27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Salminen ja Samooja päättävät amatööriuransa yhdessä MM-kisoihin

Mikael Salminen ja Kalle Samooja matkaavat Argentiinaan.

Miesten MM-kisojen alkuun on enää vajaa kolme viikkoa. Suomen joukkue koostuu pitkän linjan liittovalmennus pelaajista Kalle Samoojasta, Mikael Salmisesta sekä Tapio Pulkkasesta. Joukkueen virallinen kisatavoite on parantaa modernin kisamuodon (kolme pelaajaa, kaksi tulosta valitaan kierrokselta) parasta sijoitusta, joka on 15:s.

Golfpisteen toimitus tavoitti Salmisen ja Samoojan kesken kiihkeän snooker-ottelun. ”Pitkän aikaa olemme samoissa valmennusryhmissä pyörineet, ja molempien amatööriurat saavat huipennuksensa Argentiinan MM-kisoissa. Staffan Johansson on tuonut joukkueeseen uudenlaista spirittiä, joka on luonut uskoa menestykseen joukkuekilpailuissa”, Kalle Samooja valoitti Suomen joukkueen nykytilaa.

”Olemme kiertäneet joukkue ja henkilökohtaisia EM-kisoja paljon yhdessä. Siihen kun ynnää liiton leirit ja kansainväliset kilpailut voi todeta, että yhdessä on tullut paljon reissattua. Vajaa kymmenen vuotta on takana liiton ryhmissä, ja sekaan on mahtunut paljon hyviä ja huonoja muistoja”, Mikael Salminen komppaa.

Samaa mieltä molemmat pelaajat ovat ruotsalaisen päävalmentajan tuomasta panoksesta. ”Staffan on ollut suurin syy siihen, että tulokset ovat olleet hiljattain paranemaan päin. Hän on aikamoinen mestari kohottamaan joukkuehenkeä sekä luomaan uskoa ennen kilpailuja. Joskus on ollut fiilis, että lähdetään vähän sokkona sotaan ja toivotaan tuloksen olevan kohtuullinen. Nykyään valmentajan sanat saavat meidät ajoittain jopa ylittämään itsemme”, Samooja toteaa.

Mikä on joukkueen haave? Ovatko Kalle ja Mikke tyytyväisiä 15 joukkoon sijoittumisesta, vai olisiko mahdollista kaiken mennessä nappiin korkeammalle? Joukkueen tasaisin suorittaja läpi vuoden ollut Mikael Salminen räväytti Vuosaaressa kierrostuloksen 60 (-12), Tapio Pulkkanen voitti kyseisen kilpailun ja Kalle Samoojan tiedetään venyvän kun sitä eniten kaivataan.

”Tottakai unelmat on erikseen ja niistä on erotettava realistiset tavoitteet. Pelimuodossa, jossa valitaan kaksi parasta kierrosta kolmesta on aina mahdollisuus, että tulokset menevät hyvin tai huonosti ristiin. Tuskinpa kaikki pelaamme neljää noteeraamisen arvoista tulosta. Mikäli huonot kierrokset sattuisivat oikeille hetkille ja saisimme paikkailtua toistemme ruutuja ei mikään ole rajana. Unelmia pitää olla ja täydellisen onnistumisen sattuessa ei tiedä, vaikka yltäisimme mitalille. Kumartelemaan emme ainakaan lähde”, kertoi turkulainen

”Oma peli on tuloksellisesti ollut aika huonoa kuluvana vuonna. Todellisudessa pelin taso ei ole kadonnut mihinkään, vaan vika on ollut enemmän korvien välissä. Tulosta ei ole tullut ja se ei ole ruokkinut onnistumisiin. Staffanin kanssa olemme asiasta kuitenkin keskustelleet paljon ja uskon, että nyt ollaan aika hyvässä jamassa. En muista viettäneeni näin paljon aikaa harjoittelun parissa”, Kalle ynnäili.

Mikael Salminen pelaa uransa ensimmäisiä ja viimeisiä joukkueiden MM-kisoja. ”Edelliseen joukkueeseen en mahtunut kun kisat käytiin Australiassa. Nyt on nälkää lähteä katsomaan miten saadaan amatööriura päätökseen. Asetelma on herkullinen. Kaikkien pitäisi olla hyvässä vireessä, ja leiritys on ollut onnistunutta. Joukkue on hioutunut yhteen ja tunnemme toisemme pitkältä ajalta. Argentiinaan saavumme viisi päivää ennen kisan alkua, jolloin luvassa on aikaeroon totuttelemista sekä harjoittelua”, Salminen aprikoi.

Molemmat miehet pelaavat viimeisen amatöörikilpailunsa Argentiinassa. Samooja ja Salminen kävivät European Tourin karsinnoissa, josta ei tänä vuonna jatkopaikkaa herunut. ”Ensi vuonna pelaan lähinnä Nordic Leagueta – kovia kisoja nekin. Niiden kautta saa hyvin totuteltua ammattilaisen elämään ja hyvin pelaamalla portit aukeavat kovempiin kisoihin”, aamuseitsemältä Tanskan koneeseen hyppäävä Salminen mietti.

Kalle Samooja hyppäsi autoon suunnaten nokan kohti Turkua. Viimeiset viikot kuluvat valmistautumiseen Suomessa. Mikael Salminen suuntaa Tanskaan kohti Ecco Tourin karsintoja.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje