21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Stricker Memorialin sankari

Steve Stricker on Jack NIcklaukselle edelleen hyväkäytöksinen nuori poika ,joka jo 25 vuotta sitten pelasi hänen poikansa kanssa yliopistopelejä. © Getty Images

Steve

Jack Nicklauksen isännöimässä Memorialissa on usein voittajia jotka ovat pitäneet Nicklauksta idolinaan. Steve Strickerin voitettua tämänvuotisen kisan yhden lyönnin erolla ennen Matt Kucharia ja Brandt Jobea, yltyi ”Golden Bear” kehumaan maailmanlistalla neljänneksi noussutta Strickeria varsin lämpimästi.

”Mielestäni Steve on on supertähti nimenomaan käytöksensä osalta. Se tapa jolla hän kohtelee kilpakumppaneitaan, mediaa, yleisöä ja fanejaan on ihailtavaa ja luonnollisen oloista. Nämä asiat ovat aivan yhtä tärkeitä kuin se, kuinka monta lyöntiä pelaajalla on kortissaan”, Nicklaus suitsutti mediatilaisuudessa.

Steve Strickerin esitys Memorialissa oli monella tavalla mieleenjäävä.

-Hän pelasi kentän yhdeksän ensimmäistä reikää yhteensä 20 alle. Sisääntulo oli vaikea, neljä yli.

-Kirivaiheessaan hänelä oli jakso jossa kymmenen perättäistä reikää sujuivat yhdeksän alle parin. 18 perättäistä reikää (perjantai+ lauantai) tulokseen 61.

-Stricker teki ennätyksellisesti seitsemän reiän jaksoon kolme eaglea, joista yksi oli hole-in-one.

-Voitto nosti hänet ensimmäistä kertaa urallaan parhaaksi USA:n pelaajaksi World Rankingilla, neljänneksi.

Valmiina US Openiin

Stricker on ollut World Rankingilla kakkonenkin. Majoreissa ei vielä ole natsannut, suurin voitto on World Tourin reikäpelimestaruus vuosituhannen taitteessa jolloin kisa pelattiin toistaiseksi ainoan kerran Australiassa.

”Olen aina viihtynyt hyvin Congressionalin kentällä ja kerran olin lähellä voittaa siellä Tigerin isännöimän kisankin,”Stricker ennakoi tulevaa US Openia. Valmistautumisrituaali on vuodesta toiseen samanlainen.

”Haluan mennä kisapaikalle ajoissa ja pelata neljä kertaa yhdeksikön sunnuntaista keskiviikkoon. Siihen sopivasti harjoittelua päälle, ei sen kummempaa. Tämä voitto luonnollisesti antaa lisäuskoa”, Tourin vaatimattomimpien miesten ryhmään kuuluva Stricker jatkoi.

Dustin

Memorialissa USA:n pelaajat ottivat neljä ensimmäistä sijaa. Dustin Johnson on pelannut kuluvalla kaudella jo varsin mukavasti, nyt tulleen neljännnen sijan lisäksi hän on ollut kerran toinen, kolmas ja yhdeksäs. Viimevuonna Johnson johti US Openia selvästi viimeisellä kierroksella, mutta romahti toisella reiällä tekemänsä tuplaparin jälkeen.

Rory McIlroy sijoittui viidenneksi, maailmanlistan ykkönen Luke Donald jatkoi upeaa top-ten sarjaansa ollen seitsemäs. 15 viimeistä kisaa ovat tuottaneet hänelle kaksi voittoa, vain yhden kerran englantilainen on jäänyt kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje