[10][12]
Kilpagolf - LET Access Series

Suomalaisilla loistava kenraaliharjoitus LETAS:in kotikisaan

Sanna Nuutinen löysi pelivireen sopivasti juuri kotikisan alla. Kuva Ladies European Tour

LET:n suomalaisvahvistukset pelasivat kauden parhaat kilpailunsa haastajakiertueella.

Sanna Nuutinen pelasi kauden parhaan kilpailunsa LETAS:n Lavaux Ladies Championshipissä Sveitsissä sijoittuen hienosti toiseksi yhteistuloksella -5. Kakkossijan Skotlannin Rachael Taylorin kanssa jakanut Nuutinen päätti kilpailun erinomaiseen 69 (-3) lyönnin kierrokseen ja jäi kisan voittaneesta Espanjan Maria Beautellista vain lyönnin päähän.

Kakkossija oli Nuutiselle LET:n haastajakiertueella uran neljäs. Edellinen kakkossija irtosi vuosi sitten LETAS:n kotikisasta, Ladies Finnish Openista. Saman kisan kakkonen Nuutinen oli myös vuotta aiemmin. Toistaiseksi ainoan voittonsa LETAS-kiertueella Nuutinen otti kaudella 2016 Ranskassa.

Turnauksen suomalaismenestyksen täydensi Niina Liias, joka jakoi neljännen sijan Walesin Chloe Williamsin kanssa vain lyönnin päässä Nuutisesta. Liias pelasi perjantaina peräti seitsemän birdien siivittämänä päätöspäivän parasta tulosta sivunneen 67 (-5) lyönnin kierroksen. Kilpailu oli kaikkinensa Liiaksen vuonna 2017 alkaneen ammattilaisuran paras.

Erinomainen suomalaisviikko lupaa hyvää ensi viikolla Messilä Golfissa pelattavaan kotikisaan.

Liias on pelannut kuluvalla kaudella kolme LETAS-kilpailua, kolme LET-kisaa sekä molempien kiertueiden kalenteriin kuuluneen Jabra Ladies Openin. Neljännestä sijasta saadut palkintorahat olivat hänelle kauden ensimmäiset.

Lavaux Ladies Championship päätti LETAS:in Sveitsi-kuukauden, sillä toukokuussa alppimaassa pelattiin peräti kolme kiertueen osakilpailua. Myös neljäs kisa, viime viikolla ohjelmassa ollut Jabra Ladies Open, pelattiin lähellä Sveitsin rajaa mutta Ranskan puolella Genevenjärven etelärannalla.

Erinomainen suomalaisviikko lupaa hyvää ensi viikolla Messilä Golfissa pelattavaan kotikisaan, Viaplay Ladies Finnish Openiin. Kilpailussa on mukana peräti 34 suomalaispelaajaa koko kärkikaartimme mukaan lukien. Myös Nuutinen ja Liias hakevat lisää menestystä Messilästä. Kilpailu pelataan 6.–8. kesäkuuta.

Lue seuraavaksi: Svinginsä kuntoon saanut Sanna Nuutinen voittotaistelussa LETAS-kiertueella