11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Pitkiä putteja upotellut Sami Välimäki Texasin tuulissa cut-rajan oikealla puolella

Sami Välimäen puteissa oli torstaina tarkkuutta. Kuva: Getty Images

Charley Hoffman iski Colonialilla ensimmäisen kierroksen kovimman tuloksen.

Sami Välimäki avasi uudistuneella Colonial Country Clubin kentällä käytävän PGA Tourin kilpailun tuloksella 70 (par). Se riittää Charles Schwab Challengessa 18 reiän jälkeen jaettuun 46. sijaan.

Välimäki oli torstaina parhaimmillaan putterin varressa, sillä päivän kaikki kolme birdieä syntyivät pitkältä etäisyydeltä. Näistä lyhin upposi kierroksen alkajaisiksi noin seitsemästä metristä ja pisimmän puttinsa hän pyöräytti sisään takaysin (1−9) toisella reiällä, yli 12 metrin matkalta.

Kun myös viimeisin onnistunut birdie-putti oli lähes saman mittainen kuin edellinen, ei yllätä, että Välimäki keikkui torstaina strokes gained -putting -tilaston kuutosena.

Eniten toivomisen varaa jättivät avaukset. Hän missasi kuusi väylää eikä osunut yhdellä par-kolmosella viheriölle. Näissä hyvä lähestyminen tai puttipeli toimi muutaman kerran pelastajana. Merkittävä vaikutus tässä oli olosuhteilla, sillä Välimäki pelasi kierroksensa iltapäivän puuskittaisessa tuulessa.

Välimäki pelaa neljättä 1,5 kuukautta kestäneen taukonsa jälkeistä kilpailuaan PGA Tourilla. Kolme edellistä ovat päättyneet karsiutumiseen, joten jatkopaikka Colonialilla olisi enemmän kuin tarpeen.

Kentällä on tällä viikolla paljon PGA Championshipissä nähtyjä pelaajia. Yksi heistä on Valhallassa kahdeksanneksi sijoittunut Scottie Scheffler, joka käytti kierrokseensa 72 (+2) lyöntiä. Kyseessä oli yhden triplabogin tehneen Schefflerin toinen parin ylitys kolmen edellisen kierroksen sisällä. Näitä ennen hän ennätti pelata 41 peräkkäistä kierrosta vähintään par-tulokseen.

On vaikea kuvitella, että Colonialilla voittotulos liikkuisi lähelläkään -20:ta.

Parhaiten Fort Worthin kisan avauskierroksesta suoriutui konkari Charley Hoffman (-5), jolla on lyönnin etumatka viiteen kakkossijaa jakaviin pelaajiin. Tässä joukossa ovat muun muassa Brian Harman ja Tony Finau.

Hoffmanin mainio suoritus nousee jalustalle myös siksi, että toisin kuin niskaan hengittävät kilpakumppaninsa, hän pelasi sen iltapäivän hankalassa säässä. Tuuli puhalteli viimeisten ryhmien ollessa kentällä noin yhdeksän metriä sekunnissa. Remontoitujen viheriöiden kovat pinnat lisäsivät haasteita entisestään.

Vain 45 pelaajaa 13:sta alitti torstaina kentän parin, mikä muodostaa jyrkän kontrastin PGA Championshipiin. On vaikea kuvitella, että Colonialilla voittotulos liikkuisi lähelläkään -20:ta.

Colonial Country Clubilla on uusittu pinnat tiiltä griinille ja myös kastelujärjestelmä on tuliterä. Ennen tämän viikon kilpailua kukaan ei ollut päässyt testaamaan remontoitua kenttää.

Tuloksella 69 urakkansa aloittanut Adam Scott on ainoa pelaaja, joka on pystynyt voittamaan jokaisen tällä hetkellä kalenterissa olevan Texasin kilpailun. Colonialissa australialainen voitti ensimmäisen turnauksensa maailman ykkösenä vuonna 2013. Hän kilpailee tämän viikon kisakentällä kuuden vuoden tauon jälkeen.

Sami Välimäki aloittaa toisen kierroksensa Charles Schwab Challengessa kello 16.39 Suomen aikaa. Ryhmän muut jäsenet ovat Japanin Ryo Hisatsune ja USA:n Max Greyserman.

Lue seuraavaksi: PGA Championshipistä muodostui raju taistelu, joka ratkesi vasta viimeisellä reiällä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)