11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomalaiset kyttäysasemissa Irlannissa

Kaisa Ruuttila pelasi Irlannin avointen avauskierroksella ennakkoluulottomasti.

Dunsanyssa lähellä Dublinia pelattava Ladies Irish Open käynnistyi perjantaina Anne-Lise Caudalin ja Alison Walshen tahdissa. Tulos 66 saatteli heidät jaetulle kärkipaikalle avauskierroksen jälkeen.

Caudal pelasi kierroksensa aamulla ja otti kaiken hyödyn irti tuloksellisesti hyvistä olosuhteista. Ranskalainen teki ulosmenossa värikkäästi kaksi eaglea, kaksi birdietä ja kaksi bogia. Sisääntulosta puuttuivat eaglet, mutta kolmen birdien ja kahden bogin säestämänä tulokseksi muodostui -6.

Vuonna 2008 Portugalin avoimet voittaneella Caudalilla ei ollut paljon odotuksia lähtiessään Irlannin turnaukseen. Hänellä on vamma oikeassa ranteessa, mutta peliä se ei tuntunut haittaavan perjantaina lainkaan.

”Olen todella onnellinen, koska päivä oli niin hyvä. Tein viisi birdietä ja kaksi eaglea”, 27-vuotias pelaaja sanoi. ”Eagleista ensimmäinen tuli toisella reiällä, löin kolmannen lyönnin sisään 73 metristä. Toinen tuli seiskalla, 6-7 metrisen putin jälkeen.”

Anne-Lise

Anne-Lise Caudal iski ulosmenossa kaksi eaglea. &copy Getty Images

Kolmatta sijaa Irlannin avoimissa jakavat Lee-Ann Pace, Maria Hjorth sekä Azahara MunozGuijarro tuloksellaan 67.

”Minulla ja Anne-Lisellä [Caudal] oli tänään veto birdiemäärästä ja paremmasta tuloksesta. Tilanne vaihteli pitkin päivää, oli hauskaa seurata tulostaululta hänen tekemisiään”, Pace sanoi.

3 x 72

Syyskuun lopulla Solheim Cupin näyttämönä toimivalla Killeen Castlen kentällä asteli perjantaina myös viisi suomalaista. Parhaiten päivän haasteista selvisivät Minea Blomqvist,Kaisa Ruuttila ja Ursula Wikström. Heidän korttiinsa kirjattiin kullekin saldoksi 72 lyöntiä, mikä on myös kentän par-tulos.

Suomalaistrion kanssa samaa 40. sijaa jakavat mm. Stacy Lewis, Becky Brewerton, RebeccaHudson sekä Felicity Johnson.

Riikka Hakkaraisella ja Jenni Kuosalla on lauantaina tiedossa enemmän töitä jatkopaikan saavuttamiseksi. Tulos 76 pitää heidät tässä vaiheessa kolme lyöntiä cut-rajan alapuolella.

Ladies Irish Openin ja Ladies Scottish Openin jälkeen pelaajilla ei ole enää mahdollisuutta vaikuttaa Solheim Cupin joukkuevalintohin. Kapteeni Alison Nicholas nimeää koko ryhmänsä Yhdysvaltoja vastaan pelattavaan turnaukseen 29.8.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje