[14][27]
Kilpagolf - Nordic League

Suomalaisilla hieno panos Nordic Liigassa – Ruuska: ”Tänään putteri oli tosi kuumana”

Lauri Ruuska pelaa vahvaa kautta Pohjoismaiden kiertueella. Kuva: Swedish Golf Tour

Kauden seitsemännen top 10 -sijoituksensa ottanut Lauri Ruuska pelasi päätöspäivän kovimman tuloksen.

Lauri Ruuska oli mainiossa vedossa viikonvaihteessa pelatun Swedish Golf Tourin kilpailun viimeisellä kierroksella. Hän pelasi yhden eaglen, viiden birdien ja yhden bogeyn muodostamana tuloksen 66, mikä oli myös päätöspäivän paras noteeraus.

Kokonaistulos 207 (-9) riitti Camfil Nordic Championshipissä lopulta jaettuun viidenteen sijaan. Eroa voiton vieneeseen Ruotsin Christopher Sahlströmiin kertyi neljä lyöntiä.

Tarinagolfin pelaaja oli hyvillään lauantain suorituksestaan. Aiemmissa kilpailuissa kun hyvä ote ei ole tahtonut säilyä terävimmillään loppuun saakka.

”Erityisen tyytyväinen olen viimeisen päivään hyvään tulokseen. Tällä kaudella on ollut monessa kisassa tilanne toisinpäin; ennen viimeistä päivää ollaan oltu ihan kärjen kannassa ja hyydytty hiukan päätöskierroksella”, Ruuska sanoi.

Siilinjärveläisen peli käynnistyi Åda Golf & Country Clubilla käydyssä turnauksessa hitaasti, kunnes huipentui kolmannen kierroksen vahvaan viheriötyöskentelyyn.

”Ensimmäinen päivä oli henkisesti raskas, kun tuntui, ettei saa kentällä mitään aikaan, vaikka peli oli hyvää. Tilanne kääntyi ja tänään putteri oli tosi kuumana ja auttoi tekemään hyvän tuloksen. Taisi olla 23 puttia.”

”Kokonaisuutena hyvä ja nousujohteinen kisa, mihin olen tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa”, päätti Ruuska, joka on yltänyt kauden 12 NL-kilpailussa seitsemän kertaa kymmenen joukkoon.

Suomalaisten panos turnauksessa oli vahva, sillä lyönnin Ruuskalle hävinnyt Kalle Sneck jakoi seitsemännen sijan. Myös Juuso Kahlos (-6/T14) ja Linus Väisänen (-5/T16) mahtuivat top 20:een.

Kärkipäässä vuoden 2018 Open Championship -kävijä, Islannin Haraldur Magnus (-11) jäi Sahlströmistä kahden lyönnin päähän. Magnusin maanmies Axel Boasson ja kisan johdossa avauspäivän jälkeen ollut Viron Sander Aadusaar (-10) jakoivat kolmannen sijan.

Nordic Liigan rankingin ykköspaikalla jatkaa kilpailun voittanut Christopher Sahlström. Linus Väisänen on 12:ntena ja Lauri Ruuska sijalla 16. Kauden päätteeksi listan viisi parasta saa kortin Challenge Tourille.

Ruuskan top 10 -sijoitukset osuvat kaikki sijojen 4–10 välimaastoon, mikä erottaa hänet rankingin kärkisijoista. Nordic Liigan kilpailuissa pääpaino on top 3 -sijoituksissa, mikä selittää ”vain” kolme – joista kaksi on kakkostiloja – top-kymppiä ottaneen Väisäsen korkeamman rankingsijoituksen.

Swedish Golf Tourin ja Nordic Liigan kilpailut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona Ruotsin Täbyssä.