[13][26]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Slovenian EM-turnaus suomalaisittain pettymys

Noora Tamminen oli toisena vuotena peräkkäin paras suomalainen naisten EM-kisoissa. Kuva: FT

Suomen naiset eivät onnistuneet toivotulla tavalla Ljubljanassa päättyneissä henkilökohtaisissa Euroopan mestaruuskisoissa. Mitalia tavoittelemaan lähtenyt Noora Tamminen jakoi SannaNuutisen (+2) kanssa turnauksessa 25. sijaa. Tammisen päätöskierroksen tulos oli 70, Nuutisella lyönnin verran parempi.

Tamminen ylsi vuosi sitten Hollannissa pelatussa kilpailussa viidenneksi, joka on amatöörinaisten paras saavutus EM-tasolla.

”Peli oli kaksipiippuista. Toisaalta Kristan (Bakker) loistava peli ensimmäisillä kierroksilla näytti sen, mihin hän parhaimmillaan pääsee. Neljän pelaajan läpipääsy cutista on positiivista, mutta sinne korkeammalle olisi saanut joku sijoittua”, joukkueen valmentaja Mikael Mustonen sanoi golf.fi-sivustolla.

Emily Penttilä (+6) oli 44:s ja vielä kahden kierroksen jälkeen toisena ollut Krista Bakker (+8) 53:s. Marika Voss, Matilda Castrén, Anne Hakula ja Annika Nykänen eivät selviytyneet viimeiselle kierrokselle.

”Eniten eroa suomalaispelaajilla on wedgepelissä ja puteissa. Lyöminen Euroopan kärkipelaajien kanssa on varsin samalla tasolla. Ei se mantereen kärki kuitenkaan kovin kaukana ole, siitä kertoo Kristan kaksi avauspäivää”, Mustonen jatkoi.

Euroopan mestaruuden voitti ylivoimaisesti Ranskan Celine Boutier (-16). Kuusi lyöntiä hävinneet Itävallan Marina Stütz ja toinen ranskalainen Shannon Aubert saivat himmeämmät mitalit.