco Simone Golf Clubin kentän ensimmäisellä (Välimäen 10.) reiällä 131 metrin etäisyydellä, ja kohta pallo oli tällä par-nelosella oikeassa osoitteessa. Mailanaan hän käytti 45-asteista wedgeä.

Välimäki on tehnyt lyhyen DP World Tour -uransa aikana lukuisia eagleja par-nelosilla, joista useampi on tullut väylän puolelta.

Viime vuoden tammikuussa kauden 2022 avanneen Abu Dhabin turnauksen kolmannella kierroksella pallo sujahti reikään 170 metrin etäisyydeltä. Saman vuoden kesäkuussa Münchenissä pelatun BMW International Openin päätöspäivänä eagle syntyi lähes 90 metrin matkalta. Pitkät säkitykset jatkuivat Alfred Dunhill Championshipissä joulukuussa, kun Välimäki täräytti avauspäivänä keskiraudallaan eaglen 431-metrisellä par-nelosella.

Välimäki siirtyi Italian Openissa upean eaglen myötä kolme alle -tilanteeseen, mutta loppu ei sujunut yhtä tehokkaasti. Päivän tulos 70 (-1) nosti hänet kuitenkin kokonaistilanteessa par, jolla Välimäki näyttäisi olevan turvallisesti ennustetun karsintarajan yläpuolella. Hän jakaa tässä vaiheessa 38. sijaa.

”Tosi hyvää lyömistä, mutta ei millään saa puttia reikään. Tästä on hyvä jatkaa viikonloppuun. Mahdollisuudet nousuun ovat hyvät”, Välimäki kertoi.

Avauspäivänä hyvin pelanneet Tapio Pulkkanen (-4) ja Kalle Samooja (-3) eivät ole vielä aloittaneet kierrostaan. Mikko Korhonen on vetäytynyt toiselta kierrokselta.

Kilpailun kärjessä jatkaa Ranskan Matthieu Pavon (-9).

Lue seuraavaksi: Suomalaiset pistivät tuulemaan Rooman Ryder Cup -kentällä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje