Valintakomitea on lehden mukaan nimittämässä JIm Furykin USA:n Ryder Cup -kapteeksi vuoden 2018 haasteotteluun. Kuva: Getty Images
Ryder Cup |
8.1.2017

Jim Furykista tulossa USA:n Ryder Cup -kapteeni

Brittilehden mukaan Furykin valinta on sinettiä vaille selvä.

Englantilainen The Telegraph -lehti kertoi viime viikonvaihteessa, että Jim Furykin valinta Yhdysvaltain seuraavan Ryder Cup -joukkueen kapteeniksi tullaan julkistamaan pikapuoliin.

Furyk, 46, osallistui pelaajana yhdeksään perättäiseen Euroopan ja USA:n väliseen haasteotteluun vuosina 1997–2014. Hän toimi viime syksynä Hazeltinessa, Minnesotassa pelatussa Ryder Cupissa kotijoukkueen apulaiskapteenina, kun Yhdysvallat päihitti vastustajansa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008.

Vuoden 2003 U.S. Openin voittajan valinta USA:n pelaavaan yhdistelmään ei ollut kaukana myös viime syksyn kamppailussa. Loukkaantumiset häiritsivät kuitenkin ratkaisevasti Furykin kautta, eikä pelaajan iskukyky täysin vakuuttanut kapteeni Davis Love III:tta.

Furyk pääsi joka tapauksessa elokuussa PGA Tourin historian kirjoihin, tekemällä Travelers Championshipissä kiertueen kaikkien aikojen kierrostulosennätyksen, 58 lyöntiä. Marraskuussa hän vihjasi ensimmäisen kerran RSM Classicin yhteydessä, että hyväksyisi kutsun Ryder Cupin kippariksi, jos vain kiinnostusta kysyttäisiin.

”Jos minulle tarjoittaisiin kapteenin paikkaa vuoden 2018 tai 2020 tai vaikkapa 2022 Ryder Cupiin, ottaisin tehtävän varmuudella vastaan. Luulisin, että jokainen ottaisi”, hän kertoi uutistoimisto AP:lle.

Telegraphin artikkelin mukaan valintaa on pohdittu Furykin ja Fred Couplesin kesken. Jälkimmäinen on johtanut Yhdysvallat kolmeen Presidents Cupin voittoon, mutta Ryder Cup -joukkuetta ei hänelle vielä ole ”uskottu” USA:n tulevan RC-kapteenin valintakomitean muodostavat Tiger Woods, Phil Mickelson ja Davis Love III.

Euroopan joukkueen kapteeniksi nimitettiin loppuvuodesta Thomas Bjørn. Vanhan mantereen joukkue ei ole hävinnyt haasteottelua kertaakaan kotikentällään sitten vuoden 1993, jolloin Tom Watson luotsasi suojattinsa Belfryssä vierasvoittoon.

Seuraava Ryder Cup pelataan Pariisiissa Le Golf National -kentällä 28.–30. syyskuuta 2018.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti