[6][5]

[6][5]
Kilpagolf

Ryo Ishikawa pelasi tuloksen 58 Japanin kiertueella

Ennätysmies. Ryo Ishikawa laittoi pääkiertueiden entisen kierrosennätyksen säpäleiksi Togossa, Japanissa. © Getty Images

Ryo Ishikawan poikkeuksellinen lahjakkuus on ollut jo muutaman vuoden tiedossa, mutta sunnuntaina hän väläytti todellista osaamistaan huippupelaajana. Ishikawa pelasi Japanin kiertueen turnauksen finaalikierroksella Togossa tuloksen 58, joka on kaikkien aikojen alhaisin kierrostulos millä tahansa maailman pääkiertueella.

Ishikawa puttasi vielä viimeisellä griinillä birdien niukasti reiän ohi, matkalla par-70-kentällä lukemiin -12. Nagoya Golf Clubin kenttä on pituudeltaan 5985 metriä; ei kovan tason kiertuegolfissa kaikkein pisimmästä päästä, mutta se ei silti millään tavalla himmennä 18-vuotiaan japanilaisen unelmasuoritusta.

Ishikawa oli kisassa kuusi lyöntiä johdossa ollutta Shigeki Maruyamaa jäljessä 54 reiän jälkeen, kunnes sunnuntaina alkoi tapahtua. Hän teki 11 ensimmäisen reiän sisään yhdeksän birdietä, tämän jälkeen tahti rauhoittui hetkeksi, kunnes rei’illä 14-16 oli jälleen kolmen peräkkäisen birdien vuoro. Kaksi viimeistä reikää sujui parissa. Lopulta Ishikawa voitti toisen sijan jakaneet Hiroyuki Fujitan ja Paul Sheenanin viidellä lyönnillä.

”Olen aina unelmoinut tällaisesta tuloksesta, mutta en uskonut pystyväni siihen näin pian. Ei tätä vielä ymmärrä, varmasti se vie muutaman päivän”, Ishikawa sanoi uskomattoman kierroksensa jälkeen.

”Sain ensimmäisen kerran tässä turnauksessa hyvän alun kierrokselleni, ja ajattelin etten anna voittotaistelussa periksi. Yllättäen birdieitä alkoikin sadella, ja sain pidettyä itseni rauhallisena kierroksen loppuun saakka. Oli vaikeata uskoa, että pystyin parantamaan edellisestä kierroksestani 13 lyöntiä ”, Ishikawa hämmästeli.

Japanin kiertueen aikaisempi kierrosennätys, 59 lyöntiä, oli Masahiro Kuramoton nimissä, jonka hän teki vuonna 2003 Acom Internationalin ensimmäisellä kierroksella. Myös Al Geiberger, Chip Beck sekä David Duval ovat pelanneet PGA Tourilla tuloksen 59. Niin ikään Annika Sörenstam pitää LPGA Tourin kierrosennätystä hallussaan, tuloksella 59.

Voitto oli Ishikawalle uran seitsemäs Japanin kiertueella, ensimmäinen tuli vuonna 2007 vasta 15-vuotiaana, jolloin ”Shy Prince” oli vielä amatööri. Ishikawa oli mukana myös kauden ensimmäisessä major-turnauksessa, Mastersissa, jossa hän karsiutui jatkosta yhdellä lyönnillä.