21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Solheim Cupin valinnat loppusuoralla

Diana Lunalla on näytönpaikka Skotlannissa. © Getty Images

Alison Nicholasilla riittää tulevina päivinä tarkkailtavaa. Euroopan Solheim Cup -ryhmän kapteeni on paikalla Edinburghin lähellä Archerfield Linksillä seuraamassa maanosan parhaiden naispelaajien edesottamuksia, joilla on viimeisiä hetkiä tehdä vaikutus joukkueen keulahahmoon.

”On mielenkiintoista nähdä ketkä onnistuvat Archerfieldissä. Kisassa on mukana monta potentiaalista ehdokasta, joista Melissa Reid ja Catriona Matthew ovat jo sinetöineet valintansa”, Nicholas sanoi. ”Se, että pystyy pelaamaan hyvin tiukassa paikassa, on näyttöä ajatellen tärkeä asia.”

Skotlannin avointen jälkeen Euroopan pistelista sulkeutuu, mutta Reidin, Laura Daviesin, SuzannPettersenin ja Christel Boeljonin takaa ei enää nousta joukkueeseen. Virginie Lagoutte-Clement on pisteissä viidentenä, mutta tämänviikkoisen kisan voiton puolustajan mahdollisuudet ovat mm. Becky Brewertonin ja Diana Lunan tavoin Nicholasin harkinnan varassa. Tämä kolmikko oli kokonaisuudessaan mukana vuoden 2009 Solheim Cupissa.

Maailmanlistan perusteella valittavien pelaajien tilanne on edelleen auki. Neljän eurooppalaisen kärki kuuluu tällä hetkellä: Maria Hjorth, Anna Nordqvist, Matthew sekä Sophie Gustafson – Matthewia lukuun ottamatta kaikki muut ovat ruotsalaisia.

Ladies Scottish Open pelataan ns. pro-am-formaatilla. 60 ammattilaisen seurana Archerfieldin kenttää kiertää 60 amatööriä, joista 15 parasta pääsee mukaan lauantain finaalikierrokselle. Ammattilaisten ja amatöörien muodostamien joukkueiden pelimuoto on bestball.

Suomalaisista kisassa ovat mukana Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa ja Ursula Wikström.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje