25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Samooja ja Erofejeff vireessä Kytäjällä

Peter Erofejeff lähtee toiselle kierrokselleen perjantaina jo kello 7.50

Aamusta lähtien pelaajia kiusannut kova tuuli piti tulostason maltillisena Kytäjällä. Aamupäivällä kolme pelaajaa saavutti tuloksen 67 (-4) ottaen johtoaseman jakaakseen. Iltapäivällä tuli yksi 67 lyönnin tulos lisää. Birdiet olivat tiukassa vaikeiksi luonnehdituilla viheriöillä. Suomalaisista parhaan aamupäiväkierroksen pelasi Kalle Samooja, joka rutisti kierroksen tulokseen 70 (-1). Samaan ylsi iltapäivällä Peter Erofejeff. Janne Martikainen ja Mikko Korhonen saivat tuloksekseen 71. Kisan kärjessä käväisi iltapäivällä Charles-Eduard Russod Ranskasta, joka oli 12:n jälkeen tehnyt jo seitsemän birdietä oli viisi alle. Lopputulokseksi tuli lopulta 69.

Peter Erofejeff sai tukea Tuoviselta

”Patu” Erofejeff ei yllättynyt siitä, että kärkitulos jäi lukuihin 67. Hän teki itse kolme birkkua ja kaksi bogeyta.

”Kyllä tuo tuuli vaikutti sellaiset kaksi mailaa ja vaikeutti myös lähipeliä. Kytäjä on siitäkin hyvä kenttä, että täällä saa taiteilla viheriöilläkin birdien eteen. Pitää olla oikealla puolella tankoa, minä onnistuin siinä melko harvoin vaikka lyönnit olivat ok. Tuli ”selkäbreikkejä” ja alamäkiä joissa sai olla tarkkana”, hän kuvaili menoaan.

Caddienä oli Tuomas Tuovinen, jonka pesti jatkuu myös perjantaille. ”Perro” oli tärkeä palanen, hän käytännössä kantoi peliä välillä tasapainottaen pölpötystäni. Minä puhun koko ajan, Perro ei mitään. Sekin toimii, sillä hänellä on hirmuinen auktoriteetti minuun”, Patu Erofejeff suitsutti mailapoikaansa joka on pelannut yhden kauden ET:lla ja sijoittunut kahdesti CT:n kilpailussa kolmanneksi.

Erofejeff voitti alkukesästä sekä Paltamo Openin että PGA:n mestaruuden. Tuon jälkeen hän on karsiutunut kolmasti.

”Flunssa vaivasti kahdessa CT:n kisassa, Gant Openissa Turussa olin huonosti latautunut ja peli hajosi siihen. Asetelma on nyt hyvä, seuraavilla kierroksilla tavoite on parantaa loppua kohden.

Tähdet sivuraiteilla

Roope

Roope Kakko yllättyi lyöntinsä epävireisyydestä torstain kierroksella.

Mikko Kórhonen oli kierrostaan kaksi alle vielä 12:n pelaamansa reiän jälkeen. Bogeyt väylillä 13 ja 15 nostivat tuloksen lukuun 71, jolla on tuloslistalla kohtuullisissa asemissa 30:na.

Joonas Granberg (74), Roope Kakko (75) ja Tapio Pulkkanen (76) ajoivat itsensä jatkoonpääsyn kannaltakin ajatellen nurkkaan.

Kakko sössi par-viitoset, kakkosella hän löi toisen lyöntinsä pitkään heinään, 14:lla rautakakkosella viheriötä tavoitellessaan linjasta 50 metriä oikealle hirmuisena työntönä.

”Olin lyönnnistäni ulkona kuin lumiukko. Ajoitukset suorituksessa olivat ihan kateissa. Tämä tuli yllätyksenä, kaiken piti olla ihan hyvin. Katkesin hieman siihen 14:n järkyttävään lyöntiin, sen jälkeenkin tein kaksi bogeyta,” Kakko pohti.

Amatööreille päivä oli vaikea. Albert Eckhardt (73) on parhaana sijaluvulla 67:s. Suurin toivo Tapio Pulkkanen pelasi alussa vaatimatonta kenttäpeliä, kuuden bogeyn ja yhden birdien myötä tulos 76 jättää paljon kirittävää perjantaille.

Dougherty hakee vauhtia Challenge Tourilta

Nick

Nick Douhgerty on tuulettanut ET:n kisavoiton johdosta kolmasti. Kuva Saksasta vuodelta 2009 &copy Getty Images

Iloinen yllätys niin pelillisesti kuin persoonana oli Nick Dougherty. ET:llä kolmast voittanut tehnyt englantilainen on saanu viimeisissä kisoissaan hyvän otteen pelistään. Edelliskaudella hän selvitti cutin ET:lla vain kerran koko kauden aikana.Mieli palaa takaisin ET:lle jossa hän on pelannut vuodet 2001-2011. Amatöörivuosiensa jälkeen Dougherty meni pelillisillä ansioillaan suoraan paraatiovesta sisään ET:lle joutumatta kakkoskiertueelle Jalat tiukasti maanpinnalla oleva englantilainen on mies kenelle pressikeskustelun jälkeen suo mielellään menestystä tällä viikolla ja uran jatkoa ajatellen. ”Olen erittäin tyytyväinen ratkaisuuni pelata ainoastaan CT:tä tämän kauden. Minulla olisi täydet villit kortit ET:lle, mutta uskon sen tekevän hyvää pelata täällä aitoa golfia ja kasvaa takaisin Tourille. Nyt tuntuu, että peli kulkee ja kentällä on hauskaa”, 69 (-2) pelannut Dougherty kertoi. Saman miehen voi bongata tänään Helsingistä, sillä hän haluaa tutustua uusiin paikkoihin uransa aikana. ”Olen nähnyt paljon paikkoja, ja kuullut Helsingin olevan mahtava paikka,” hyväntuulinen englantilainen lopetti haastattelun. Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje