[11][15]

[11][15]

Sophie Gustafsonille voitto Irlannista

Sophie Gustafson on tällä hetkellä pelaavista ruotsalaisnaisista menestynein. © Getty Images

Ruotsin Sophie Gustafson oli lopulta lyönnin erolla paras AIB Ladies Irish Openissa. Ruotsalainen pelasi sunnuntaina tuloksen 66 ja nousi yhteistulokseen 12 alle parin. Lyönnillä ruotsalaisen taakse jäivät Marianne Skarpnord ja lauantain jälkeen kisaa johtanut In Kyung Kim.
Voitto Ladies European Tourilta oli Gustafsonille jo uran 14:s. Edellinen voitto Euroopan mantereelta on vuodelta 2007, jolloin Gustafson voitti Skotlannissa. LPGA:lta ruotsalaisella on nimissään viisi voittoa.
Kisan viimeiselle kierrokselle päässyt ainoa suomalainen oli Jenni Kuosa. Kuosa pelasi sunnuntaina tuloksen 75. Yhteistuloksella seitsemän yli parin Kuosa jakoi 60 sijaa. Kuosalle jatkoonpääsy oli kauden kuudes.
Ensi viikolla LET jatkuu Walesissa ja seuraavalla Skotlannissa. Sitten onkin jo Finnair Mastersin vuoro.
Kivitippu Invitationalin voitto Jaakko Mäkitalolle
Päätyömaanaan Challenge Touria pitävä Jaakko Mäkitalo pelasi kolme kierrostaan Järviseudun Golfseuran kentällä yhteensä 11 alle parin.
Samaan tulokseen kolmen kierroksen jälkeen päätyi myös Janne Martikainen. Mäkitalolla oli 17. reiän jälkeen kahden lyönnin kaula, kun hän chippasi birdien sisään. Viimeisellä Mäkitalo teki kuitenkin kolmen putin bogin ja Martikainen birdien, joten kahden lyönnin ero katosi savuna ilmaan.
Vasta viidennellä uusintareiällä Martikainen ja Mäkitalo saivat selvyytä paremmuudestaan. Mäkitalo teki eaglen ja Martikainen birdien.
Voitostaan Mäkitalo kuittaa vajaat 10 000 euroa.
Ilari Ceder
Jenni Kuosa ainoana suomalaisena AIB Irish Openin sunnuntain kierrokselle
Jenni Kuosa aloitti kisansa Irlannissa mainiosti. Kuosan paras sijoitus LET:lla tältä kaudelta on Teneriffalta kuukauden takaa. Tuolloin suomalainen jakoi 14 sijaa.

Jenni Kuosa menetti Irlannissa pelattavassa Ladies European Tourin kisassa perjantain hyvän otteensa. Suomalainen pelasi toisen kierroksensa seitsemän yli parin. Kahden kierroksen yhteistuloksella neljä yli parin Kuosa oli jatkoonpäässeissä viimeisten joukossa.
Kisaa johtaa lauantain kierroksen jälkeen Korean In Kyung Kim. Korealainen on yhdeksän alle parin. Lyönnin päässä ovat Ruotsin Anna Nordqvist ja Linda Wessberg sekä Norjan Marianne Skarpnord.
Muista suomalaisista Ursula Wikström pelasi kierroksensa yhteensä viisi yli parin ja karsiutui lyönnillä. Minea Blomqvist pelasi kierroksensa kahdeksan yli parin ja Hanna-Leena Salonen 14 yli parin.
Riikka Hakkarainen keskeytti ensimmäisen kierroksen jälkeen, minkä suomalainen pelasi 18 yli parin. LET:lla ei voi jatkaa kisaa, mikäli pelaa ensimmäisen kierroksen 14 tai enemmän yli parin.
Ilari Ceder
Jenni Kuosalla loistava avauskierros Irlannissa

Jenni Kuosa oli suomalaisista terävin AIB Irish Ladies Openin avauskierroksella perjantaina. Suomalainen pelasi kierroksensa kolme alle parin ja jakaa kolmatta sijaa ennen viikonloppua. Kuosa teki kierroksellaan seitsemän birdietä ja neljä bogia. Kisaa johtaa Ruotsin Maria Hjorth, joka on viisi alle parin. Toisena on englantilainen Melissa Reid neljä alle parin.

Ursula Wikström pelasi kierroksensa kaksi yli parin. Seitsemän bogia ja viisi birdietä tehnyt Wikström jakaa 50. sijaa. Paluunsa Irlannissa eurooppalaisille kisakentille tehnyt Minea Blomqvist on ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 83. Suomalainen pelasi kierroksensa neljä yli parin. Tuplabogin, kolme bogia ja yhden birdien tehnyt Blomqvist pelaa kautensa viidettä kisaa.
Hanna-Leena Salonen teki kierroksellaan Blomqvistin tavoin yhden birdien ja seitsemän bogia. Tuloksella kuusi yli parin lohkeaa jaettu 96. sija. Kisan viidennen suomalaisen, Riikka Hakkaraisen, kierroksen pilasi toinen reikä, jolle hän teki tuplaparin 10. Hakkarainen ei saanut päivän aikana tehtyä birdieitä. Hakkarainen pelasi kierroksena 18 yli parin ja on sijalla 126.