26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

DP World Tourin toimitusjohtaja: ”LIV-pelaajien Ryder Cup -haaveille iso mutka”

DP World Tour aikoo tutustua rauhassa välimiesmenettelyn päätökseen, ja ryhtyy myöhemmin tarvittaviin toimiin. Kuva: Getty Images

Vaikka välimiesmenettelyn lopputulema oli DPWT:lle suosiollinen, on se myös kohtalaisesti kuluttanut kiertueen resursseja.

Riitajutun välimiesmenettelyssä voittaneen DP World Tourin toimitusjohtaja Keith Pelley ei näe LIV-pelaajien mahdollisuuksia pelata Ryder Cupissa hyvinä.

Kiertue ei tuoreeltaan päättänyt LIV-pelaajien sanktioista lukuun ottamatta viime kesänä langetettuja 100 000 punnan sakkoja, jotka on maksettava 30 päivän kuluessa.

”Tulevat sanktiot saattavat vaikeuttaa heidän pelaamistaan Ryder Cupin karsintakisoissa. Nämä pelaajat ovat sitoutuneet toiseen kiertueeseen, joka mutkistaa heidän tilannettaan. On kuitenkin muistettava, että LIVille lähteneet ovat tehneet oman valintansa”, Pelley sanoi.

Niin kauan kuin pelaaja on DP World Tourin jäsen, hän voi teknisesti valikoitua saamillaan karsintapisteillä Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen tai saada villin kortin kapteeni Luke Donaldilta. LIV-pelaajien näkökulmasta kumpikaan vaihtoehto ei vaikuta todennäköiseltä.

DP World Tour voi sakkojen lisäksi langettaa kilpailukieltoja, jotka mitä ilmeisimmin johtaisivat joidenkin LIV-pelaajien irtisanoutumiseen kiertueen jäsenyydestä.

”Tutkimme huolella päätöksen yksityiskohdat kiertueen johtokunnan, turnauskomitean ja lainopillisten neuvonantajien kanssa ja ryhdymme aikanaan tarvittaviin toimiin.”

Ilman tätä tapausta olisimme voineet hyödyntää voimavarojamme toisaalla.

Pelley oli tyytyväinen välimiesmenettelyn ratkaisuun. Se on hänen mukaansa osoitus sitä, että DPWT voi hallinnoida pelaajien hyväksymiä sääntöjä ja määräyksiä jäsentensä suojelemiseksi.

”Olemme iloisia tästä päätöksestä. Jatkamme kumppaneidemme kanssa ensi vuoden kalenterin suunnittelua ja odotamme mielenkiinnolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan.”

Toimitusjohtaja kertoi, että prosessi on ollut raskas DP World Tourille. Välimiesmenettelyllä on ollut vaikutuksensa kiertueen resursseihin niin taloudellisesti kuin henkilöstönkin osalta.

”Ilman tätä tapausta olisimme voineet hyödyntää voimavarojamme toisaalla.”

Tapaus sai alkunsa, kun kolme DP World Tourin jäsentä pyysi viime kesänä kiertueelta lupaa osallistua Lontoossa pelattuun LIV Golfin ensimmäiseen kilpailuun. DPWT eväsi pyynnön ja langetti LIVin turnaukseen kiellosta huolimatta osallistuneille pelaajille 100 000 punnan sakon.

Pelaajat valittivat sakoista ja Scottish Openia koskeneesta pelikiellosta, ja saivat väliaikaisen osallistumisoikeuden DP World Tourin kisoihin aina välimiesmenettelyyn saakka. Matkan varrella DPWT:n päätöksen riitauttaneiden pelaajien määrä kasvoi 13:een.

Tuomari Phillip Sycamoren johtama kolmen hengen paneeli päätti asian yksimielisesti DP World Tourin eduksi. Välimieskäsittely pidettiin helmikuussa Lontoossa.

Lue seuraavaksi: DP World Tour voitti oikeudessa – LIV-pelaajat ovat entistä ahtaammalla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje