[10][17]
DP World Tour - Kilpagolf

Samooja keskikastista Johannesburgin DPWT-kilpailun jatkokierroksille

Kalle Samoojan tulos ylitti perjantaina parin yhdellä lyönnillä. Kuva: Getty Images

Entinen teinitähti Matteo Manassero häärii pitkästä aikaa pääkiertueen kisan kärkijoukossa.

Kalle Samooja (-2) menetti asemiaan parikymmentä pykälää Johannesburgissa meneillään olevan South African Open Championshipin tuloslistalla. Hän käytti DP World Tourin kalenteriin kuuluvan kilpailun toiseen kierrokseen 73 lyöntiä, ja lähtee viikonloppuun jaetulta 36. sijalta.

Sijalla 16 avauspäivän jälkeen ollut Samooja pelasi etuysin ehyesti tehden yhden birdien ja kahdeksan paria. Toinen kenttäpuolisko sujui nihkeämmin: birdie-hanat pysyivät kiinni, ja kierros painui kahden bogin myötä plussan puolelle.

”Oli kyllä erikoinen päivä tänään. Peli tuntui todella hyvältä, mutta en saanut tuloksellisesti mitään aikaiseksi. Toki lupaa ihan hyvää jatkoa ajatellen”, Samooja pohti tiedotteessa.

Hänen mukaansa muutamat hölmöt virheet tulivat lähinnä putterin ollessa kädessä. Matkaa kilpailun kärkeen Samoojalla on seitsemän lyöntiä, kahdeksatta sijaa jakaviin pelaajiin eroa on kolme lyöntiä vähemmän.

”Tästä on viikonloppuna suunta ylöspäin”, hän totesi.

Samooja pelasi viime kaudella Race to Dubai -sijoituksiaan vertaillen uran heikomman kautensa DPWT:llä. Lieneekö hän tästä saanut kimmokkeen osallistua ensi viikonloppuna Abu Dhabissa pelattavaan LIV-kiertueen karsintaturnaukseen.

Huonoksi kulunutta kautta ei Samoojan osalta voi kuitenkaan luonnehtia. Hän otti kolme top 10 -sijoitusta, ja päätyi pistelistalla 85:nneksi. Tienestejä Samoojalle kertyi kaudella 2023 reilut 464 000 euroa.

Blair Atholl Golf & Equestrian Golf Estaten kentällä jatketaan myös seuraavaan päivään ruotsalaiskomennossa. Nyt paalupaikalla on Joakim Lagergrenin sijaan Jesper Svensson (-9), joka on iskenyt DP World Tourin historian pisimmällä kisakentällä (7528 metriä) tähän asti 14 birdieä.

Svenssonilla on lyönnin etumatka Lagergreniin, Italian Matteo Manasseroon sekä isäntämaan Casey Jarvisiin.

Manasseron, 30, ilmestyminen DPWT-kisan kärkijoukkoon on merkittävä asia vaikkakin matka maaliin on vielä pitkä. Manassero voitti teinivuosinaan neljä pääkiertueen turnausta, mutta hiipui viisi vuotta sitten kuvasta.

Veronassa asuva pelaaja ajautui Challenge Tourille, jossa luisuminen sivuraiteelle vain jatkui. Manassero oli heikoimmillaan satelliittikiertueen kisojen varassa, ja oli tuttu ilmestys myös Nordic Liigan turnauksissa.

Hän alkoi vihdoin saada uudelleen juonen päästä kiinni, ja otti tänä vuonna haastajakiertueella kaksi voittoa. Manassero ansaitsi Challenge Tourin päättyneen kauden rankingin yhdeksännellä sijallaan kortin DP World Tourille.

Lue seuraavaksi: Samoojalla riittää virtaa pitkän kauden jälkeenkin − Johannesburgin kisa käynnistyi turkulaiselta mainiosti