[11][15]

[11][15]

Snedeker vahvempi uusinnassa

Luke Donald joutui tunnustamaan Brandt Snedekerin paremmakseen Heritagen uusinnassa. © Getty Images

Pelin henki oli ennen Heritagen finaalikierrosta selvä. Luke Donaldin voitto veisi hänet varmuudella maailmanlistan kärkeen riippumatta voittaako Lee Westwood oman kisansa Indonesiassa. Westwood voitti, mutta Donaldille tuli matkaan mutka nimeltä Brandt Snedeker.

Snedeker starttasi päätöskierrokselle kaksi tuntia ennen johtopallossa pelanneita Donaldia ja Jim Furykia. Maaliin tullessaan Snedeker löi tulostaululle päivän upeimmat lukemat 64 jääden odottelemaan mitä loppupäivä tuo tullessaan. Kun Donald ei pystynyt sunnuntaina (70) aivan kahden ensimmäisen pelipäivänsä tasoon, oli edessä uusinta näiden kahden välillä.

Playoffin kaksi ensimmäistä reikää tasattiin, mutta kun kaksikko saapui uusinnassa toisen kerran vaativalle 18:lle, löi Snedeker viimeisen naulansa Donaldin arkkuun. Britti sai griinibunkkeriin osittain hautautuneen pallonsa viiden metrin päähän reiästä, mutta tasoittava par jäi haaveeksi.

Etelä-Carolinassa pelatun turnauksen voitto oli Snedekerille uran toinen Yhdysvaltain kiertueella. Ensimmäinen tuli vuonna 2007 Wyndham Championshipissä.

”Luulen, että pelini on saavuttanut sen tason, mihin olen pyrkinyt kovalla työllä viimeiset kolme-neljä vuotta”, Snedeker sanoi. ”Olin herättyäni sunnuntai-aamuna enemmän huolissani siitä, pääsenkö mukaan Louisianan kisaan. Voitto ei ollut ensimmäisenä ajatuksissa.”

Snedeker uskoi hyötyneensä aikaisemman starttiajan suoneista pehmeimmistä olosuhteista. Hän oli jo siinä vaiheessa kierrostaan seitsemän alle, kun Donald ja Furyk vasta odottelivat startterin lyöntilupaa ykköstiillä. Myöhemmin kaksi bogia olivat viedä Snedekeriltä mahdollisuudet, mutta näyttävä birdie viimeisellä löi alkutahdit tulevalle.

Brandt

Brandt Snedeker: ”Olen sanonut, että maailmassa on kaksi takkia jotka haluan – vihreän ja ruudullisen. Nyt minulla on niistä toinen.” © GettyImages

Donaldin otteissa oli pitkin viikkoa voittajan elkeitä, mutta hänen pelistään puuttui silti paras terä finaalikierroksella: ”Luvassa olisi ollut iso palkinto. Tästä viikosta täytyy silti kaivaa esiin positiiviset puolet ja mennä eteenpäin”, hän sanoi.

Joka tapauksessa 615000 dollaria Hilton Headin kisasta tienannut Donald siirtyi sunnuntaina PGA Tourin ansiolistan kärkeen. Maailmanlistan ykköseksi palaa lyhyen tauon jälkeen Westwood, jolle väliviikkoa pitänyt Martin Kaymer joutuu tekemään tilaa.

Kotiosavaltiossaan pelanneella Tommy Gaineyllä oli viimeisellä viisimetrinen birdieputti uusintaa ajatellen, mutta hän sai tyytyä kolmanteen tilaan. Tällä kaudella ajoittain pirteitä otteita esittänyt Gainey on tullut USA:ssa tunnetuksi Golf Channelin Big Break -sarjan ”Kaksihanskaisena”. Hän käyttää pelatessaan säästä riippumatta aina kahta hanskaa.

Neljännen sijan jakoivat Tim Herron ja Ricky Barnes. Donaldin kanssa johtopallossa pelannut Furyk ei saanut sunnuntaina peliinsä minkäänlaista otetta. Tulos 76 pudotti Harbour Townilla yleensä hyvin viihtyvän pelaajan 21:nneksi.

Heritagella on PGA Tourilla pitkä historia. Tästä huolimatta kilpailulta puuttuu pääsponsori ensi kaudeksi. Turnauksen johtajan Steve Wilmotin mukaan etsintä jatkuu kiivaana.

PGA Touria pelataan seuraavan kerran Louisianassa. Torstaina käynnistyvän Zurich Classicin voittoa puolustaa Hilton Headissä 36:nneksi sijoittunut Jason Bohn.