11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomelta onnistunut kokonaisuus EM-joukkuekisoissa

Tapio Pulkkanen oli kaatamassa lauantaina Irlannin vahvaa joukkuetta.

Golfin EM-kisojen reikäpelit päättyivät Suomen joukkueilta hienoon taisteluun, joka tuotti miehille arvokkaan 3-2-voiton Irlannista. Naisten joukkue jatkoi nousujohteista turnaustaan, mutta joutui jännittävien vaiheiden jälkeen taipumaan Skotlannille numeroin 3-2.

Tyttöjen joukkue kamppaili tiukan ottelun Ruotsia vastaan, mutta hävisi loppukiristään huolimatta luvuin 3-2. Poikien ottelu Italian joukkuetta vastaan päättyi sekin tutuin 3-2-numeroin saapasmaan eduksi.

Kokonaisuudessaan kisat sujuivat Suomen joukkueilta erittäin positiivisesti, sillä kolme neljästä joukkueesta sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon. Myös naisten nousu heikosti käynnistyneen lyöntipeliosuuden jälkeen sijalle 10 on hyvä suoritus. Miesten sijoitus oli lopulta seitsemäs, poikien kahdeksas ja tyttöjen kuudes. Monia asioita tehty oikein

”Amatöörigolfin kannalta EM-joukkuekisat olivat vuoden merkittävin tapahtuma. On ilolla todettava, että Suomen joukkueet ovat onnistuneet paitsi kohottamaan tasoaan kaikilla rintamilla, myös vakiinnuttamaan asemansa Euroopan golfin kärkimaiden joukossa. Kolme joukkuetta kahdeksan parhaan joukkoon on kova suoritus, mikä kertoo siitä, että monia asioita on tehty oikein. Näissä kisoissa mitalit jaetaan reikäpelien perusteella ja siinä meillä on vielä parantamisen varaa. Lyöntipelissä olemme jo Euroopan huippujen tasolla ja kykenemme haastamaan minkä tahansa suurmaan”, Tsekissä poikien turnausta seuraamassa ollut Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi sanoi. ”Jääkiekossa kesti pitkään saada mitaliputki auki, vaikka tarvittavat osatekijät olivat pitkään olleet kasassa. Golfin suhteen ollaan hyvin samankaltaisessa tilanteessa ja uskon, että lähivuosina mitaleita alkaa tulla. Junioreista on todettava, että meillä on todella lupaavia yksilöitä tulossa aikuisten peleihin. Vuosikerrat kuitenkin vaihtuvat ja valmennusjärjestelmän on kyettävä jatkossakin jalostamaan lahjakkuuksia. Katsotaan, mitä kesän henkilökohtaiset arvokisat tuovat tullessaan.” Antti

Poikien maajoukkue taisteli viimeisessä ottelussaan tiukasti Italiaa vastaan, jolla oli joukkueessaan pari huippuluokan pelaajaa. Aleksi Tanninen vei oman ottelunsa viimeisen reiän birdiellä uusintaan, jossa italialainen laittoi lähestymisensä puoleen metriin ja birdieputin sisään. Suomalaisista Juhana Kukkonen ja Kristian Kulokorpi voittivat ottelunsa.

”Ensimmäiset kaksi päivää näissä kisoissa olivat meiltä tosi vahvoja. Reikäpelivaiheessa tasomme pääsi kuitenkin liiaksi tippumaan, jotta olisimme päässeet kamppailemaan mitaleista. Tänään emme olleet terävimmillämme ratkaisun hetkillä, vaikka voittoakin tarjottiin”, kiteytti valmentaja Mikael Mustonen.

”Taidollisesti tämä joukkue olisi voinut pelata mitaleista. Erinomainen seikka tulevaisuuden kannalta on se, että joukkueen runko säilyy kasassa. Juhana (Kukkonen), Kristian (Kulokorpi) ja Albert (Eckhardt) jatkavat joukkueessa vielä ensi vuonnakin. He saivat nyt äärimmäisen arvokasta oppia tulevan varalla ja jatkossa tämä joukkue tulee olemaan entistä vahvempi ja valmiimpi”. Tyttöjen joukkue sai Sardiniassa lauantaina vastaansa Ruotsin, joka ei antanut yllättää itseään. Anne Hakula ja Emily Penttilä voittivat ottelunsa selkein luvuin.

Emily

Emily Penttilä selätti Ruotsin Linnea Strömin numeroin 2/1. Kuva: Ville Kalliala

”Matsi oli tiukka, mutta ratkaisun hetkillä putit eivät uponneet. Huonon alun jälkeen saimme hengen päälle, mutta loppusilaus jäi antamatta. Kolmeen puttiin ei reikäpelissä yksinkertaisesti ole varaa. Joukkuehenki ja taistelutahto veivät meidät näinkin pitkälle, niiden varaan on hyvä jatkossa rakentaa. Joukkueessa jatkaa neljä tyttöä, joten tulevaisuudelta on lupa odottaa enemmän. Olen varma, että parin viikon päästä olemme tyytyväisempiä näihin kisoihin ja kuudenteen sijaan”, totesi valmentaja Christine Blomqvist. Naisten joukkue ylsi viimeisessä ottelussaan Grazissa huikeaan taisteluun Skotlantia vastaan. Tämäkin ottelu päättyi Suomen niukkaan tappioon lukemin 3-2.

Marika Voss punnersi ottelunsa 18. reiän birdiellä uusintaan, mutta skotit veivät matsin uusintareiän birdiellä.

”Ensimmäistä päivää lukuun ottamatta joukkue oli huippuiskussa ja kohensi peliään turnauksen edetessä. Joukkuehenki ja taistelutahto olivat tällä joukkueella omaa luokkaansa ja he olisivat ehdottomasti ansainneet päästä pelaamaan paremmista sijoituksista. Nyt naisilla on viikon verran kevyempää ja sitten lähdetään henkilökohtaisiin EM-kisoihin. Tällä joukkueella tähdätään vuoden 2013 kisoihin, jota varten on koottu oman valmennusryhmänsä”, valmentaja Heini Haapala sanoi.

Sanna

Sanna Nuutinen ylisti joukkueensa ryhmähenkeä.

Joukkueen jäsen Sanna Nuutinen kuvailee kisatunnelmia: ”En ole koskaan pelannut joukkueessa, jossa olisi ollut parempi henki. Kaikki taistelivat toistensa puolesta, turvasivat toistensa selustaa ja kaikkiin saattoi luottaa sataprosenttisesti. Skotlannin ja Norjan valmentajat tulivat kehumaan, että Suomen joukkue on ottanut pelillisesti isoja askeleita eteenpäin ja että erinomainen joukkuehenki näkyi selvästi ulospäin. Kisan ajan elimme teemaa, jonka mukaan 1+1=3”. Miesten kisassa Vilamourassa Suomi joutui viimeisenä päivänä kovaan testiin, kun vastaan asettui kivikova Irlanti. Aurinko paistoi suomalaisille, kun joukkue siivosi pöydän lukemin 3-2. Ottelunsa voittivat Niclas Hellberg, Tapio Pulkkanen ja Roope Kangas.

”Roopen hienoin hetki oli ennen viimeistä puolitoistametristä puttia, jolla Suomi voittaisi. Roope (Kangas) laittoi putin sisään ja päivästä tuli suomalaisittain erittäin hieno. Olen todella ylpeä joukkueesta, joka ylitti odotukseni. Keskittyminen oli paikoin jopa liiankin intensiivistä, mutta lopputulos oli silti mainio. Olimme ottelun alussa tappiolla, mutta nousimme sieltä voittoon. Viikko ei ollut kokonaisuudessaan ihan supertasoa, mutta erittäin hyvä viikko kuitenkin”, päävalmentaja Staffan Johansson summasi miesten EM-joukkuekisat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje