9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Samoojalta ehyin kierros Dubai Invitationalissa – ”turistin” ottaminen huipputurnaukseen herättää hämmennystä

Kalle Samooja painoi lauantaina kokonaistuloksensa pakkaselle. Kuva: Getty Images

Tommy Fleetwood nousi komealla tuloksella kilpailun kärkeen.

Kalle Samooja löi Dubaissa Arabiemiraateissa jatkuneen DP World Tourin kilpailun kolmantena päivänä tuloksen 70. Hän siirtyi yksi alle -kierroksellaan kokonaistilanteeseen -1, ja palasi kisassa takaisin 30 parhaan joukkoon.

Esitys Dubai Creek Resortin kentällä oli Samoojalta tähän asti tasapainoisin Dubai Invitationalissa. Kolme birdieä sisältäneen kierroksen ainoa tahra tuli yhdeksännellä (kentän 18.) reiällä, jolla hän upotti lähestymisensä veteen, ja teki tuplabogin.

Lauantain suorituksellaan Samooja jakoi kilpailun parasta tulostaan nousten jaetulle 29. sijalle.

Kentän kolme viimeistä reikää ovat olleet hänelle hankalia. Näillä Samoojalle on kirjattu yhteensä viisi bogia ja yksi tuplabogey. Dubai Creekin muut 15 reikää ovat tuottaneet turkulaiselle viikon aikana vain kaksi bogia.

Lauantain hahmo Dubai Invitationalissa oli Tommy Fleetwood (-15). Englantilainen pelasi päivän kovimman tuloksen, 63, ja kiipesi neljänneltä sijalta kilpailun paalupaikalle.

Fleetwood tehtaili hienolla bogittomalla kierroksellaan kahdeksan birdieä, neljä kummallakin kenttäpuoliskolla.

Kisan puolivälissä kärjessä ollut Rory McIlroy (-14) pelasi tuloksen 67, ja on nyt lyönnin päässä Ryder Cup -joukkuekaveristaan. Tanskan Thorbjørn Olesen (-12) kärkkyy edellisiä kolmantena.

Harrastelija vei kisapaikan huippupelaajilta

Dubai Invitationalissa on mukana 60 kilpailijaa, eikä turnauksessa aseteta cut-rajaa. Tuloslistalta löytyy myös muuan Ken Weyand, joka ei suoritustensa perusteella kuuluisi joukkoon.

Weyand, 54, on kolmen kierroksen jälkeen kokonaistilanteessa +38 pysytellen tukevasti turnauksen jumbosijalla. Matkaa toiseksi viimeisenä olevaan Ruotsin Jens Dantorpiin on 25 lyöntiä.

Kierrostulokset 87–82–82 pelannut Weyand on selvästi eksynyt väärään paikkaan, ja tätä mieltä on myös asioihin mielellään sosiaalisessa mediassa kantaa ottava englantilaispelaaja Eddie Pepperell.

”Meillä on rajoitetun pelaajamäärän kilpailu, ja vanha Ken Weyand saa kutsun. Minulle on ihan sama vaikka hän olisi Barbien Ken, mutta tällaista ei pitäisi sallia”, jyrähti kisasta rannalle jäänyt kaksinkertainen DP World Tour -voittaja.

Mikä Ken Weyand on sitten miehiään? Yhdysvaltalainen työskentelee bisneskumppaninsa NBA-legenda Michael Jordanin vuonna 2019 Floridassa perustaman yksityisen The Grove XXIII -golfklubin toimitusjohtajana.

Arvatenkin hänen läsnäolollaan on jotain tekemistä kilpailun dubailaisten sponsoreiden kanssa. Niin tai näin, pelipaikan myöntäminen harrastelijatasoiselle golfarille kummastuttaa pienen osallistujamäärän turnauksessa, jossa on 2,5 miljoonan dollarin kokonaispotti.

Vakavasti otettavaan golfkilpailuun olisi riittänyt Pepperellin ohella paljon muitakin tulijoita – pääkiertueen jäseniä, jotka olisivat tosissaan kamppailleet menestyksestä ja tehneet ansioita. Viimeisenä turnauksesta ulos jäi Matthew Jordan, lukuisia kertoja DP World Tourilla kovia sijoituksia ottanut 27-vuotias pelaaja, joka ylsi viime kaudella The Openissa top 10:een.

Valitettava kömmähdys DP World Tourilta.

Lue seuraavaksi: Kierroksen loppu vesitti Samoojan kierroksen Dubaissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje