21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Phoenix Openissa ennennäkemätön yleisöryntäys – lipun lunastaneita käännytettiin porteilla

TPC Scottsdalen lehterit pursusivat lauantaina juhlivaa golfkansaa. Kuva: Getty Images

Kilpailussa keskeytettiin lauantaina alkoholin myynti kovimman juhlimisen hillitsemiseksi.

Golfin suurin yleisötapahtuma Phoenix Open tunnetaan kilpailuna, jonka katsomoissa meno on villiä ja äänekästä. Eniten väkeä TPC Scottsdalen kentälle Arizonaan saapuu lauantaisin, jolloin paikalla voi olla 200 000 katsojaa.

Mutta rajansa on Phoenix Openillakin. Kilpailussa estettiin lauantaina noin kello 14 iltapäivällä yleisön pääsy kenttäalueelle liian suuren väkimäärän takia. Kisajärjestäjät lopettivat myös alkoholin myynnin toivoen sen hidastavan railakkaaksi äitynyttä juhlimista.

Kyseessä on ensimmäinen kerta Phoenix Openin historiassa, kun lipun lunastanutta yleisöä käännytettiin porteilla.

”Tavallista suuremman väkimäärän vuoksi WM Phoenix Openin sisäänkäyntiportit ovat toistaiseksi suljettu ja kuljetus tapahtumaan on pysäytetty. Kuljetus takaisin pysäköintialueille jatkuu”, kerrottiin turnauksen sosiaalisen median kanavilla lauantaina.

Valtavat väkijoukot saapuivat kentälle huonoista sääolosuhteista huolimatta. Aamulla sää oli kolea ja sateinen, kunnes päivän edetessä ilma hieman lämpeni ja aurinko pilkisti pilvien välistä.

Sääkeskeytysten vuoksi kilpailu on edennyt verkkaisesti, eikä yksikään peliryhmä ennättänyt pelata kolmatta kierrosta loppuun lauantaina.

Sami Välimäen otteet kääntyivät epävireisiksi, ja hän oli kolmatta kierrostaan 13 reiän jälkeen kolme yli parin. Kokonaistilanteessa par oleva Välimäki löytyy sijalta 69.

Phoenix Openin kärjessä jatkaa kenttäennätystä avauspäivänä sivunnut Nick Taylor (-13). Kanadalaisella on lyönnin etumatka USA:n Sahith Theegalaan. Molemmat ovat pelanneet kolmatta kierrosta kuusi reikää.

Lue seuraavaksi: Välimäki iski komean birdien 16. reiän huutomyrskyssä – Phoenix Openissa uhiteltiin haamurajaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje