23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

[16][25]
DP World Tour - Kilpagolf

Viikonloppu tuotti Pulkkaselle pettymyksen – "Etelä-Afrikan kiertue" jäi suomalaiselta yhteen kisaan

Tapio Pulkkanen menetti otteensa Joburg Openin jatkokierroksilla. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen nähdään seuraavan kerran kentällä aikaisintaan joulun alla pelattavassa Mauritiuksen turnauksessa.

Tapio Pulkkasen (par) panos jäi latteaksi Etelä-Afrikan Johannesburgissa käydyn DP World Tourin kilpailun jatkokierroksilla. Hän pelasi Joburg Openissa sunnuntaina tuloksen 75, ja putosi 53. sijalle.

Pulkkanen oli kierrostaan sisääntulon alussa yksi alle, mutta teki viiden seuraavan reiän aikana bogin, triplabogin ja tuplabogin. Päätöskierroksen takaysi vaati häneltä lopulta 40 lyöntiä.

Hän otti tietoisia riskejä yrittäessään jahdata birdiejä Houghton Golf Clubin kentällä.

”Taisin pelata vähän liian aggressiivisesti lähestymisiä, ja se maksoi vesien muodossa”, Pulkkanen kertoi.

Pulkkanen menetti korttinsa DP World Tourille viime kauden päätteeksi. Hän sijoittui Race to Dubai -listalla 127:nneksi ja sai kiertueelle kategorian 19. Sillä on luvassa tällä kaudella satunnaisia paikkoja pienempiin turnauksiin.

En tiedä, mitä teen seuraavaksi.

Pääsy ensi viikon South African Open Championshipiin olisi vaatinut Pulkkaselta top 5 -sijoitusta Joburg Openissa. Tilanne näytti hyvältä vielä 36 reiän jälkeen hänen oltua jaetulla kahdeksannella sijalla. Vire ei kuitenkaan kestänyt jatkokierroksille: lauantaina hän putosi top 20:sta ja kyyti oli sunnuntaina vieläkin kylmempää.

Pulkkasen kauden jatko epäselvä

Etelä-Afrikassa kilpaillaan kauden 2024 alkajaisiksi kolmena peräkkäisenä viikkona. Pulkkanen on Alfred Dunhill Championshipissä ensi viikon turnauksen tavoin niin kaukaisella varasijalla, että toivo päästä tähänkin koitokseen näyttää olemattomalta.

DPWT:n Opening Swingin viimeinen turnaus pelataan viikko ennen joulua Maurituksella. Pulkkanen ei osannut sanoa Joburg Openin jälkeen tuoreeltaan jatkosuunnitelmistaan.

”En tiedä, mitä teen seuraavaksi”, hän totesi.

Kausi jatkuu joulutauon jälkeen tammikuun toisella viikolla Dubaissa International Swingin avauskilpailulla.

Tuore kortin saaja Lauri Ruuska karsiutui debyyttiturnauksesssaan DPWT:n jäsenenä. Myös hänen pääsynsä ensi viikon kilpailuun näyttää heikolta ollessaan parhaillaan seitsemännellä varasijalla. Etelä-Afrikan kilpailuissa on iso kiintiö Sunshine Tourin pelaajille, minkä vuoksi monet kattavan kortin karsinnoista saaneet pelaajat jäävät kahdesta seuraavasta kisasta rannalle.

Ensi viikon Etelä-Afrikan avoimissa mestaruuskilpailuissa suomalaisista nähdään Joburg Openissa karsintarajan missannut Kalle Samooja.

LIV-pelaaja Burmester tylsytti Lawrencen terän

Moni odotti, että kilpailun korkeimmalle rankattu pelaaja, Thriston Lawrence (-10) ottaisi Houghton Golf Clubilla viidennen voittonsa pääkiertueella. Kärjestä sunnuntaihin lähtenyt Lawrence oli kuitenkin kierroksen alusta alkaen isoissa vaikeuksissa, ja häntä heikommin päätöspäivänä pelasi vain kaksi kilpailijaa. Lawrence joutui tyytymään lopulta jaettuun seitsemänteen sijaan.

Voiton vei Lawrencen kanssa kärkiryhmässä pelannut toinen eteläafrikkalainen Dean Burmester (-18), joka iski bogittomalla kierroksellaan tuloksen 64. Eroa toiseksi kirineeseen Darren Fichardtiin kertyi kolme lyöntiä. Kilpailun voittoa puolustanut Englannin Dan Bradbury (-13) oli kolmas.

Ykköstila oli Burmesterille uran kolmas DP World Tourilla. Kaksi ensimmäistäkin tulivat Etelä-Afrikan maaperällä. Kilpailun kolmelle parhaalle, joilla ei vielä paikkaa ollut, oli tarjolla pääsy ensi vuoden The Openiin. Nämä paikat menivät turnauksen kärkikolmikolle.

Burmester pelaa vakituisesti LIV-kiertueella, ja on luopunut DP World Tourin jäsenyydestä. Hän sai paikan viikonvaihteen kilpailuun Sunshine Tourin kautta, jonne 34-vuotiaalla pelaajalla on kategoria. Burmesteristä tuli kolmas LIV-pelaaja, joka on ottanut voiton DPWT:llä. Kaksi muuta ovat Espanjan Adrian Otaegui (Andalucia Masters 2022) sekä Cam Smith (Australian PGA Championship 2022).