7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]

[10][17]
DP World Tour - Kilpagolf

Samoojalla riittää virtaa pitkän kauden jälkeenkin − Johannesburgin kisa käynnistyi turkulaiselta mainiosti

Kalle Samooja pelasi vahvasti Etelä-Afrikan avointen mestaruuskisojen ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Samooja aloitti uuden kauden poikkeuksellisesti jo Etelä-Afrikan turnauksista.

Kalle Samooja avasi urakkansa vakuuttavasti Johannesburgissa meneillään olevassa South African Open Championshipissä. Hän pelasi DP World Tourin ohjelmaan kuuluvan kilpailun ensimmäisellä kierroksella tuloksen 69 (-3), jolla turkulainen jakaa tässä vaiheessa seitsemättä sijaa.

Samoojan kierros lähti Blair Atholl Golf & Equestrian Estaten kentän 10. reiältä  tahmeasti liikkeelle. Hän oli seitsemän reiän jälkeen tilanteessa +1, mutta sitten muuttui ääni kellossa.

Käännekohtana toimi yhdeksännen (kentän 18.) reiän eagle, jonka jälkeen hän esitti pitkään erehtymätöntä peliä. Samooja teki toisen kenttäpuoliskon molemmilla par-viitosilla birdien ja nosti päivän birdie-saaliinsa neljään kolmanneksi viimeisellä reiällä.

Hän käväisi kilpailussa jo kolmen parhaan joukossa, kunnes kierroksen päättänyt bogey heikensi hieman asemia.

”Sain hyvin paikat käytettyä, mutta kyllä sinne vähän virheitäkin mahtui. Maukas eagle 18:lle”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Hyvä nykäisy aamutuimaan. Täällä on pidellyt helteitä, mutta nyt olikin aika vilpoista, niin eihän tuo pallo oikein mennyt mihinkään. Historian pisin kenttä DP World Tourilla, joten saisi vähän lentää.”

Kisakentällä on mittaa hulppeat 7528 metriä. Pisimmät par-kolmoset ovat yli 200-metrisiä ja kentällä on yli 500-metrisiä par-nelosiakin.
”Hybridiä sisään par-kolmosella ja par-nelosella”, Samooja totesi.

Samoojalla on ollut tapana aloittaa uusi kausi vasta seuraavan kalenterivuoden puolella, mutta nyt hän pelaa Johannesburgissa kauden 2024 toista kilpailuaan.

”Kauden jälkeen jäi vähän kipinää, joten olihan se pakko tänne pari kisaa vielä tulla pelaamaan ennen joulutaukoa”, Samooja kertoi viime viikolla.

Avauskierros Joburg Openissa sujui hyvin, mutta toisella kierroksella veto oli poissa. Samooja ajautui lopulta karsintaviivan alapuolelle.

Ennen taukoa pelattavat kilpailut tarjoavat ison porkkanan pelaajille. Hyvät sijoitukset antaisivat paitsi mukavat lähtökohdat alkavalle vuodelle myös tarpeellista työrauhaa seuraaviin kisoihin. Sami Välimäki otti avauskilpailussa vuosi sitten kakkossijan ja oli ennen joulua pelatussa Mauritiuksen turnauksessa 11:s. Nämä kilpailut loivat hyvän pohjan Välimäen onnistuneelle kaudelle.

Kausi jatkuu ensi viikolla niin ikään Etelä-Afrikassa pelattavalla Alfred Dunhill Championshipillä, mutta tähän kilpailuun Samooja ei aio osallistua.

South African Open Championshipin kärkipaikkaa jakavat isäntämaan Casey Jarvis ja Louis de Jager (-6). Kilpailussa ei ole Samoojan ohella muita suomalaispelaajia.

Lue seuraavaksi: Viikonloppu tuotti Pulkkaselle pettymyksen – "Etelä-Afrikan kiertue" jäi suomalaiselta yhteen kisaan