Svinginsä kuntoon saanut Sanna Nuutinen voittotaistelussa LETAS-kiertueella - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Svinginsä kuntoon saanut Sanna Nuutinen voittotaistelussa LETAS-kiertueella

Sanna Nuutinen odottaa kolmannella kierroksella samanlaista puttipeliä kuin avauspäivänä. Kuva: Tristan Jones/LET

Kerttu Hiltunen kiilasi top 3:een German Girls Open avauskierroksella.

Sanna Nuutinen (-2) lähtee loistavista asemista Sveitsin Puidoux’ssa meneillään olevan LETAS-kiertueen kisan päätöspäivään. Hän pelasi turnauksen toisella kierroksella tuloksen 73, ja on 36 reiän jälkeen kaksi lyöntiä kärjestä.

Kakkostilaa keskiviikon jälkeen jakanut Keimola Golfin pelaaja käytti toiseen kierrokseen neljä lyöntiä enemmän. Hän teki neljännellä reiällä tuplabogeyn, jota paikkaili heti perään tulleella birdiellä.

Bogey päätti kierroksen ensimmäisen kolmanneksen, minkä jälkeen peli muuttui tasapainoiseksi. 12 viimeisen reiän ainoa parista poikennut tulos oli etuysin päättänyt birdie.

”Peli on ollut aika stediä, kun pallonlyöminen on toiminut. Eilen upposi pari enemmän kuin tänään ja huomenna toivottavasti myös”, Nuutinen sanoi.

”Viime viikolla oli Evianissa ongelmia svingin kanssa, mutta kiitos valmentajan, joka oli reissussa mukana, saatiin homma kasaan tälle viikolle. Huomenna vaan samalla kaavalla.”

Alkukausi on sujunut jaetulla viidennellä sijalla olevalta Nuutiselta nihkeästi, joten menestys Lavauz Ladies Championshipissä olisi enemmän kuin tarpeen. Hän on pelannut seitsemän kisaa LET-kiertueella, joista neljä on päättynyt karsiutumiseen.

Sijoituksellisesti paras kisa löytyy LET Access Series -kiertueen puolelta hänen oltua huhtikuun alussa käydyssä Terre Blanche Ladies Openissa 15:s.

Niina Liias (+1) on Golf de Lavaux -kentällä pelattavassa turnauksessa sijalla 21, Tiia Koivisto (+3) majailee tulostaululla kahdeksan pykälää alempana. Leena Makkoselle (+8) ja Ella Salmiselle (+17) tuloksen +5 kohdalle asettunut karsintaraja oli liikaa.

Kilpailun kärkikolmikon muodostavat tilanteessa -4 olevat Sveitsin Caroline Rominger, Ruotsin My Leander sekä Espanjan Elia Folch.

Hiltusella vauhdikas alku Saksan tyttöjen avoimissa

Kerttu Hiltunen oli mainiolla pelipäällä St. Leon-Rot Golf Clubilla käynnistyneen German Girls Openin ensimmäisellä kierroksella. Hän pelasi torstaina par 74 -kentällä tuloksen 70 (-4) ollen kolmannella sijalla.

Hiltunen aloitti kierroksensa bogilla, mutta ei laskenut tämän jälkeen korttiinsa yhtään paria heikompaa tulosta. Parhaat vaiheet osuivat ulosmenon puoliväliin ja toisen kenttäpuoliskon alkuun, missä hän teki yhteensä neljä birdieä. Päivän viides birdie syntyi 15. reiällä.

Kisan johtopaikalla on Italian Emilie Paltrinieri (68), jota Hiltunen jahtaa kahden lyönnin päässä. Saksan Emily Krause (69) on toisena.

German Girls Open on PING Junior Solheim Cupin karsintakilpailu. Hiltunen on Euroopan rankingissa kolmantena, kun kuusi parasta saa automaattisen paikan elokuun puolivälin jälkeen valittavaan joukkueeseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje