[14][27]

[14][27]

Sanna Nuutinen otti ensimmäisen top 10 -sijoituksensa lähes 1,5 vuoteen: ”Tästä on hyvä jatkaa hommia”

Sanna Nuutinen ylsi Sveitsissä pitkästä aikaa ehjään suoritukseen. Kuva: Tristan Jones/LET

Nuutisen loppukauden tähtäimenä on paikka LET:n finaaliturnaukseen.

Sanna Nuutinen (-9) pelasi Sveitsissä Zugin seudulla käydyn LET-kilpailun kolmannella kierroksella tuloksen 70. Hän menetti Ladies Swiss Openin tuloslistalla muutaman pykälän ja sijoittui jaetulle yhdeksännelle sijalle.

”Hyvää tasaista tekemistä tänäänkin, mutta putteri ei lämmennyt missään vaiheessa.”

”Tasapaksulla puttipelillä tuli yhdeksäs sija, joka toki hieman lämmittää mieltä, sillä kaikki ranking-pisteet kauden loppuun ovat nyt tärkeitä. Vielä on pari mahdollisuutta aikaa lunastaa paikka Tourin finaaliin. Tästä on hyvä jatkaa hommia”, Nuutinen sanoi.

Kyseessä oli pidempään vaikeita aikoja kilpakentillä viettäneen Nuutisen ensimmäinen top 10 -sijoitus Ladies European Tourilla sitten marraskuun 2021.

Hän esitti vuosikymmenen alussa vahvoja otteita Euroopan kiertueella, ja onnistui saamaan kortin LPGA Tourille kaudeksi 2022. Pelaaminen kahdella pääkiertueella ei toiminut, ja ote petti. Tähän vuoteen Nuutinen lähti pitkälti kutsujen varassa, mutta kauden uudelleenrankkaus on avannut lisää paikkoja turnauksiin.

Myös neljä muuta top 25 -sijoitusta tänä vuonna tilastoinut Nuutinen nousi Race to Costa del Sol -listalla sijalle 72, ja ensi kauden kattava pelioikeus on silausta vaille selvä.

Suomalaisista sunnuntaina parhaan tuloksen, 67, pelannut Tiia Koivisto (-5) kiri 18:nneksi. Ursula Wikström ja Linda Osala (par) jakoivat 37. sijaa.

Golfpark Holzhäusernin kentällä pelatun Swiss Ladies Openin voittoon venyi Alexandra Försterling (-15). Kilpailua ennen päätöspäivää johtanut Norjan Madelene Stavnar (-13) oli toinen häviten saksalaiselle kahdella lyönnillä.

Voitto oli Försterlingille, 23, ensimmäinen LET-kiertueella.

Ladies European Tourin pistetilaston kärjessä jatkaa Ranskan Celine Boutier. Sveitsin kisan sivuuttanut Noora Komulainen löytyy 44. sijalta.

Lue seuraavaksi: Ursula Wikström otti hienolla loppukirillä kauden parhaan sijoituksensa