16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Soketti ja selkäkramppi varjostivat Tiger Woodsin kauden avausta

Tiger Woods pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta hyvän ystävänsä Justin Thomasin kanssa. Kuva: Getty Images

Patrick Cantlay otti komennon kauden kolmannen Signature-kilpailun avauspäivänä.

Suuren yleisön katseet kohdistuivat Los Angelesissa käynnistyneessä huipputurnauksessa Tiger Woodsiin. Kauden ensimmäiseen kilpailuunsa startannut legenda pelasi avauskierroksella tuloksen 72 (+1), jolla hän jakaa Genesis Invitationalissa 49. sijaa.

Olosuhteet Riviera Country Clubin kentällä olivat kohdillaan kovien tulosten tehtailuun. Sellaista ei Woodsilta kukaan odottanut, sillä harvakseen kilpailevan tähden otteissa paistaa kilpailusta toiseen pelituntuman puute. Niin myös torstaina.

Rivieralla nähtiin paljon hyvää ja tuttuja välähdyksiä mestarin vanhoista taidoista, mutta epätasaisuus oli käsinkosketeltavaa. Birdieä seurasi usein bogey, joka vei pohjaa orastavalta nosteelta.

Ensimmäisen kerran uuden brändinsä Sun Day Redin tekstiileihin sonnustautunut Tiger teki kentällä osin hienojakin ratkaisuja, jotka tuottivat viisi birdieä. Merkittävä osa kuudesta bogista meni kuitenkin ruosteisuuden piikkiin. Hän onnistui kahdeksasta missatusta lähestymisestä pelastamaan parin vain kahdesti.

Viimeisten reikien aikana Tiger kärsi selkäkrampista, jolla oli varmasti osuutta myös päätösväylällä nähtyyn lyöntiin.

Woods ei ole aikoihin pystynyt svingaamaan samanlaisella mailanpäännopeudella, joka tuotti hänelle nuoruusvuosina pitkiä ja näyttäviä kaaria. Toisaalta virheosumat eivät vie palloa yhtä syvälle metsään tai karheikkoon kuin takavuosina mahdollistaen helpommin hyvän reikätuloksen parsimisen huonon avauksen jälkeen.

Rehellisyyden nimissä, hänen otteistaan on kuitenkin jo pitkään uupunut sellainen vimma, joilla PGA Tourin tasoisia turnauksia on mahdollista voittaa.

Viimeisten reikien aikana Tiger kärsi selkäkrampista, jolla oli varmasti osuutta myös päätösväylällä nähtyyn lyöntiin. Rautakahdeksikollaan ”tyylipuhtaan” soketin iskenyt Woods taituroi kolmannen lyöntinsä alle viiden metrin päähän reiästä, mutta ei onnistunut lopettamaan kierrostaan pariin.

Genesis Invitationalin kärkipaikka heltiää tuloksella 64, jonka syntymiseen Woodsin entisellä tiimin jäsenellä oli osuutensa. Tigerin ex-caddie Joe La Cava on tätä nykyä paalulla olevan Patrick Cantlayn palveluksessa.

Kahdeksan birdieä ja yhden bogin tehneellä Cantlayllä on lyönnin etumatka kolmikkoon: Cam Davis, Luke List ja Jason Day. Eurooppalaista väriä top 10:een tuo kymmenettä sijaa jakava Ruotsin Ludvig Åberg (-3).

Päivän negatiivisimmasta yllätyksestä vastasi Rory McIlroy, jonka peli hajosi lopussa totaalisesti. Hän pelasi neljä viimeistä reikää viisi yli jääden tulokseen 74. Se riittää 70 pelaajan joukossa jaettuun 64. sijaan.

PGA Tourin Signature-kilpailuissa kaikki pelaavat normaalisti 72 reikää, mutta Tiger Woodsin isännöimässä Genesis Invitationalissa 50 parasta ja samaan tulokseen päätyneet pääsevät jatkoon. Mikäli tämän joukon ulkopuolella on kymmenen lyönnin sisällä kärjestä olevia pelaajia, hekin etenevät viikonlopun kierroksille.

Lue seuraavaksi: Sunnuntain punaisesta paidasta lanseerattiin Tiger Woodsille oma tekstiilibrändi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)

  TigerRises says:

  Paistaa toimittajan mielipiteet aika paljon otsikosta ja tuomion luvusta, ettei hänestä enää ole voittamaan PGA Tourilla. Tigeria vähääkään tuntien hänen päivänsä ei ole luetut ennen kuin hän itse niin julistaa. Toki vuori on jälleen suurempi kiivettäväksi kuin edellisellä kerralla. Mutta sen verran monta kertaa on Eldrick kyllä laittanut jauhot suuhun epäilijöille, että ei sitä koskaan tiedä.

  Slowhand998 says:

  Minäkin olen vakuuttunut että Tiger pystyy voittamaan minkä tahansa kilpailun eikä eilinen esitys millään tavalla muuttanut käsitystäni. Samoin on Roryn kohdalla vaikka ei hänkään nyt pystynyt parhaimpaansa.

  Kime says:

  Tigerin edesottamuksia (niin ylä kuin alamäet), uskollisesti kohta 30v. seuranneena uskon omaavani aika hyvän käsityksen koko hänen urastaan. Aikoinani…oikaisin kohteliaati silloista toimittajaa asiavirheistä …liittyen Tigerin statseihin meneillään olleesta PGA kisasta…
  Nyt heräsi taas ihmetys lauseesta ”Woods ei ole aikoihin pystynyt svingaamaan samanlaisella mailanpäännopeudella, joka tuotti hänelle nuoruusvuosina pitkiä ja näyttäviä kaaria” 🤔

  Vaikka Tiikeri löi eilenkin monesti vain palloa väylälle tyytyen alle 300y avauksiin,
  niin kyllä mielestäni 328y, 324y,314y,334y…jne kertovat siitä ,että 🐯 halutessaan voi edelleen lyödä palloa todella kauas … JT:n ja kumppaneiden mittoihin.

  Ja mielestäni kaaret ovat edellen näyttäviä. Toki ( niin kuin itsekin eilen sanoi) kädet ja tunne niissä ovat tänä päivänä korvaamattomassa roolissa. Lantio ja alaselkä eivät enää kestä eivätkä mahdollista 2000-l nopeuksia kropan osalta.

  Toki uskallan melkein väittää, että kenestäkään toisesta nykypelaajasta ei olisi noiden lukemattomien polvi operaatioiden sekä selkärankaan että nilkkaan tehtyjen yhteenluuduttamisleikkausten jälkeen enää pelaamaan saati lyömään palloa noille mitoille fyysisesti. Eikä etenkään henkisesti ”kiipeämään noita vuoria”😉

  Ja vielä mitä kaariin ja näyttävyyteen tulee, niin ehkä ne kaaret ja mitat( 340+y) joita Tiikeri jo 1990- l lopulla silloisella driverilla ja palloilla löi… eivät löydä vertaistaan enää kenenkään lyömänä.

  Alkuvuodesta katsoin taas kerran videoina 🐯 kaikki historialliset 3 juniori amateur mestaruutta ja 3 aikuisten us amateur mestaruutta 1991-1996 sekä -97 Mastersin….sieltä noita lyöntejä löytyy.

  Mielipide Eldrickistä saa meillä toki jokaisella olla juuri sellainen kuin parhaaksi näkee, mutta ajattelen, että toimittajaa sitoo mielestäni objektiivisuus ja faktat🙏

  oka says:

  Minusta toimittaja on hyvinkin objektiivinen kommenteissaan, voittaminen tourilla vaatii täydellistä onnistumista ja siinä kunnossa Tiger ei enää ole.

  Tigeria voi fanittaa edelleen ja kaikki saavutukset ovat upeita. Oma mielipide vaan on, että pitää ymmärtää lopettaa jossain kohtaa ja antaa panoksensa vaikka senior tourille, jonka kiinnostavuus nousee eri levelille jos Tiger sinne menee. En myöskään pidä median rahallisesta pakosta seurata Tigerin pelaamista ja jättää ns oikea kilpailu vähemmälle. Eipä taida vastaavaa lajia löytyä, jossa pelaamassa olevaa kaukana kärjestä olevaa kilpailijaa seurataan enemmän kun kärkeä.

  attaboy says:

  Tiger on PGAT:lle sitä, mitä NMP oli Suomelle.
  Nyt myydään viimeiseksi jäävää irtokuorta.
  Oikean jalan ontuminen näyttää pahalta:
  https://www.youtube.com/shorts/fFgDuR6XkaY

  Chip Greenside says:

  attaboy:

  ”N-metyylipyrrolidoni eli NMP on rengasrakenteinen amidi. Ainetta käytetään muun muassa liuottimena. Huoneenlämpötilassa aine on vesiliukoinen neste. N-metyylipyrrolidoni on heikko emäs.”

  Jotenkin aavistin, että tämä otetaan täällä esille!

   attaboy says:

   Jotenkin aavistin, että Chip Greenside herää – ja ottaa heti perään Slowhandin näppäimistön haltuun.🤭

   Pätkä historiaa…

   1984 No­kia os­taa Sa­lo­ran
   1986 Mo­bi­ran nimi muu­te­taan No­kia-Mo­bi­rak­si
   1989 Matkapuhelinliiketoiminnan ni­mek­si tu­lee No­kia Mo­bi­le Pho­nes (NMP)

   …ja sen lyhyt analyysi (vrt. PGAT):

   NOKIA HÄVISI KÄNNYKKÄKISAN YLIMIELISYYTTÄÄN

   Vie­lä 2007 No­ki­al­le tuli ra­haa ovis­ta ja ik­ku­nois­ta, mut­ta seu­raa­va­na vuon­na al­ka­nut glo­baa­li ta­lous­taan­tu­ma ja 2007 jul­kais­tu Ap­p­len kos­ke­tus­näy­töl­li­nen iP­ho­ne-kän­nyk­kä sy­sä­si­vät maa­il­man­laa­jui­sen im­pe­riu­min ala­mä­keen.

   Al­ku­ai­ko­jen in­no­va­tii­vi­nen, avoin ja kus­tan­nus­te­ho­kas tek­no­lo­gi­a­ko­ne jäy­kis­tyi yl­hääl­tä sa­nel­luk­si by­rok­ra­ti­ak­si, jos­sa val­lit­si pe­lon il­ma­pii­ri ja kes­ki­näi­nen kil­pai­lu. No­ki­an ar­vot ra­pau­tui­vat ja nii­den mu­ka­na kän­ny­kän ke­hit­tä­jien ar­vos­tus. Ovet kä­vi­vät ulos­päin.

   Yli­mie­li­nen No­kia me­net­ti kos­ke­tuk­sen­sa asi­ak­kai­siin ja al­koi pe­la­ta var­man pääl­le. Myös mal­til­li­set tu­po­rat­kai­sut oli­vat sa­ta­neet No­ki­an laa­riin, jos­ta yh­ti­ön räls­si pää­si am­men­ta­maan avo­kä­ti­siä op­ti­o­mil­joo­nia.

   Kän­nyk­kä­bis­nek­sen alas aja­nut Step­hen Elop kuit­ta­si kol­mi­vuo­ti­ses­ta toi­mi­tus­joh­ta­juu­des­taan kym­me­nien mil­joo­nien eu­ro­jen palk­ki­ot.

  Slowhand998 says:

  Tiger haluaa ymmärrettävästi mitata pelikuntoaan vain maailman huippuja vastaan. Viime kaudellakin kisoja voitettiin Pga Tourilla selvästi Tigeria vaatimattomammilla taidoilla. Tigerin pelitaitoja on tosin turha korostaa, koska teot tulevat asian kertomaan.

  Chip Greenside says:

  Olet kirotun oikeassa tuossa NMP-analyysissäsi. ”Management by perkele” ei toiminut tuollakaan ja ylipäälliköt päättivät lisäksi hyllyttää jo valmiiksi kehitetyn kosketusnäytön, näin kerrotaan.