[11][17]

[11][17]

Sanna Nuutinen jälleen karmeassa iskussa – iski seitsemän birkkua takaysille

Kuva: Tristan Jones/ LET

Tuplabogilla kierroksensa avannut Sanna Nuutinen jakaa Swiss Ladies Openin kärkipaikkaa ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Viime viikolla LETAS-kisan voittoa Sveitsissä juhlinut Sanna Nuutinen on avauspäivän jälkeen sarjaporrasta ylempänä pelattavassa alppimaan kisassa, Swiss Ladies Openissa, jaetulla kärkipaikalla. Nuutisen meno oli hurjaa etenkin kierroksen sisääntulossa, jolla hän tehtaili birdiet kahta vaille kaikille väylillä.

Nuutinen ei kuitenkaan saanut kilpailulleen toivomaansa alkua, vaan kylmää vettä satoi niskaan heti avausväylällä tuplabogin muodossa. Hän onnistui kaunistelemaan lukemia jo kakkosväylällä birdiellä. Avausväylän tuplan lisäksi kierroksen toinen kauneusvirhe oli 8. reiän bogey.

Se ei kuitenkaan himmentänyt kokonaisuutta. Nuutisen lisäksi vain isäntämaan Kim Metraux avasi kilpailun Golfpark Holzhäusernin kentällä 66 (-6) lyönnin kierroksella. Eroa lähimpiin takaa-ajajiin kaksikolla on jo kolme lyönti.

Nuutinen oli itsekin hieman ihmeissään suorituksestaan, eikä muistanut, onko joskus aikaisemmin tehnyt kilpailussa viittä birdieä peräkkäin.

”Ei muistu mieleen, olenko tehnyt, mutta seitsemän alle en ole koskaan pelannut yhdeksää reikää. Draivit oli hyviä ja putit uppos!” hän kommentoi napakasti.

Elina Nummenpää on toiseksi parhaana suomalaisena kisassa ajetulla 49. sijalla tuloksella 73 (+1). Nummenpää teki kierroksellaan kaksi bogia ja yhden birdien.

Tiia Koivisto (+2) jakaa 66. sijaa ja Noora Komulainen (+3) 85:ttä. Ursula Wikström (+5) ja Karina Kukkonen (+6) eivät mahdu avauspäivän jälkeen sadan parhaan joukkoon.

Kolmen kierroksen mittainen kilpailu päättyy lauantaina. Perjantaina kaikki suomalaiset pelaavat aamuryhmissä ja käynnistävät kierroksensa viimeistään kello 10.30 Suomen aikaa.