Lyöntipelin SM-turnaus oli Tawast Golfilta nappisuoritus - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
SM-kilpailut

Lyöntipelin SM-turnaus oli Tawast Golfilta nappisuoritus

Tawastin tämänvuotiset SM-kilpailut olivat kaikin puolin onnistunut tapahtuma. Toimitusjohtaja Lauri Manninen antoi tunnustusta isolle vapaaehtoisjoukolle sekä kentänhoitohenkilöstölle. Nuorimmat ja varttuneemmat osallistujat toivat mukavasti kerroksellisuutta turnaukseen.

Tawast Golfin toimitusjohtaja Lauri Manninen kertoi alkukesästä julkaisemassamme jutussa, että seura pyrkii järjestämään kaikkien aikojen parhaat lyöntipelin SM-kilpailut. Lähes 60 vuotta pelattuja kisoja on luonnollisesti vaikea laittaa paremmusjärjestykseen, mutta kiistämättä järjestelyt Paavolankulmassa toimivat mallikkaasti.

”Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän viikkoon. Ainoa asia mikä hieman harmitti, oli torstain sade, mutta eihän säälle mitään mahda”, Manninen sanoi.

”Kahden lyöntipaikan (1/10) lähdöt oli hyvää reagointia liitolta, näin saimme kierroksen valmiiksi jo hyvissä ajoin iltapäivällä. Vettä satoi myöhemmin päivällä niin paljon, että pelit olisi siinä tapauksessa jouduttu keskeyttämään. Se ei meitä enää silloin haitannut.”

Sateen jälkeen väyliä ei ollut enää mahdollista leikata. Fairway-ruoho vedettiin kuitenkin keskiviikkona sen verran matalaksi, että parin päivän kasvu ei haitannut päätöspäivänä.

”Jos väylille olisi menty leikkureiden kanssa torstaina ja sen jälkeen, olisimme aiheuttaneet enemmän haittaa kuin hyötyä. Viheriöt saimme jyrättyä päivittäin, ja nopeudet olivat mukavasti kohdallaan. Stimpmeter-lukema oli siinä hieman päälle yhdeksän.”

Järjestävän seuran ja Golfliiton tehtävänä on luoda puitteet tapahtumalle, ja pelaajat huolehtivat sen sisällöstä. Itse pääosan esittäjltä ei kantautunut neljän päivän aikana moitteita kisaorganisaation suuntaan.

”Saimme päivittäin hyvää palautetta kilpailijoilta, heidän lähipiiriltään ja yleisöltä. Se lämmittää mieltä, koska ennen kaikkea pelaajlle tätä tehdään. Tarkoituksemme on vielä välittää pelaajille palautekaavake, jotta tiedämme kiinnittää tulevaisuudessa mahdollisimman hyvin huomiota oikeisiin asioihin.”

Forecaddieita oli asetettu kentälle kiitettävästi, ja tätä myös pelaajat kiittelivät klubilla. Lihashuolto, ilmaiset rangepallot, nimikoidut pukukaapit, kahden eri vaihtoehdon lounas sekä kuljetuspalvelu majoitukseen ja takaisin toivat mieleen hieman isomman tapahtuman palvelut.

Hyvää turnausta ei ole mahdollista järjestää ilman vapaaehtoisia. Heitä Tawastissa oli varmasti riittävästi, yhteensä 85 henkilöä.

Hämeenlinnassa on pidetty viime vuosina sen verran arvoturnauksia, että tänne on kertynyt varsin kattava ja vakiintunut vapaaehtoisten joukko. Väkeä oli jälleen auttamassa kaupungin jokaisesta golfseurasta, ja rekrytointi kävi todella vaivattomasti. – Lauri Manninen

Tawast pidettiin lauantai-iltana varattuna vapaaehtoisille, jotka pääsivät turnauksen jälkeen testaamaan kisavirityksessä olevaa kenttää.

”Järjestämme heille (vapaaehtoisille) ensi viikolla illanvieton saunoineen ja päivällisineen. Tänään ei kukaan jaksasi juhlia, on tämä ollut sen verran vaativa suoritus jokaiselta.”

Toimitusjohtaja antoi ison tunnustuksen myös kentänhoitajille, jotka loivat kreivin hetkellä mainiot kisapuitteet Tawastiin. Kenttä oli vielä pari viikkoa ennen turnausta paikoin vaatimattomassa kunnossa, mutta heinäkuun puolella asiat edistyivät pitkin askelin.

”Koko kenttäväeltä kympin arvoinen suoritus. Tulemme palkitsemaan heidät, mutta en tässä sen tarkemmin aio kertoa, millä tavalla.”

Tawastin SM-kisat olivat Mannisen toimitusjohtajauran tähän saakka suurin tapahtuma. Hän myönsi jännittäneensä kisaviikkoa, mutta saattoi jälkeenpäin todeta huojentuneena kaiken menneen niin kuin pitikin.

”En sentään yöuniani menettänyt, mutta kyllä nämä kilpailut ovat pyörinet koko kauden päällimmäisenä mielessä. Aika ajoin putkahti mieleen erilaisia hoidettavia asioita, ja huoli siitä, onko jotain mahdollisesti unohtunut. Tästä eteenpäin jatketaan arjen pyörittämistä, ja keskitytään taas seuran ja kenttäyhtiön tavanomaisiin toimintoihin.”

Myös Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi oli tyytyväinen kisapäivien antiin.

”Kyllä tästä kaikesta näkee, että Hämeenlinna on todellinen golfkaupunki. Seuroilla on rutiinia ja kykyä järjestää onnistuneita turnauksia. Myös yleisöä kävi paljon, ja mikä mukavinta, joukossa oli paljon muitakin kuin pelaajien omia sukulaisia”, hän sanoi.

Malin yllättäen paras tawastilainen – konkari-Selin pelasi jatkokierroksilla

Juha Selin osoitti hyviä kilpailijalahjojaan, vaikka paras puhti ei aivan loppuun saakka riittänytkään.

Juha Selin osoitti hyviä kilpailijalahjojaan, vaikka paras puhti ei aivan loppuun saakka riittänytkään.

Tämänvuotinen lyöntipelin SM-turnaus avasi ison mahdollisuuden myös Tawast Golfin omille kilpapelaajille. Kisaan osallistui kaikkiaan 15 järjestävää seuraa edustanutta pelaajaa, suurimpana menestystoivona viikko sitten reikäpelin SM-hopeaa voittanut Tuomas Nukari.

Nukari jakoi kakkostilaa avauspäivän jälkeen, mutta katosi sen jälkeen täysin kuvasta; 23:s sija oli mitaliehdokkaana pidetylle nuorukaiselle suuri pettymys.

Paras tawastilainen oli kahdeksannen sijan jakanut Santtu Malin, joka ei ole liiemmin harjoitellut meneillään olevalla kaudella. Malinin mieltä varmasti lämmittää sekin, että hän oli kisan kolmanneksi paras amatööri.

Naisten kisassa Tawastin Saara Nylander oli kymmenes, mutta hänestä vain kuuden lyönnin päähän jäi kentän laidalla asuva 13-vuotias tulevaisuuden lupaus Kerttu Hiltunen.

Hiltusta 40 vuotta vanhempi Juha Selin oli turnauksen ikäpresidentti. Vuoden 1992 suomenmestarilla ja 24 vuotta sitten edellisen kerran SM-kisoissa pelanneella tawastilaisella ei ollut erityisiä tavoitteita turnauksessa.

”Ei näiden nuorempien kanssa enää samalla viivalla olla. Raudoilla en häviä mitassa kovin paljon, mutta avauksissa ero voi olla kymmeniä metrejä, jos ei itsellä tavallista paremmin lasahda. Nykyiset kaverit myös pelaavat paljon rohkeammin kuin aikalaiseni 80–90-luvuilla”, Selin sanoi.

”Oma peli oli pitkälti sellaista taistelua, en päässyt kunnon paikoille. Myös väsymys alkoi painaa, kun ei sillä tavalla ole tullut kilpailtua. Ja jossainhan sen täytyy tuntua, kun katsoo syntymävuotta passista.”

”Kenttä oli hyvässä tikissä, tosin näin nopeisiin griineihin en ole tottunut.”

Selinin Kuusankoskella saavuttama mestaruus on jäänyt kotimaisen kilpagolfin historiaan. Hän lähti tasatuloksen kanssaan pelanneen Mikko Rantasen kanssa uusintaan voitosta, joka ratkesi vasta kahdeksannella jatkoreiällä.

”Rantanen löi kasilla soketin hankalaan paikkaan, ja teki bogin. Itse sain kahdella putilla parin, ja siihen se päättyi”, hän muisteli SM-historian pisintä playoffia.

Selin pelasi Tawastin SM-kisoissa parhaan kierroksensa (72) ensimmäisenä päivänä, ja selvitti cutin kahdella lyönnillä. Takavuosien maajoukkuekonkari sijoittui turnauksessa lopulta 49. sijalle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje