16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Kierroksen loppu vesitti Samoojan kierroksen Dubaissa

Seikkailemiseksi se meni. Samooja lyömässä toista lyöntiään 18. reiällä. Tuloksena oli lopulta bogey. Kuva: Getty Images

Lähes virheettömästi pelannut Rory McIlroy sortui erikoiseen epäonnistumiseen, jonka mies kuitenkin jo ehti paikata.

Dubai Invivational -kisan toinen kierros vaati Kalle Samoojalta 72 (+1) lyöntiä. Samoojan yhteistulos on par ja sijoitus 60 pelaajan joukossa jaettu 34:s kierroksen ollessa yhä kesken.

Päivä sujui suomalaiselta mukavasti 15 reiän verran. Loppuun lipsahti kuitenkin kolmen peräkkäisen bogin juna. Ensin avaus painui par-kolmosella niin pitkäksi, että upotus vaati kolme puttia, ja sen jälkeen kaksi oikealle suuntautunutta tiilyöntiä teki parin tavoittelusta liian työlästä.

Koko päivän lähestymislyönnit olivat niin sanotusti hakusessa, eikä Samooja päässyt yhtä laadukkaille birdie-paikoille kuin torstaina. Avauskierroksella Samooja oli koko kisan parhaimmistoa viheriöllä, mutta aivan niin hyvään lentoon hän ei perjantaina intoutunut.

”Hapokas loppu. Ei mielestäni ansaittua tuolla pelillä, mutta tässä pelissä ei taideta ansaita mitään. Pari huonoa kutia loppuun. Ne maksoivat pari bogia”, Samooja kommentoi.

”Kroppa on jotenkin aika tukossa, joten jos se saadaan tässä liikkeelle, niin uskon tulosten tippuvan. Pari kierrosta aikaa nousta tuloslistalla”, hän pohti.

Tänäänkin pelaajat saivat nautiskella Dubain lämmöstä ja Dubai Creek Resortin kentästä kauemmin kuin olisi ollut kohtuullista. Samooja kommentoi pitkäksi venyneitä kierroksia jo torstain jälkeen.

”Aika tuskaista oli painella tuolla melkein kuusi tuntia. Huomenna lähdetään ensimmäisten joukossa baanalle, niin toivottavasti on vähän sujuvampaa”, hän sanoi.

Ei ollut. Samooja sai urakoida kentällä myös perjantaina pitkälti yli viisi tuntia. Jokunen vuosi takaperin huippugolfissa kiinnitettiin huomiota pelinopeuteen. Se juna meni pysähtymättä ohi aseman. Enää lajipiirit eivät näytä olevan huolestuneita siitä, että kierrokset venyvät tunnilla jopa kahdella yli sen, mikä olisi kohtuullinen pelinopeus.

Jos koetteli golf Samoojan hermoja kierroksen loppupuolella, niin myös Rory McIlroy sai osansa. Avauskierroksen jälkeen kisaa johtanut maailmanlistan kakkonen kompastui pahemman kerran seitsemännellä reiällä, jossa hän löi kaksi palloa veteen ennen kuin sai pelivälineensä viheriölle kolmannella yrittämällä. Tulos par-kolmosella oli lopulta seitsemän lyöntiä.

13 pelaamansa reiän jälkeen McIlroy ehti jo kuitata vastoinkäymisen neljällä birdiellä. Hän jakaa johtoa Tanskan Jeff Winthersin kanssa, mutta kierroksen loppu voi vielä muuttaa asetelmia.

Lue seuraavaksi: Suomalaismerkin raudat tekivät ensiesiintymisensä DPWT:llä Kalle Samoojan käsissä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)