11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Stallings Madisonin sadekisan paalulle

Vammoista kärsinyt Scott Stalings pelaa hyvää turnausta Madisonissa. © Getty Images

Kun style="font-weight: bold;">Scott Stallings (-18) oli saanut lauantaina viimeisteltyä Annandalen kentän 10. reiällä parin, jouduttiin kolmannen kierroksen peli keskeyttämään pimeyden vuoksi. Madisonissa, Mississippissä on jouduttu kutsumaan pelaajat useaan otteeseen kentältä klubitalon suojiin. Viivytykset johtuvat kovista sateista. Kun pelaamaan on jälleen päästy, ei päivänvaloa ole riittänyt kierrosten loppuun saakka viemiseksi.

Stallings (10 reikää) johtaa PGA Tourin kalenteriin kuuluvaa True South Classicia neljällä lyönnillä ennen Heath Slocumia (13 reikää), Billy Horschelia (9 reikää) ja Jason Bohnia (9 reikää). Hän jahtaa viikonvaihteessa uransa toista voittoa Yhdysvaltain kiertueella.

”Kisaa on vielä paljon pelaamatta. Olen mielissäni näistä asemista ja siitä että pystyn pelaamaan näin hyvin”, Stallings sanoi viitaten suurimman osan kautta kiusanneisiin kylki- ja selkävammoihinsa.

Vain kourallinen pelaajia ehti saada kolmannen kierroksen lauantaina valmiiksi. Maaliin tulleista paras on William McGirt (-13), joka väijyy Stallingsia viiden lyönnin päässä.

Marko Kuivasaari

Helteinen ja sateinen sää kiusana PGA Tourilla

Sade keskeytti Madisonin turnauksen jo toistamiseen perjantaina. Kovassa helteessä pelattavassa kisassa kärkipaikan valloitti Billy Horschel.

Hyvän pelivireen löytänyt Billy Horschel ei haluaisi lähteä Annandalen kentältä kotiin.  &copy Getty Images

Hyvän pelivireen löytänyt Billy Horschel ei haluaisi lähteä Annandalen kentältä kotiin. &copy Getty Images

Billy Horschel oli perjantaina yksi harvoista pelaajista, jotka kävelivät Annandalen kentältä klubitalolle iloinen ilme kasvoillaan. Tulos 63 oli vienyt hänet kokonaistulokseen -13, jolla heltiää True South Classicin johtopaikka kahden pelipäivän jälkeen.

Kun muut näyttivät saaneet tarpeekseen Mississippin oikukkaasta kesäsäästä, olisi Horschel voinut pelata huoletta vielä toisenkin kierroksen: ”En halua täältä ollenkaan kotiin, kun peli sujuu näin hyvin”, hän sanoi.

Horschel, 25, pelasi perjantaina uransa kovimman kierroksensa PGA Tourilla. Yhdeksän alle -tulos jäi lopulta vain kahden lyönnin päähän Annandalen kentän ennätyksestä. Virheetön kierros sisälsi kaksi eaglea rei’illä 5 ja 18.

Horschel on syntyperäisenä floridalaisen tottunut tiukkoihin helteisiin, mutta hänkin myönsi hikoilleensa kentällä enemmän kuin koskaan aiemmin.

Matt Bettencourt ja avauspäivän jälkeen johtanut Jason Bohn (9 reikää) ovat lyönnin päässä kärjestä. Englannin Gary Christian (-9) jakaa kisan parhaana eurooppalaisena kuudetta sijaa.

Pelaajilla oli täysi työ taistella rankkaa säätä vastaan. Kova sade keskeytti turnauksen toistamiseen perjantai-aamuna, kunnes lämpötila alkoi iltapäivällä kohota hiljalleen yli 30 asteen. Tämä oli muutamalle caddielle liikaa, pelaajista ainakin Mark Carnevale ja Steve Wheatcroft joutuivät jättämään kisan kesken uupumuksen vuoksi.

Pimeyden vuoksi kesken jäänyt kierros pelataan Madisonissa loppuun lauantai-aamuna. Tämän jälkeen aloitetaan välittömästi kolmas kierros.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje