16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Sami Välimäen ote ei kirvonnut, mutta kärkimiehen kiriin hänkään ei pystynyt vastaamaan

Sami Välimäeltä vaaditaan erinomaista draivaamista Mexico Openin viimeisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Välimäki pelaa sunnuntaina PGA Tour -kilpailun voitosta.

Sami Välimäki on pelaamassa elämänsä kilpailua Mexico Openissa Puerto Vallartassa. Välimäki lähtee finaalikierrokselle kakkosruudusta, neljä lyöntiä kilpailua johtavaa Jake Knappia perässä.

Välimäki (-15) on käytännössä Knappin (-19) ainoa haastaja kilpailun voittokamppailussa, sillä kolmatta sijaa jakavat pelaajat ovat tuloksessa -12. Välimäki ja Knapp pelaavat kahdestaan sunnuntaina viimeisessä ryhmässä, joten tilanne on molemmin puolin kutkuttava.

Kolmannella kierroksella Välimäen seitsemän ensimmäistä reikää antoivat odottaa, että hän on hurjastelemassa hyvin alhaista kierrostulosta. Välimäki takoi tuolla ajanjaksolla neljä birdieä.

Varsinkin väylillä 5–7 nokialainen oli ilmiliekeissä, kun hän teki niille kolme peräkkäistä birdieä. Kuudennella reiällä (par 5) Välimäki pääsi puttaamaan eaglea foregriiniltä. Täysosuma jäi vain muutamien senttien päähän.

Neljä alle parin tilanteesta kierrosta jatkanut nokialainen päätyi kierroksensa jälkeen lopulta tulokseen -4. Varsinaisempia isoja virheitä Välimäki ei takalenkillä tehnyt, mutta pari missattua väylää ja griiniä eivät antaneet mahdollisuuksia birdiejuhlille.

Knapp kuuluu Välimäen tavoin kiertueen tulokkaisiin. Kalifornialaispelaaja raivasi tiensä PGA Tourille Korn Ferry Tourin kautta. Hän sijoittui viime vuonna haastajakiertueen pistelistalla sijalle 13.

Meksikon kilpailusta odotettiin kovalyöntisten pommittajien näytöstä. Knapp on vastannut tähän huutoon. Hän on kisan draivikuningas niin pituudessa kuin tarkkuudessa. Draivien keskipituus on tasan 300 metriä, pisimmän noteerauksen ollessa 341 metriä. Väylän hän on missanut kolmen kierroksen aikana avauksellaan vain kuudesti.

Loistava avauspeli on luonut pohjan Knappille hyviin lähestymispaikkoihin, jotka hän on käyttänyt erinomaisesti hyväkseen. Knapp on osunut griineihin 85 prosentin tarkkuudella, mikä sekin on kilpailun parasta antia.

Historiallista ensimmäistä kauttaan PGA Tourilla pelaava Välimäki on pelannut tällä kaudella ennen Mexico Openia neljä kilpailua. Näistä kahdessa viimeisessä hän päässyt jatkokierroksille. Edellisen kilpailun, Phoenix Openin, viimeinen 64 lyönnin kierros antoi viitteitä siitä, että Välimäki pystyy pelaamaan PGA Tourillakin reilusti alle parin painuvia kierrostuloksia.

Välimäki ja Knapp lähtevät viimeiselle kierrokselleen kello 20:40 Suomen aikaa. Kilpailua voi seurata Discovery Plus -kanavalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)