18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Suomalaiset pistivät tuulemaan Rooman Ryder Cup -kentällä

Tapio Pulkkanen katsoo tiukasti puttinsa perään Italian Openinen avauskierroksella. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen iski mukaan kärkikahinoihin, eivätkä kaukana ole muutkaan suomalaiset.

DPWT-kiertueen kisojen tuloslistalle on odoteltu suomalaisväriä pitkin kevättä. Kausi on lähtenyt käyntiin suomalaisittain vähintäänkin odottavissa tunnelmissa, mutta ehkä odotus tänä viikonloppuna palkitaan.

Ainakin alku näyttää lupaavalta, kun kisan torstaina aamupäivän ryhmissä käynnistäneistä kolmesta suomalaisesta yhtä monta löytyy tuloslistan yläpäästä. Korkeimmalla on Tapio Pulkkanen, joka päätti upean kierroksensa birdieen nousten tulokseen 67 (-4). Tällä hän jakaa hienosti viidettä sijaa.

Jos Pulkkasella välillä on ollut hankaluuksia avauspelinsä kanssa, ei vaikeuksista ollut tietoakaan torstaina. Lähestymisten suhteen toivottavaa jäi enemmän, mutta erittäin vahvan lähipelin ansiosta Pulkkanen onnistui pelastamaan parin lähes aina griinin missattuaan. Vain kertaalleen hän joutui taipumaan bogiin.

”Tänään olin hyvässä iskussa. Tämä kenttä vaatii tällä raffilla paljon väyläosumia ja niitä sainkin lyötyä aika paljon. Kenttä tuntuu väylältä paikoitellen jopa helpolta, mutta jos raffista joutuu pelaamaan, niin ongelmia tulee. Tuuli oli aika pientä mutta tuntui pyörivän aika paljon ja en saanut lyhyitä rautoja tarpeeksi lähellä rundin toisella puoliskolla. Putti pelasi hyvin tänään pienen tauon jälkeen”, Pulkkanen kertoi.

Lähes yhtä hyvän alun kilpailulleen sai Kalle Samooja. Hän jakaa yhdeksättä sijaa tuloksella 68 (-3).

Kenttä tuntuu väylältä paikoitellen jopa helpolta, mutta jos raffista joutuu pelaamaan, niin ongelmia tulee.

Tuleva Ryder Cup -kenttä Marco Simeone tarjoilee pelaajille kovan testin, joten avauskierroksen tulostasoa voi pitää jopa yllättävän kovana. Tahti hyytynee lähipäivinä. Viime vuonna Robert MacIntyren voittotulos oli -14. Tuolloin paras suomalainen oli 11:nneksi sijoittunut Mikko Korhonen.

Korhonen onnistui tänäänkin hyvin. Hän jakaa 27. sijaa tuloksella 70 (-1).

”Tykkään kentästä. Tämä on tiukka baana, varsinkin nyt, kun on vielä raffit kasvatettu pitkiksi. Pelaa vielä vähän vaikeampana kuin edellisvuosina. Väylillä kannattaa pysyä tällä viikolla. Hyvä avauskierros, alle paarin kun sujuu, niin ollaan tyytyväisiä”, Korhonen kommentoi.

Korhonen teki kierroksen aikana neljä birdieä ja kolme bogia. Kalle Samoojan saldo oli sama, mutta niiden lisäksi Samooja viimeisteli eaglen kentän 16. reiällä, noin 275 metriä pitkällä par-nelosella. Samooja eagle vaati vain draivin ja noin puolitoistametrisen putin.

”Tyytyväinen saa olla päivään. Kohtalaisen vakaa kierros, johon mahtui muutama hyvä pelastus ja kruununa 16. reiän eagle. Kärsivällinen täytyy tuolla olla ja käyttää paikat tehokkaasti”, Samooja kertoi.

Sami Välimäki käytti kolmen birdien ja neljän bogin kierrokseensa 72 lyöntiä. Tulos +1 oikeuttaa jaettuun 63. sijaan.

”Hyvää pelaamista koko päivän. Olin tyytyväinen kenttäpeliin, mutta yhtään onnistumista ei tullut griineillä. Katsotaan miten huomenna käy”, Välimäki sanoi.

Italian Openin kärjessä on tuloksen 63 (-8) pelannut Matthieu Pavon. Hän oli alussa hurjassa lennossa tehtyään 12. reiällä jo päivän kahdeksannen birdiensä. Loppu sujui maltillisemmin, mutta kukaan ei ole kierroksen edetessä onnistunut horjuttamaan ranskalaista paalupaikalta. Kyseessä oli Pavonin uran paras kierrostulos DP World Tourilla.

”Loistava päivä, en keksi mitään moitittavaa kierroksestani. Löin tiiltä hyvin ja puttaaminen oli loistavaa. Esitin tiistain ja keskiviikon harjoituskierroksilla vuoden parasta peliäni, joten lähdin avauspäivään luottavaisena. En silti ihan noin kovaa tulosta osannut odottaa”, Pavon sanoi.

Lue seuraavaksi: DP World Tourin toimitusjohtaja: ”LIV-pelaajien Ryder Cup -haaveille iso mutka”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)