11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomalaiset johdosta päätöspäivään FIJC:ssä

Sami Välimäki onnistui torstaina ja nousi 16-v poikien kisan kärkeen. Kuva: Antero Lindell.

Sami Välimäki oli FIJC:n torstain suomalaisnimi. Välimäki nousi 16-vuotiaiden poikien kisan kärkipaikalle upean toisen kierroksen jälkeen.

Nokia River Golfia edustava Välimäki paransi avauskierroksensa tulosta kymmenellä lyönnillä, kun torstain 77 lyönnin kierros sai jatkoksi tuloksen 67. Yhteistuloksissa Välimäki on tuloksessa par.”Tänään kierroksesta jäi hyvä fiilis. Kierroksella tuli paljon griiniosumia ja muutama birdieputti upposikin. Bogeypaikkoja ei kierroksella juuri ollut”, totesi Välimäki, joka tehtaili peräti kuusi birdietä ja korttiin merkittiin vain yksi bogey.


”Pelasin tasaista hyvää peliä ja huomenna lähdetään vetämään samanlainen kierros.”Oliver Lindell on lyönnin Välimäen takana tuloksessa yksi yli parin (73-72). Ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Otto Tolvanen kiersi Cooke-kentän torstaina 76 lyönnillä ja on kahden kierroksen jälkeen kaksi lyöntiä Välimäen takana.Suomalaiset ovat valloittaneet tuloslistan kuusi ensimmäistä sijaa: Nicolas Jenkins on kärjestä kolmen lyönnin päässä ja viidennen sijan jakavat Perre Papunen ja Santeri Lehesmaa neljän lyönnin päässä.16-vuotiaiden tyttöjen kisassa Vääksyn Anna Backman lähtee päätöskierrokselle kolmen lyönnin johtoasemasta. Backman kirjasi torstaina korttiin 74 lyöntiä.”Lyöntipelini oli parasta koko kesänä, mutta puttasin surkeasti”, Backman harmitteli.”Huomenna keskityn pelaamaan vain omaa peliä. En ajattele miten muut pelaavat.”Myöskään kisassa toisena oleva tanskalainen Line Toft Hansen (75) ei ollut tyytyväinen omaan peliinsä.”Ainoastaan draivi toimi tänään, mutta lähestymislyönteihin en ole ollenkaan tyytyväinen”, hän totesi.

Tanskalainen on ollut Suomessa kaksi viikkoa harjoittelemassa ja pelasi ennen FIJC-kisaa Finnair Junior Tourin osakilpailun Nokialla.


”Suomessa on todella hyvä harjoitella ja pelata. Kentät ovat huippukunnossa ja järjestelyt toimivat hienosti.”14-vuotiaiden tyttöjen sarjan kärjessä on kansainvälinen joukko. Kahden kierroksen jälkeen 11 parhaan sakissa on tyttöjä peräti kahdeksasta eri maasta: Ruotsista, Suomesta, Tanskasta, Sveitsistä, Saksasta, Belgiasta, Venäjältä ja Latviasta.Ruotsin Julia Engström on pelannut kaksi ensimmäistä kierrosta tulokseen 70. Hän johtaa kisaa ennen päätöspäivää yhteistuloksella neljä alle parin.

Viiden lyönnin päässä toisena on Suomen Elina Saksa (72-73). Myös 12-vuotias Katri Bakker pelasi toisen kierroksen hienosti 78 lyönnillä ja nousi tuloslistalla seitsemänneksi.Nuorempien poikien sarjassa johtopaikalle nousi yhteistuloksessa kolme yli parin oleva Islannin Sigurdur Arnar Gardarsson (74-73).

Vuosaaren Oscar Darlington kipusi toiseksi kaksi lyöntiä kärjestä jääneenä. Jaetulla kolmannella sijalla on virolainen Carl Enn Hellat (78-76), joka edustaa Nordcenteriä yhdessä belgialaisen Erwan Huyberechtin (72-82) kanssa.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje