18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomen LET-osakilpailu pitää välivuoden

Finnair Masters on tarjonnut suomalaisille golfin ystäville pitkään mukavia hetkiä. Toivottavasti kilpailun jatko varmistuu pian.

Finnair

Helsingin Golfklubilla, Talissa, järjestetty Finnair Masters on kuulunut Ladies European Tourin kisakalenteriin kiinteästi seitsemän vuoden ajan. Kuusi ensimmäistä vuotta kisa pelattiin elokuussa ja viime vuonna Euroopan naishuiput kisasivat lämpimässä kesäkelissä heti juhannuksen jälkeen. Tapahtuma on saanut vuosi toisensa jälkeen paljon positiivista palautetta niin LET:ltä, pelaajilta kuin yleisöltäkin ja yleisömäärä on kivunnut aina 13 000 katsojaan asti.

Finnair luopuu nimisponsorin roolistaan

Kaikki seitsemän vuotta mukana ollut, ja kuusi vuotta tapahtuman nimisponsorina toiminut Finnair luopuu roolistaan kisan pääyhteistyökumppanina.

”Finnair luopuu markkinoinnin painotuksien muuttuessa haikein mielin Ladies European Tourin nimisponsoroinnista. Finnair Masters on luonut osaltaan pohjaa suomalaisen golfin kansainväliselle kasvulle viime vuosina ja takana on monta vuotta hienoja kokemuksia, jotka ovat yhdistyneet erinomaisesti järjestettyihin kilpailuihin Talissa”, selvittää Finnairin globaalin markkinointiviestinnän johtaja JarkkoKonttinen. ”Toivomme, että hieno kisa jatkaa tulevina vuosina uusien yhteistyökumppaneiden kanssa.”

”Neuvotteluja uusista yhteistyösopimuksista on käyty ja käydään edelleen, mutta katseet on suunnattu jo kesään 2013”, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaavan Infront Finland Oy:n varatoimitusjohtaja ja tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tero Kumpulainen. ”Infront Finland ei siis ole jättämässä golfia vaan neuvottelee ja ideoi jo kesää 2013 silmällä pitäen.”

Ladies European Tour toivoo Suomen kisalle jatkoa

Helsingin osakilpailu on ollut yksi naisten Euroopan kiertueen pidetyimmistä kilpailuista. ”Olemme erittäin surullisia siitä, että tapahtumaa ei järjestetä vuonna 2012. Tapahtumalla on ollut kalenterissamme vahva sija useita vuosia ja se on kiinnostanut paljon sekä yleisöä että mediaa Suomessa. Toivomme tapahtuman palaavan kisakalenteriin vuonna 2013”, toteaa Ladies European Tourin johtaja Alexandra Armas.

Kommentti: Finnair Masters on toiminut vuosikaudet kansainvälisenä näyteikkunana siitä, että Suomessa osataan järjestää huipputason ammattilaisturnauksia. Tämän ovat huomanneet niin pelaajat, LET kuin paikalle uskollisesti saapuva yleisökin.

Yritykset joutuvat tekemään taloudellisesti haastavassa tilanteessa kipeitä ratkaisuja. Tällä kertaa viikate iski Finnair Mastersiin. Ongelma on meillä tuttu: markkinat ovat pienet ja raha ei kasva puissa. Toivottavasti neuvottelut uuden pääsponsorin löytämiseksi tuottavat kuitenkin parhaan mahdollisen tuloksen. Vastineeksi olisi tarjolla mm. kymmenittäin Euroopan parhaimmistoon kuuluvia naispelaajia sekä asiansa osaava kisakoneisto.

Suomalaiset golfin harrastajat ja tulevaisuuden lupaukset tarvitsevat jatkossakin läheltä seurattavia esikuvia, lajikulttuurista puhumattakaan. Uutiset miesten Challenge Tourin kilpailun järjestämisestä Suomessa vuosina 2012-2013 eivät olisi voineet parempaan aikaan tulla.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje