16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Sami Välimäki liekehti avauskierroksella ja jatkaa loistoasemista toiseen päivään

Sami Välimäki oli tänään hyvää pataa putterinsa kanssa ollen koko porukan toiseksi paras puttaaja ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Mexico Openista odotetaan tykkidraivaajien riemukulkua.

Sami Välimäki aloitti Meksikon itärannikolla pelattavan PGA Tourin kilpailun upeasti. Heti kierroksen alusta lähtien hän oli räväkällä pelipäällä, mikä jatkui loppukierroksen ajan.

Välimäki pelasi kierroksensa tulokseen -7 (64) ja on ensimmäisen päivän jälkeen toisena lyönnin perässä Erik van Rooyenia.

Kentän takalenkiltä pelinsä aloittanut Välimäki teki birdiet väylille 11 ja 12. Yhden parin jälkeen hän pääsi jälleen maistamaan hunajaa birdien muodossa. Välimäki päätti etuyhdeksikönsä vielä kahteen birdieen, joten nokialaisen iltapäivä oli saanut lentävän lähdön.

Etuysin erikoisuutena voi pitää sitä, että yhtään birdieä ei tullut par 4 -väylille. Välimäki onnistui kaikilla kolmella par-viitosella. Niiden lisäksi kaksi birkkua tuli par-kolmosilla.

Välimäki jatkoi takalenkillään siitä, mihin 18 reiällä jäi ja teki päivän kuudennen birdien kentän ykkösväylälle. Kierroksen ainoa kauneusvirhe tuli pitkälle par-neloselle (väylä 4/477m), jossa hän ei osunut lähestymisellään griiniin eikä pystynyt pelastamaan paria sen jälkeen.

Päivän tähtihetki osui puolestaan lyhyelle par-neloselle (väylä 7/265m). Välimäki niittasi avauslyönnin napakasti neljään metriin ja puttasi eaglen sisään.

Välimäki oli läpi päivän hyvä pelin kaikilla osa-alueilla. Hyvä avauspeli loi pohjan tuloksenteolle. Väyläosumatarkkuus (10/13) antoi mahdollisuuden päästä birdiepaikoille, kun ylimääräistä säätämistä ei tarvinnut avausten jälkeen tehdä.

Putterin hehkuessa lämpöisenä kierrostulos painui reilusti pakkasen puolelle ja sijaluku korkealle.

Ennakkospekulaatioissa Meksikossa pitkälle draivejaan lyövät pelaajat hyötyvät avauksistaan enemmän kuin kauden monissa muissa kilpailuissa. Selittävänä tekijänä pidetään muun muassa kentän ruoholaatua, joka ei anna pitkiä rulleja pallon alastulon jälkeen. Avauslyönti on siten saatava lennätettyä kauas tiiboksista.

Ei ole sattumaa, että pitkälyöntisyydestä tunnettu van Rooyen paahtaa kilpailun kärjessä. Hän teki eaglet kentän kahdella pisimmällä par-viitosella. Varsinkin 586 metriä pitkällä 12 reiällä hän osoitti, miten hyötyy pitkälle lyömisestä, kun hän pääsi chippaamaan eaglea lipun tasolta.

Välimäen toinen kierros käynnistyy Suomen aikaa perjantaina klo. 16:47.

Lue seuraavaksi: Tapio Pulkkanen kiilasi komeasti kärjen tuntumaan DP World Tourilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje