21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Sami Välimäellä Phoenix Openissa upea loppukiri: ”Mukava saada vähän onnistumisia”

Sami Välimaki otti kaiken ilon irti TPC Scottsdalen kuuluisalla 16. reiällä. Kuva: Getty Images

Välimäki käytti päätöskierroksen takaysiin 29 lyöntiä.

Sami Välimäki (-6) oli huippuiskussa Scottsdalessa Arizonassa käydyn Phoenix Openin päätöspäivänä. Hän löi PGA Tourin ohjelmaan kuuluvassa kilpailussa sunnuntaina tuloksen 64, ja nousi jaetulle 41. sijalle.

Välimäki sai pelinsä rullaamaan etuysin (kentän 10–18) puolivälissä, mistä lähtien hän täräytti peräti kahdeksan birdieä. Suomalainen pelasi takaysin 29 lyönnillä, ja seitsemän alle -kierroksellaan hän jakoi päivän toiseksi kovinta tulosta.

”Mukava saada vähän onnistumisia”, Välimäki iloitsi tammikuussa alkaneen PGA Tour -uransa parasta kierrosta.

Välimäki oli sunnuntaina koko joukon paras strokes gained: off the tee- ja draivitarkkuustilastoissa. Hän mahtui top 10:een myös päivän lähestymis- ja puttitilastoissa. Paketti olikin neljännellä kierroksella kauttaaltaan ihailtavan hyvin koossa.

Koko turnaus huomioiden hän oli parhaimmillaan lähestymisissä sijoituttuaan sg: approach to green -tilastossa kuudenneksi.

”Paljon tosi hyvää, mutta vielä tulee liian helppoja virheitä, ja puttaamista pitää parantaa”, reilut 30 000 dollaria palkintorahaa tienannut Välimäki sanoi.

Hän testasi Phoenix Openissa ensimmäisen kerran uutta caddiea. Brandon Antus on toiminut PGA Tourilla 15 vuotta caddiena, kantaen muun muassa kiertueella voittaneiden Rocco Mediaten, William McGirtin ja Frank Lickliterin bägejä.

”Ihan hyvä viikko caddien kanssa, pelaillaan vielä muutama viikko”, Välimäki totesi viitaten Antusin koeaikaan.

Taylorille jälleen uusintavoitto

Golfin suurimman yleisöjuhlan paremmuudesta käytiin Nick Taylorin ja Charley Hoffmanin (-21) kesken tiukka kamppailu, joka päättyi ensin mainitun eduksi toisella playoff-reiällä.

Viikonlopun parasta peliä esittänyt Hoffman oli maaliin tultuaan kolmen lyönnin johdossa, mutta Taylor tehtaili neljän viimeisen reiän aikana kolme birdieä nousten väkisin rinnalle ja uusintaan.

Molemmat tekivät ensimmäisellä (kentän 18.) playoff-reiällä birdien, mutta Taylorin kolmanteen birdieen 18:lla alle tunnin sisällä Hoffman ei enää pystynyt vastaamaan.

Voitto oli kisasta vajaat 1,6 miljoonaa taalaa kuitanneen Taylorin, 35, neljäs PGA Tourilla. Edellinen tuli viime kesäkuussa Canadian Openissa, noustuaan kotimaansa avoimen mestaruusturnauksen ykköseksi ensimmäisenä kanadalaisena 69 vuoteen. Tuolloinkin ratkaisu syntyi uusinnassa, kun Taylor laittoi Tommy Fleetwoodin harmiksi 22-metrisen eagle-putin sisään.

Taylor oli Phoenix Openissa parhaimmillaan avauspäivänä, jolloin hän jakoi TPC Scottsdalen kenttäennätystä, 60. Hän johti kisaa viidellä lyönnillä, joka oli suurin 18 reiän jälkeinen etumatka PGA Tourilla sitten vuoden 1983.

Tämänvuotinen Phoenix Open kärsi hitaasta läpiviennistä avauspäivästä lähtien. Kilpailu oli torstaina keskeytyksissä sateen vuoksi 3,5 tuntia ja perjantaina lähdöt siirtyivät hallan takia 1,5 tunnilla. Lauantai-iltapäivänä yleisön pääsy kisa-alueelle katkaistiin, kun katsomoihin oli rynninyt liikaa katsojia. Samalla alkoholin myynti jouduttiin keskeyttämään väliaikaisesti juhlinnan hillitsemiseksi.

Sunnuntaina sää oli erinomainen, eikä ennustettuun varapäivään tarvinnut turvautua.

Sami Välimäellä ei ole paikkaa kiertueen tämän viikon Signature-kilpailuun, Genesis Invitationaliin. Hän pelaa seuraavan kerran 22.–25. helmikuuta käytävässä Mexico Open at Vidanta -turnauksessa.

Lue seuraavaksi: Phoenix Openissa ennennäkemätön yleisöryntäys – lipun lunastaneita käännytettiin porteilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)