18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Sohvi Härkönen ja Elina Nummenpää neljänsiä Kreetan tynkäkisassa

Sohvi Härkönen on pelannut LET Access Tourilla tänä vuonna tasaisen varmasti ja selviytyi suoraan LET:n karsintojen finaalivaiheeseen.

Sohvi Härkönen on pelannut LET Access Tourilla tänä vuonna tasaisen varmasti ja selviytyi suoraan LET:n karsintojen finaalivaiheeseen.

Access Tourin viime kilpailut ovat kärsineet huonoista olosuhteista. Azorien kisaa haittasi trooppinen myrsky ja Kreetalla tuuli kaksi päivää niin kovaa, ettei pallo pysynyt viheriöllä paikoillaan. Viimeiseksi päiväksi olosuhteet muuttuivat ihanteellisiksi.

”Oma kierrokseni oli aika mielenkiintoinen. Pelasin varmaa peliä ja birkkupaikkoja oli paljon”, kuvaili Sohvi Härkönen erikoista kilpailua.

Härkösellä olisi ollut erinomaiset mahdollisuudet jopa taistella voitosta ilman yhdeksättä reikää.

”Siinä tuli aikamoinen katastrofi. Löin avauksen vasemmalle hukkaan ja varapallon bunkkeriin, josta en päässyt kunnolla ylös. Sitten lähestyminen meni vielä lostariksi”, kertasi Sohvi ja korttiin kirjattiin ysi, viisi lyöntiä yli parin.

Takaysillä Härkönen kokosi kuitenkin hyvin itsensä: neljä birdietä ja yksi bogey ja lopputulokseksi 71 eli kentän par, jolla irtosi jaettu neljäs sija.

Kymppitiiltä startannut Elina Nummenpää aloitti vahvasti ja hän oli takaysin jälkeen tuloksessa -2. Sen jälkeen ote hieman herpaantui. Tulos ja sijoitus olivat samat kuin Härkösellä eli kokonaisuutena hieno suoritus.

Sohvi suoraan karsintafinaaliin

LETASin viimeinen kilpailu pelataan ensi viikolla Valenciassa. Rankingin kolme parasta saa suoraan kortin LET:lle.

”Sijoilta 4-15 pääsee suoraan finaalivaiheeseen ja olen nyt yhdeksäs eli melkein varmistanut sen, en ole vielä tarkistanut tilannetta. Mahdollisuus nousta kolmen kärkeen meni Kreetalla. Lyhennetyn kilpailun vuoksi saimme vain 40 prosenttia pisteistä”, ynnäili Härkönen, joka suuntaa Valencian kisaan ja sen jälkeen karsintoihin.

Crete Ladies Openiin osallistui kaikkiaan viisi suomalaista. Linda Henrikssonin sijoitus oli T26 (+3), amatöörien Leena Makkosen 58. (+11) ja Emilia Ottelan 61 (+13).

Kilpailun voitti Itävallan Christine Wolf, joka pelasi 67 (-4).

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje