[15][23]

Sami Välimäellä jäi birdiet tekemättä, ja karsintaraja karkasi

Sami Välimäellä on meneillään vaikea jakso PGA Tourilla. Kuva: Getty Images

Kärjessä oleva Davis Riley sai odottaa toista tuntia upottaakseen päivän viimeisen lyhyen putin.

Sami Välimäki (+4) pelasi tuloksen 74 Colonial Country Clubilla meneillään olevassa PGA Tourin kilpailussa. Neljä yli -tulos merkitsi sitä, että hän keikahti kahdella lyönnillä Charles Schwab Challengen karsintarajan alapuolelle.

Välimäki ei saanut perjantaina birdie-tiliään auki. Bogeja syntyi neljä, joista kaksi oli jatkopaikan kannalta liikaa.

Hän ei kunnostautunut tilastoissa toisella kierroksella. Heikoimmin strokes gained -tilastoinnin näkökulmasta sujui puttaaminen (113:s), jolla hän hävisi muille pelaajille keskimäärin 2,015 lyöntiä. Muutos oli nopea, sillä avauskierroksella Välimäki oli puttitilaston kuudenneksi paras.

Myös muut avaintilastot jäivät perjantaina avauksia lukuun ottamatta miinusmerkkisiksi. Strokes gained -kokonaistilastossa Välimäen sijoitus oli 110:s (-3,380).

Kyseessä oli Välimäen neljäs turnaus sitten 1,5 kuukautta kestäneen kilpailutauon. Kaikki ovat tuottaneet karsiutumisen. Viikko sitten hän pelasi kauden toisessa major-kilpailussa PGA Championshipissä, jossa jatkopaikka jäi kirvelevästi yhden lyönnin päähän.

Seuraavaksi suuntana Kanada

Välimäki kilpailee seuraavan kerran ensi viikolla Kanadan Hamiltonissa käytävässä Canadian Openissa. Tämän jälkeen Välimäellä on ohjelmassa kolmen viikon tauko, kunnes hän palaa kentille kesäkuun lopussa Detroitin turnauksessa. Hänen taukonsa aikana PGA Tourilla pelataan kaksi Signature-kilpailua ja U.S. Open. Näihin turnauksiin Välimäellä ei ole paikkaa.

Charles Schwab Challengen puolivälissä kärkipaikkaa pitää hallussaan Davis Riley (-10). Hayden Buckley ja Pierceson Coody jakavat toista sijaa kahden lyönnin päässä.

Fort Worthin turnaus keskeytyi perjantaina ukkosen uhan vuoksi. Riley sai odottaa kierroksensa päättävää metristä par-puttia toista tuntia, kunnes kilpailu pääsi sään kohennuttua jatkumaan.

Rileyn, 27, tilastoista löytyy yksi voitto PGA Tourilta. Se tuli viime vuonna New Orleansissa pelatussa Zurich Classic -parikilpailussa yhdessä Nick Hardyn kanssa. Hardy pelasi Rileyn ryhmässä Charles Schwab Challengen kahdella ensimmäisellä kierroksella.

Hardy laittoi kierroksen päätteeksi yli nelimetrisen par-putin sisään, ja pelasti sillä pääsynsä viikonlopun peleihin.

”Jännitin enemmän Nickin puttia kuin omaani”, Riley kertoi pitäessään ystävälleen peukkua päivän viimeisellä griinillä.

Kilpailun nimekkäämmästä kaartista Sepp Straka ja Keegan Bradley (-6) jakavat neljättä sekä Brian Harman ja Tony Finau (-5) seitsemättä sijaa.

Lue seuraavaksi: Pitkiä putteja upotellut Sami Välimäki Texasin tuulissa cut-rajan oikealla puolella