Samoojan ja Välimäen mailat jäivät matkalle – seuraavana haasteena Tokiota lähestyvä taifuuni - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Samoojan ja Välimäen mailat jäivät matkalle – seuraavana haasteena Tokiota lähestyvä taifuuni

Kalle Samooja (oik.) ja caddie Daniel Mulvey ovat jo tutustumassa Kasumigasekin kisakenttään.

Miesten olympiaturnausta edeltävien päivien ohjelma määräytyy luonnonvoimien ehdoilla.

Torstaina käynnistyvään golfin olympiaturnaukseen valmistautuva Suomen miesten golfjoukkue saapui paikalle sunnuntaina, mutta golfbägit jäivät molemmilla matkalle. Maanantaina tuntumaa kisakenttä Kasumigaseki Golf Clubiin haettiin sen vuoksi lainavarusteilla.

”Tänään myöhään illalla pitäisi mailojen viimeisimmän tiedon mukaan saapua hotellille. Onneksi harvemmin kamat jäävät tulematta, mutta omalla kohdalla tämä oli nyt jo toinen kisa putkeen. Eihän näille itse mitään voi”, Kalle Samooja kertoo.

Suomen ykköspelaajaksi maailmanlistalla (130.) noussut Samooja kiersi maanantaina muutamia väyliä kahden mailan kanssa. Kenttää hän pitää erinomaisena. Se tulee testaamaan etenkin avauspeliä.

”Mukana on muutama vähän pidempi väylä. Tiiltä täytyy olla vahva, sillä raffit ovat pitkät. Griinit ovat isot, muodokkaat ja todella hyvät. Olosuhteita ei voi moittia.”

Pinnat ja puitteet Kasumigaseki Golf Clubilla ovat varmasti virheettömät, sillä kentällä ei ole pelattu huhtikuun jälkeen.

Oman varjonsa viikon ylle heittää Japania lähestyvä taifuuni, joka enteilee suuria sademääriä ja tuulta.

”Valmentajien tapaamisessa varoiteltiin, että sateisia kierroksia on edessä. Griinien imukyky on vähän arvoitus. Raffien kastuminen alleviivaa entisestään väyliin osumisen tärkeyttä”, valmentaja Timo Karvinen kertoo.

Tänään yhdeksän reikää pelannut Sami Välimäki (133. maailmanlistalla) oli samoilla linjoilla kisakentästä.

”Väyliin on osuttava, jotta voi hallita palloa lähestymisissä. Lisäksi par 3 -väylät on vähän tavallista pidempiä.”

”On tässä kuitenkin jotain erilaista, ja fiilis on hieno.”

Seuraavat päivät Välimäki aikoo keskittyä lähipelin hiomiseen ja totuttautua erilaiseen nurmilaatuun. Lämpötilaa Tokiossa hän pitää kohtuullisena eikä erityisen haastavana, vaikka energiatasoihin täytyykin kiinnittää normaalia enemmän huomiota.

Molemmat miehet ovat sanojensa mukaan hyvässä pelivireessä, ja odottavat innolla tositoimiin pääsyä. Suomi-paidan päälle pukeminen on kunnia-asia.

”Joka viikko tourilla edustamme samalla Suomea, vaikkei lippuja samalla tavalla näkyisikään. On tässä kuitenkin jotain erilaista, ja fiilis on hieno”, Samooja kertoo.

Suomalaisgolfareiden seuraavien päivien suunnitelmat tarkentuvat, kun taifuunin tilanne selkiytyy.

”Tärkeintä on nyt saada omat välineet alle. Päivät ennen kisaa menevät kenttään tutustuessa. Kyllä työt on tehty jo ennen tänne tuloa”, Timo Karvinen päättää.

Suomen golfjoukkueeseen Tokiossa kuuluvat pelaajien lisäksi Sami Välimäen caddie Väinö Viitaharju, Kalle Samoojan caddie Daniel Mulvey, valmentaja Timo Karvinen sekä fysiovalmentaja Pierre Johansson.

Golfin miesten olympiaturnaus alkaa torstaina 29. heinäkuuta. Naisten turnauksen ensimmäinen pelipäivä on keskiviikkona 4. elokuuta.

Lähde: Golfliiton tiedote

Lue seuraavaksi: Castren ja Nuutinen edustavat Suomea Tokiossa – kaksi maata saa kisaan neljä pelaajaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)