5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomalaistoivot odottavaisina Finnair Mastersin alla

Suomalaisten toivot Finnair Mastersissa, Kaisa Ruuttila, Ursula Wikström ja Minea Blomqvist © Getty Images

Suomalaisten toivot Finnair Mastersissa, Kaisa Ruuttila, <a href=Ursula Wikström ja Minea Blomqvist &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2011/06/11062818361734.jpg" width="505">

Kaisa Ruuttila nostettiin kolmanneksi mukaan suomalaistähtien lehdistötilaisuuteen Talissa tiistaina keskipäivänä. Kaksi päivää ennen kisan alkua tunnelma oli odottava, mutta positiivinen ykköstoivojemme keskuudessa.

Minni Blomqvist on ottanut yleisönsä ja suurimmat odotukset vastaan kuudessa aiemmassa Finnair Mastersissa. Median lempilapsi esiintyi jälleen viihdyttävästi ja itsevarmasti vaikka takana on ollut lentämistä Atlantin yli viikon välein viimeiset neljä viikkoa. Blomqvist kävi läpi edellisviikon Major-kilpailun heikkoa loppua ja suurta media-hässäkkää, jonka koki suuressa kilpailussa.

”Suostuin Golf Channelin haastatteluun kolmannen kierroksen lämmittelyn yhteydessä. Myös yleisö oli löytänyt minut ja huusivat jo rangella GO MINNI -huutoja”, Minni kertoi tunnelmasta.

Kolmas ja neljäs kierros isossa kilpailussa sujuivat penkin alle, viimeisen kierroksen mennessä jo väsymyksen piikkiin. ”Kolmannella kierroksella keskittyminen karkasi. Viimeisellä kierroksella olin vain yksinkertaisesti liian väsynyt – siitä osoituksena kolme nyt urani viidestä kisassa lyödystä soketista”, Minni kertasi

Blomqvist lensi Atlantin yli Suomeen maanantai-illaksi. Alkuviikon valmistautuminen torstaina käynnistyvään kisaan on tarkoitus tehdä rauhoittuessa.

”Otan melko rauhassa valmistautumisen. Tänään saattaa olla luvassa parin tunnin treenit EGS:ssä illalla. Lähettelen valmentajalleni Kevin Smeltzille sähköpostilla svingejäni, joihin hän vastaa kertoen missä mennään. Viime yönä en saanut nukuttua, joten fiilistelin svingijuttuja aamutunneilla”, Blomqvist valoitti.

Tavoitteensa kilpailuun Minni kertoi itsevarmasti: ”Voitto”.

Ursula Wikström huokui myös odottavaa tunnelmaa. Unskin kaudesta on toistaiseksi puuttuneet vahvat sijoitukset terävimpään kärkeen, mutta kotikenttäetu saattaa siivittää Wikströmin myös British Openiin.

”Tavoitteena on nauttia joka hetkestä”, Unski tiivisti.

Ruuttila kaipaa tasaisuutta

Kaisa Ruuttila pelaa uransa ensimmäistä täyttä kautta naisten European Touria. Nordea Tourilla 2010 neljä voittoa napannut tamperelainen on rahalistalla ennen Talin kisaa 67:s, joka oikeuttaisi pelioikeuden uusimiseen. Täysin tyytyväinen tulokas ei kuitenkaan kauteensa ole ollut.

”En ole saanut peliä pysymään kasassa koko kilpailun ajan vielä kertaakaan tällä kaudella. Hyvien ja huonojen kierrosten erot ovat olleet liian suuria, mutta näen asian myös positiivisena. Jos en pelaisi vahvoja tuloksia, olisi kärkisijoitusten saavuttaminen aika mahdotonta”, Kaisa pohti.

Talissa jo amatööriajoista alkaen kilpaillut Ruuttila kokee kentän pelattavan melko erilaisena aiempiin vuosiin nähden.

”Amatööriaikoina voitin Erkko Trophyn täällä. Finnair Mastersia pelataan paljon pidempänä kuin Erkko-kenttää. Samalla taktiikalla aion pelata kuin aiemmin, ehjät kolme kierrosta voisivat riittää paikkaan British Openissa”, Ensimmäistä Majoriaan odottava tamperelainen kertoo.

Kaisa Ruuttila valmistautuu alkavaan kisaan normaaleilla rutiineilla: ”Tämän tilaisuuden jälkeen suuntaan rangelle vähän harjoittelemaan. Huomenna Pro-Amissa tarkoitus on pelata jo kisamaisesti, jotta torstaina iltapäivällä ollaan valmiita”

Juhannuksen tuoma väliviikko tuli myös vietettyä melko rauhassa. ”Ihan perus mökkijuhannut vietettiin kotiseuduilla. Melko rauhassa otettiin ja nyt on melko rauhallinen ja hyvin valmistautunut olo”, Kaisa päättää.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje