JIm Furyk pääsi haistelemaan taustatehtävien ilmapiiriä jo viime syksyn Ryder Cupissa. Kuva: Getty Images
Ryder Cup |
12.1.2017

Jim Furykista USA:n joukkueen kapteeni 2018 Ryder Cupiin

Furyk kutsui valintaraadissa mukana olleen Davis Love III:n varakapteenistoonsa.

PGA of America -järjestö ilmoitti keskiviikkona valinneensa Jim Furykin USA:n joukkueen kapteeniksi seuraavaan Ryder Cupiin.

Vuosina 1997–2014 yhdeksän kertaa pelaavana jäsenenä joukkueeseen kuulunut Furyk sai viime syksyn Ryder Cupissa kokemusta haasteottelun taustatehtävistä oltuaan yksi USA:n ryhmän varakapteeneista.

”Onhan tämä melkoinen kunnia, pääni on vielä hieman pyörällä. Ryder Cupissa ruumiillistuu kaikki mikä golfissa on erityistä”, Furyk sanoi.

Kuusihenkiseen valintakomiteaan kuuluivat Yhdysvaltain PGA:n puheenjohtajiston ja toimitusjohtajan lisäksi Tiger Woods, Phil Mickelson sekä USA:n Hazeltinessa voittoon luotsannut Davis Love III.

Tuoretta kapteenivalintaa pidettiin varmana tietona jo viime viikonvaihteessa Telegraph-lehdessä julkaistussa uutisessa.

Furyk, 46, on voittanut urallaan 17 kilpailua PGA Tourilla, kirkkain saavutus on ykköstila vuoden 2003 U.S. Openista. Hän kärsi viime vuonna rannevammasta, mutta venyi kuitenkin kesäkuun U.S. Openissa kakkoseksi.

Elokuussa hän pelasi kaikkien aikojen kovimman kierrostuloksen, 58, PGA Tourin kilpailuissa. Tämä tapahtui Travelers Championshipin finaalikierroksella.

Furyk kertoi valintatilaisuudessa, että Love on yksi hänen varakapteeneistaan ensi vuoden syksynä Pariisissa Le Golf National -kentällä pelattavassa Ryder Cupissa.

”Davis osaa laittaa systeemit kohdilleen, ja saada pelaajat suunnitelmien taakse. Hänen kokemuksensa on minulle korvaamaton apu, joten olen onnellinen että hän on mukana tiimissäni”, Furyk sanoi.

USA on voittanut Euroopan edellisen kerran vieraskentällä Belfryssä vuonna 1993, jolloin Tom Watson toimi joukkueen kapteenina.

”Heidän (Euroopan) kannattajansa tulevat takaamaan sähköisen ilmapiirin Pariisissa. Kotijoukkueen fanit kannustivat omiaan uskomattomalla tavalla Gleneaglesissa vuonna 2014. Meillä tulee olemaan kova haaste päättää pitkä vierasotteluiden tappioputki, mutta odotan haastetta innolla.”

Tanskalainen Thomas Bjørn nimitettiin Euroopan joukkueen kapteeniksi viime kuussa.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti