18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Samoojalla vankka itseluottamus kisojen käynnistyessä

Tulta päin. Kalle Samooja ei aio kumarrella nimekkäämpien pelaajien edessä käynnistäessään ammattilaisuransa Intiassa.

Tulta

Kalle Samooja käynnistää Asian Tourin kautensa tiistaina Intiassa käynnistyvällä kilpailulla . Uuteen ammttilaiselämään tottuminen vie aikansa ja uudet arkirutiinit ovat vasta muodostumassa. ”Viisumien hankkimista ja tapaamisia on ollut aika paljon ja saan ravata Helsingin ja Turun väliä nykypäivänä normaalia enemmän”, Helsingin Golfmessuilla vieraillut Kalle kertoo. 300.000 dollarin Sail Open pelataan New Delhissä 22-25.3. Usein varsinkin Intiassa pelattavat kentät ovat melko kapeita ja paikallistuntemus saattaisi olla avuksi. Ensimmäisen vuoden pelaajana Samooja ei ole Delhi Golf Clubilla pelannut.

”Aika kapeita kenttiä ne usein on. Mutta kuten olen aikanaan reikäpeleissä todistanut (2-kertainen Suomenmestari), olen aika hyvä ”sevemäinen” selviytyjä.” Kalle toteaa viitaten legendaariseen espanjanlaiseen pelaajaan, joka tunnettiin räväkästä pelityylistään. ”Luonnollisesti ensimmäiset kisat saattavat mennä vähän totutellessa toimintaan. Se on kuitenkin ajatus, jonka aion jättää tekosyyn arvoon. Golfmaailma on kova ja siinä on selvittävä. Uskon, että uusi ympäristö ja uudet kentät tulevat antamaan paljon hyviä fiiliksiä. Matkustaminen on kuitenkin aina ollut suuri osa elämääni”, amatööriajat taakseen jättänyt Kalle muistelee. Vahvasta itseluottamuksestaan ja kovista tavotteistaan tunnettu Kalle on harjoitellut koko ikänsä ammattilaisuraa varten. ”Nyt kun kisoihin päästään, niin en aio jäädä rivipelaajaksi. Tourille on tavoitellut paikkaansa tuhansia pelaajia ja hyvin sain pelata, että paikkani saavutin. Muiden edessä nöyristeleminen ei kuitenkaan tuo muuta kuin bogeja korttiin”, Kalle toteaa. Suomen komeimpien urheilijoiden joukkoon tiedetty Samooja haluaa saavuttaa urallaan suurten kisojen voittoja. ”Kerran pelasin kisaa yhdessä Matteo Manasseron ja Shane Lowryn kanssa. Molemmat ovat nykyään European Tour voittajia. Samalla tavalla jätkät peliä pelasivat kuin minä – kaikki tulee olemaan päästä kiinni”, turkulainen muistuttaa.

Challenge

Sail Openissa on mukana myös Samoojan seurakaver Joonas Granberg Aura Golfista. Granberg viimeisteli kuntoaan treenaamalla Mikko Ilosen kanssa Black Mountainin kentällä Hua Hinissa.

Teemu Tyry

Aasian Tour, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje